Reviews

Reviews over de opleiding Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Archeologie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Archeologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Archeologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Archeologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 5

Review van J.M. van der Velden (21) uit Groningen over Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 12-03-14

Archeologie is een studie die vaak verkeerd begrepen wordt. Velen denken dat het een soort van praktische vorm van geschiedenis is. Geschiedenis is echter maar een klein onderdeel van het vak. Archeol...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

Archeologie is een studie die vaak verkeerd begrepen wordt. Velen denken dat het een soort van praktische vorm van geschiedenis is. Geschiedenis is echter maar een klein onderdeel van het vak. Archeologie is een zeer brede opleiding waarbij je op een analytische en creatieve manier omgaat met data uit het verleden. Vanuit verschillende hoeken kijk je naar een bepaalde cultuur/periode, zo krijg je tijdens je studie naast de standaardvakken (van het Paleolithicum tot de Romeinse tijd) ook fysische geografie (landschap en bodemkunde) en biologie (archeozoölogie en archeobotanie). Tijdens de opleiding krijg je deze vakken op basisniveau aangeboden, de mate waarin je je specialiseert/verdiept kun je zelf bepalen. Hierdoor is de opleiding geschikt voor zowel béta als alfa studenten. Tijdens de opleiding krijg je dan ook voornamelijk les in hoe je creatief en analytisch met een bepaalde periode omgaat. Er zijn twee hoofdrichtingen in de studie; Pre- en Protohistorie van NW Europa en Klassieke & Mediterrane archeologie. Je hoeft echter niet specifiek een richting te kiezen. Bij beide richtingen is het niet belangrijk dat je alle feitjes weet over een bepaalde tijd/cultuur (dat kun je opzoeken in de literatuur), maar eerder hoe je data interpreteert (niet met een moderne bril op, verbanden zien, valkuilen ontdekken etc.). Vanuit dit perspectief stippel je een route uit met de vakken die je het meest aanspreken. Bij archeologie opereer je vaak tijdens je studie al op de grens van de wetenschap. In tegenstelling tot geschiedenis is niet alles al bekend en is een archeoloog op zoek naar antwoorden. Als je sowieso al houdt van geschiedenis, maar toch nieuwe dingen wilt onderzoeken, dan is archeologie een geschikte studiekeuze.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Voor mij persoonlijk komt archeologie goed overeen met de verwachtingen die ik had, maar dat komt omdat ik in een vroeg stadium al wist dat ik het wilde doen. Sommige dingen verbazen mij nog wel in de studie. Voornamelijk hoeveel er nog onbekend is en hoeveel haken en ogen er nog zijn in de wetenschappelijke literatuur waar je iets mee kunt. Daarnaast houd ik niet van stilzitten, daarom viel de hoeveelheid veldwerk en de mate waarin je met materiaal bezig bent ipv achter een computer mij wel mee. Je moet als nog wel flink wat uurtjes in de UB achter de computer en in de boeken zitten, maar dat is een vereiste bij elke WO studie.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De opleiding archeologie heeft een eigen instituut vlakbij het academieplein. Voordeel hiervan is dat het contact met de docenten heel laagdrempelig is en vriendelijk (de koffiemachine is het hart van het instituut)

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Zoals eerder genoemd is het contact met de docenten erg hoog omdat de opleiding op een wetenschappelijk instituut wordt aangeboden. Het niveau is wel redelijk hoog maar omdat archeologie vaak vanuit passie is gedreven maakt dit de werkdruk wel verdragelijker (als je ergens mee bezig moet wat je echt leuk vindt, dan gaat het leren van tentamens/schrijven van papers veel soepeler). De kennis die je opdoet door op deze manier met je studie om te gaan is universeel toepasbaar. Het ontwikkelen van analytisch- en creatief denkvermogen en leren om assertief te zijn/ durven om je handen uit de mouwen steken, maar ook leren om kritisch met data om te gaan zijn allemaal dingen die zich reflecteren op een CV.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Motivatie is veelal geen probleem omdat de onderwerpen en nieuwe inzichten op zichzelf al stimulerend zijn. Sommige vakken zijn moeilijker om doorheen te komen maar daarvoor heb je medestudenten die kunnen helpen. Het contact met andere jaren is door het aparte instituut ook erg makkelijk en met problemen kun je altijd ergens terecht. Samenwerken is wel echte een heel belangrijk punt in de archeologie. Echte vriendschappen ontstaan en sneuvelen tijdens veldwerk. Daarnaast beteken je vrij weinig voor de archeologie en de wetenschap als je het niet kunt delen met anderen, je krijgt veel oefening in presenteren en discussiëren, wat mede dankzij de kleinschaligheid van de opleiding en de gemoedelijke sfeer alles juist ook leuker en interessanter maakt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De positieve punten heb ik volgens mij voor het grootste gedeelte al wel genoemd. Het enige negatieve van de opleiding wat ik zo kan bedenken is de werkdruk. Je moet de studie niet onderschatten, er wordt vrij veel van je verwacht. Naar mijn mening is het soms wel te veel, omdat studievertraging vrij vaak voorkomt. Maar aan de andere kant blijft het wel een wetenschappelijke opleiding en staat je papiertje aan het einde wel echt symbool voor iets. Dan ben je een harde werker en daar mag je dan wel trots op zijn.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Op de middelbare school heb ik helemaal niks over archeologie gehoord, de informatievoorziening is vrij slecht. Er zijn wel open dagen waar je terecht kunt, maar aan een informatiestandje met wat brakke studenten en een hoop flyers krijg je niet zo een goed beeld van de studie. Mijn tip: zoek een meeloopdag en loop een volle dag mee, of trek iemand aan zijn mouw en ga mee met iemand die het al doet. Stel daarbij tot vervelends toe vragen! Daarvan krijg je de beste indruk.

Review van Hester (20) uit Groningen over Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 12-03-14

De bachelor archeologie aan de RuG is een veelzijdige, maar redelijk vastgelegde bacheloropleiding. In je eerste jaar krijg je een breed spectrum aan vakken die aansluiten op het onderwerp archeologie...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

De bachelor archeologie aan de RuG is een veelzijdige, maar redelijk vastgelegde bacheloropleiding. In je eerste jaar krijg je een breed spectrum aan vakken die aansluiten op het onderwerp archeologie; de archeologie van Nederland (beginnende bij de eerste menssoorten) en van het Mediterrane gebied (zowel Grieken als Romeinen) komt aan bod, alsmede een algemener vak die je academische vaardigheden aanleert (wetenschappelijk schrijven, zoeken van juiste bronnen etc.). Ook krijg je vakken over geografie (gerelateerd aan bodemopbouw) en archeometrie (het gebruiken van natuurwetenschap in de archeologie). Een algemener, filosofischer vak over de geschiedenis en theorie van de archeologie volgt (en vond ik zelf heel interessant!). Ten slotte word je in je eerste jaar voorbereid op de grote opgraving in mei/juni. Hierbij leer je hoe je in de praktijk moet opgraven, en wat er nu eigenlijk bij een opgraving komt kijken. Het tweede jaar biedt meer keuzemogelijkheid; je kunt kiezen voor de richtingen 'Pre- en Protohistorie van Noordwest-Europa' en 'Klassiek Mediterrane archeologie' (ik heb zelf voor het eerste gekozen). Een andere mogelijkheid is om vakken uit beide richtingen te volgen, mocht je nog niet zeker zijn van je voorkeur voor een richting. In dit jaar doe je wederom mee aan een opgraving naar keuze, en bovendien gaat iedereen op buitenlandse excursie (gerelateerd aan de richting die je hebt gekozen). In je derde jaar heb je het eerste semester een half jaar vrije ruimte, waarna je het tweede semester wat verplichte vakken volgt en bovendien je bachelorscriptie moet schrijven. In je vrije ruimte kan je in het buitenland studeren, of aan een andere universiteit, maar je kunt ook vakken volgen aan de RuG.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding kwam overeen met de verwachtingen die ik had, en was eigenlijk nog beter dan ik had verwacht. De vakken die worden aangeboden zijn erg leuk (hoewel het altijd zo zal zijn dat je je meer aangetrokken voelt tot het ene dan tot het andere vak), maar wat mij het best is bevallen is de mogelijkheid ook buiten de colleges veel te ondernemen. Omdat we een vrij kleine studie zijn (± 25 eerstejaars), heb je persoonlijk contact met vrijwel alle professoren en met de meeste andere studenten. Dit maakt het makkelijk om even snel dingen te vragen, of om zelfs om extra opdrachten te vragen. Zelf ben ik ook met professoren naar congressen en andere lezingdagen geweest; er zijn weinig mensen die dit doen, maar er is wel de mogelijkheid en dat ervaar ik als extreem positief.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie van het GIA (Groninger Instituut voor Archeologie) ligt dichtbij het Academiegebouw in het centrum; een prachtige locatie dus, waar altijd wel iets te beleven valt.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Zoals eerder gezegd; ik ervaar het contact met docenten persoonlijk als zeer positief, omdat ik in mijn denken en doen optimaal word uitgedaagd met extra mogelijkheden buiten de colleges om.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat we relatief weinig contacturen bij de opleiding hebben (zeker na het eerste jaar), is het belangrijk om zelfstandig bezig te kunnen gaan met je studie. Er worden geen studieschema's voor je gemaakt; het is aan jezelf om te zorgen dat je ten tijde van toetsing alle stof beheerst.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Dingen die ik als positief beschouw zijn onder andere het intensieve contact met docenten, het enthousiasme over het vakgebied, de aangeboden colleges en de mate waarin je zelf verder kunt gaan met onderzoek buiten het college om. Er is weinig negatiefs te constateren; archeologie is wel een opleiding die echt bij je moet passen, dus beschouw het niet als een soort 'tweede keuze' studie (zoals rechten vaak te boek staat).

Review van Rosanne (22) uit Groningen over Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 14-05-14

Archeologie aan de Rijskuniversiteit Groningen betekent een intensieve start in dit vakgebied. Wat ik heel leuk vind is dat je in je eerste jaar meteen al mag opgraven. In het begin van de Bachelor is...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Vooropleiding

VWO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

Archeologie aan de Rijskuniversiteit Groningen betekent een intensieve start in dit vakgebied. Wat ik heel leuk vind is dat je in je eerste jaar meteen al mag opgraven. In het begin van de Bachelor is alles nog vrij breed. Je krijgt vakken die te maken hebben met Mediterraanse Archeologie en Nederlandse/Noord-West Europese archeologie. In het tweede jaar krijg je ook een waardevolle inkijk in Archeozoologie en Archeobotanie. Naarmate je dichter bij je Bachelorscriptie/master komt ga je je meer richten op specifieke periodes/culturen. Het is een kleine opleiding waardoor je veel contact hebt met de docenten en de rest van de faculteit.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik ben heel erg blij met de opleiding. Ik had van tevoren veel gelezen over archeologie en was dus ook niet in de veronderstelling dat je alleen maar schatten vindt of dat het alleen maar in met je neus in de boeken is. Het is gevarieerd. Ik had niet verwacht dat ik ook zoveel bezig zou zijn met archeologische vindplaatsen in de omgeving. Het zal je verbazen hoeveel archeologie er is in Nederland.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De Faculteit Archeologie zit in hartje binnenstad en we hebben vaak college in het Academiegebouw. Hierdoor is het makkelijk om ook meteen de universiteitsbibliotheek binnen te stappen als je het druk hebt met tentamens.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Het praktijkgedeelte van de opleiding is heel groot. Omdat het kleine groepen zijn heb je de kans om veel achter een microscoop te zitten of bv. dierenskeletten te bekijken. De docenten zijn betrokken en je hebt ook een studieadviseur.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

ALs je gaat opgraven moet je veel samenwerken en goed kunnen communiceren. Je werkt met echt archeologisch materiaal en dat is kostbaar. Ook heb je de kans om zelf je onderzoeksonderwerpen en resultaten te presenteren. Soms is het best moeilijk om een heel onderzoek/essay op te zetten en daarom moet je gedisciplineerd zijn. Je moet zelfstandig zijn in informatie vinden in bijvoorbeeld de bibliotheek.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Een positief punt is het kleinschalige praktijkgerichte element van de opleiding. Een negatief punt is dat er maar twee hoofdrichtingen zijn (Noord-West Europa of Mediterraans/Klassiek). Echter, zou je elder een master opleiding in andere richtingen kunnen volgen.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Buiten de opleiding om is het studentenleven prachtig. Groningen lijkt misschien saai, maar niets is minder waar. Het is een bruisende stad en binnen de opleiding is een gezellige studievereniging die maandelijks activiteiten doet, en ook gezellig de kroeg induikt.

Review van Nynke de Vries (23) uit Groningen over Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 14-05-14

De opleiding is precies wat je zou verwachten als je archeologie wilt doen. Naast de verplichte onderdelen is er meer dan genoeg ruimte om je eigen interesses te volgen of eigen projecten te starten.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Vooropleiding

VWO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is precies wat je zou verwachten als je archeologie wilt doen. Naast de verplichte onderdelen is er meer dan genoeg ruimte om je eigen interesses te volgen of eigen projecten te starten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de docenten zijn erg capabel en zijn naastdat ze geïnteresseerd zijn in hun eigen vakgebied, ook op de hoogte van de interesses van hun individuele studenten en spelen hier ook op in.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie, midden in het centrum, is ideaal. Het instituut heeft eigen laboratoria en studieruimten binnen handbereik. Helaas is de interne, eigen bibliotheek nu opgenomen in de UB. Deze ligt om de hoek, dus dichtbij.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De koffiekamer is de huiskamer van het instituut, waar staf, docenten en studenten samen koffie drinken, gesprekken hebben over vanalles en waar iedereen altijd welkom is. Op vrijdag is er altijd koek bij de koffie en de portier begroet iedereen bij binnenkomst.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet veel lezen, vaak in andere talen. Het veldwerk is een samenwerkingsproject, maar dit loopt allemaal wel los.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De kleinschaligheid van het instituut zorgt voor een prettige sfeer. Je bent nooit een nummer.

Review van Pir Hoebe (22) uit Haren over Archeologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 14-05-14

De bachelor-opleiding archeologie in Groningen heeft twee hoofdrichtingen, namelijk mediterane archeologie (Romeinen, Grieken etc.) en pre- en protohisorie van NW-Europa. Ik heb de tweede richting gev...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De bachelor-opleiding archeologie in Groningen heeft twee hoofdrichtingen, namelijk mediterane archeologie (Romeinen, Grieken etc.) en pre- en protohisorie van NW-Europa. Ik heb de tweede richting gevolgt. In tegenstelling tot de opleidingen in Leiden en Amsterdam leer je in Groningen erg veel over de culturen die in Nederland en omringende landen hebben bestaan in de Steentijd, Bronstijd en IJzertijd. Daarnaast heeft de opleiding goeie connecties met de directe regionale archeologie (die erg rijk is). Bijvoorbeeld de Terpen van Friesland en Groningen, en de Hunebedden van Drenthe. Ten slotte heeft de opleiding een biologische richting, met de vakken archeozoologie en archeobotanie, in de opleidingsgebonde minor. De Bachelor opent daarna het pad tot 5 master-richtingen in Groningen, namelijk de Maritime archaeology, Environmental archeology, Arctic Archaeology, en natuurlijk de vervolgmasters van Pre- en Prothistorie en Klassieke Meditterane archeologie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Met de open dagen die ik heb bezocht tijdens de middelbare school heeft de kleine schaal van de opleiding mij erg aangetrokken. De jaargangen zijn meestal rond de 30 studenten groot. Dit heeft inderdaad uitgepakt zoals ik had verwacht, door de kleine groepen leer je iedereen op de opleiding goed kennen (mede door activiteiten en borrels van de studievereniging), en je bouwt ook makkelijk een persoonlijke relatie op met je docenten. Hierdoor krijg je goeie begeleiding (wat bijvoorbeeld bij je scriptie erg nuttig is)

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie van het instituut waar archeologie is gehuisvest (het Groninger Instituut voor Archeologie) is in de poststraat (tegenover het Academiegebouw). dit is midden in het centrum, en dus heel goed te bereiken. Je hebt alle voorzieningen in de buurt. In het instituut heb je een aantal kleine studieruimtes, een gezellige kantine, een eigen collegezaal, de kantoren van de meeste docenten en het zoologielab.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De opleiding organiseert tijdens het eerste en het tweede jaar verplichte veldwerkcampagnes, waarbij je in aanraking komt met de praktijk van de archeologie. Als dit je ligt zijn het de absolute hoogtepunten van de opleiding. Het is een geweldige ervaring om artefacten uit de grond te halen die soms duizenden jaren onder de grond hebben gelegen. Veel studenten doen in hun vrije tijd dan ook extra veldwerk om ervaring op te doen, en omdat het erg leuk is.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn vele richtingen mogelijk binnen de opleiding, maar uiteindelijk ligt de focus op het schrijven van verslagen. daarvoor is analytisch denken, zelfstandig werken en creativiteit nuttige eigenschappen. De meeste competenties leer je tijdens de opleiding wel aanscherpen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positief: - kleine groepen veel persoonlijke aandacht. - praktijkgericht - leuke, interessante vakken negatief: - soms moeilijk deadlines te combineren - door de gezelligheid in de kantine soms moeilijk op werk te richten ;)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik heb geen extra opmerkingen
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap