Reviews

Reviews over de opleiding Bedrijfskunde MER aan Hogeschool Inholland

Wil jij Bedrijfskunde MER studeren in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bedrijfskunde MER en de Hogeschool Inholland in het algemeen.

Studenten over Bedrijfskunde MER

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Bedrijfskunde MER studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Bedrijfskunde MER aan Hogeschool Inholland? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Inholland
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Rotterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Misye (26) uit Delft over Bedrijfskunde MER aan Hogeschool Inholland

  • 10-11-13

Het is een opleiding waarmee je hoofdzakelijk wordt opgeleid voor iemand die als manager wordt opgeleid. Er wordt je voornamelijk geleerd om in projecten te werken en er wordt veel nadruk gelegd om je...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Het is een opleiding waarmee je hoofdzakelijk wordt opgeleid voor iemand die als manager wordt opgeleid. Er wordt je voornamelijk geleerd om in projecten te werken en er wordt veel nadruk gelegd om je persoonlijke kwaliteiten/eigenschappen te verbeteren. Dit is een opleiding voor (toekomstige) studenten die niet weten wat ze na hun studie willen doen en die management en economie wel interessant vinden. Recht komt niet echt veel aan bod.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had de verwachting dat het een hele brede opleiding zou zijn waarin je veel keuzevrijheid zou hebben. In de eerste 2 jaar was dat niet zo maar vanaf het derde studiejaar had je dat wel in de zin van de minoren die je ook in studiejaar 4 mag kiezen. Jammer genoeg heb je niet veel keuze uit minoren. Verder viel me de betrokkenheid van docenten tegen. In de eerste 2 jaar viel dat nog wel mee maar vanaf studiejaar 3 valt het vies tegen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De printers en computers zijn 7 van de 10 keer niet goed werkend of onbeschikbaar. De locatie is goed bereikbaar met de metro, tram of auto.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Een opleiding die met zijn projecten veel de praktijkheid opzoekt. Ook met gastcolleges en in de lessen wordt dat veel gedaan. De docenten vallen soms heel erg mee maar de meeste daar werd ik niet echt blij van. De sfeer is best informeel maar is natuurlijk voor een ieder anders hoe je dat ervaart. Ik vond het nou niet echt een opleiding waar de sfeer er goed in zat.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat dat tijdens de opleiding voornamelijk van docenten wordt gevraagd. Anders wordt het heel lastig om de opleiding succesvol af te ronden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Daarnaast zal je in je eerste 2 jaren redelijk veel betrokkenheid van je docenten zien. Vanaf het 3e studiejaar wordt je aan je lot overgelaten en is er geen docent meer die naar je om zal kijken. Veel docenten gaan hun eigen gang en is er in veel gevallen geen goede afstemming op elkaar. De vakken zijn van redelijke niveau. Met hier en daar een uitschieter maar dat komt in positieve en negatieve zin niet echt veel voor.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik ben tijdens een Open Dag voorgelicht over de opleiding. Begeleiding was er niet echt op de MBO opleiding die ik ervoor heb afgerond. Waarschijnlijk omdat ze daar ├╝berhaupt geen aandacht aan geven omdat het een beroepsgerichte opleiding is.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap