Reviews

Reviews over de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan HAN Nijmegen

Wil jij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Nijmegen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van Sefanne Hakken (21) over Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan HAN Nijmegen

  • 17-10-13

Deze opleiding begint met een gezamenlijk propedeusejaar met Chemie. Niet mijn ding maar toch nuttig om een keer gezien te hebben, je krijgt er toch inzicht van. Zelf heb ik daarna gekozen voor de ric...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding begint met een gezamenlijk propedeusejaar met Chemie. Niet mijn ding maar toch nuttig om een keer gezien te hebben, je krijgt er toch inzicht van. Zelf heb ik daarna gekozen voor de richting 'Biologie' en daarna de afstudeerrichting 'biochemie'. Ik vind dat de lesstof zeer actueel is en toepasbaar wordt gemaakt. Er wordt op een hele prettige manier lesgegeven en de leraren zijn heel behulpzaam. De leraar voelt als een collega/begeleider ipv een docent die boven de leerling staat. Er is ruimte voor eigen inbreng, zeker op de praktijk zijn meningen van leraren vaak verdeeld omdat er nu eenmaal meer mogelijkheden zijn. De leerling bepaalt dan uiteindelijk zelf wat hij/zij het beste vind voor zijn/haar project. Dit is vooral van toepassing in het derde jaar omdat de leerling dan echt met een onderzoek bezig gaat. Dit onderzoek is in samenwerking met o.a een lab in Oxford, welke de resultaten van de leerlingen gebruikt voor haar eigen onderzoek. Dit is erg motiverend omdat je weet dat je echt onderzoek doet wat gebruikt wordt. Nu ik zelf stage heb gelopen merk ik hoe goed deze opleiding mij heeft voorbereid op het echte werk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik vind de opleiding nog veel leuker en interessanter dan ik verwachtte. Wel werd het af en toe redelijk technisch, maar omdat je dit dan ook weer toe kunt passen in de praktijk vond ik het toch leuk.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

25 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Het is momenteel wat lastiger de school te bereiken omdat je met de bus vanaf het centraal station naar station heyendaal of de han zelf gebracht moet worden. Het is hier op bepaalde tijdstippen van de dag erg druk en je staat soms lang te wachten voor je een bus in kunt. Dit zou beter georganiseerd moeten worden. Gelukkig gaat er ook een trein naar heyendaal maar die gaat maar twee keer in het uur

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

De sfeer is erg prettig en ontspannen, de colleges zijn heel actueel, te begrijpen en er komen regelmatig gastdocenten vanuit het werkveld. De docenten zijn uitmuntend, altijd behulpzaam en erg kundig. Het niveau van de opleiding ligt erg hoog, zonder dat het moeilijk aanvoelt. Op mijn stageplek zijn ze erg lovend over de kwaliteit van HAN studenten tov studenten in het zelfde vakgebied van andere opleidingen. De opleiding is erg praktijkgericht wat je erg goed voorbereid op het werk op een ander lab, en wat het ontzettend leuk maakt!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Zowel samenwerken als zelfstandig werken is erg belangrijk en wordt ook geoefend op de opleiding zelf. Het is geen ontzettend makkelijke opleiding dus je moet wel gemotiveerd zijn om het te kunnen halen. Er wordt veel aandacht besteed aan het zelfstandig en analytisch denken. Het is ook belangrijk dat je zelf dingen onderneemt bv contact met iemand opnemen om een stage te regelen etc. Je hoeft niet per se al deze kwaliteiten te hebben om naar deze opleiding te kunnen, maar je moet ze wel kunnen ontwikkelen. Daar is dan ook de ruimte voor in de opleiding en er wordt veel aandacht aan besteed.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: Fijne sfeer, fijne contacten docent-leerling, bereid goed voor op latere labwerk (hoge kwaliteit onderwijs), zelfstandig denken wordt gestimuleerd, communicatieve vaardigheden worden verbeterd, leuke opdrachten, er wordt echt geluisterd naar feedback van leerlingen, veel (dure!) apparatuur aanwezig op het lab! Negatief: Op het lab was het soms erg druk. Er zijn nu gelukkig nieuwe labs bij gekomen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap