Reviews

Reviews over de opleiding Biologie aan Universiteit Utrecht

Wil jij Biologie studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Biologie aan de Universiteit Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biologie en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Studenten over Biologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Biologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Biologie aan Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit Utrecht
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 4

Review van anonieme reviewer over Biologie aan Universiteit Utrecht

  • 15-04-15

Tot nu toe, 1JR, heb ik veel herhaling en basiskennis opgedaan. De laatste periodes kies je al zelf tussen verschillende vakken. Zo kan je langzaam ze...

Tot nu toe, 1JR, heb ik veel herhaling en basiskennis opgedaan. De laatste periodes kies je al zelf tussen verschillende vakken. Zo kan je langzaam zelf je route plannen.

Review van anonieme reviewer over Biologie aan Universiteit Utrecht

  • 06-02-14

De studie biologie is een hele brede studie waarmee je later in alle richting terecht kunt. Biologen kunnen werk vinden in het onderzoek, bedrijven, i...

De studie biologie is een hele brede studie waarmee je later in alle richting terecht kunt. Biologen kunnen werk vinden in het onderzoek, bedrijven, instellingen, organisaties, overheden etc. In het eerste jaar leer je de basis van de biologie, je krijgt dan les over moleculaire biologie, planten, ecologie, biotechnologie, evolutie en het van biologie van dieren waarin je in detail leert hoe jou lichaam precies werkt. In de twee daarop volgende jaren mag je zelf je vakken kiezen en kun je een studie pad kiezen (wat niet verplicht is maar wel handig). Je kunt hier de gedrag kant op, in deze vakken leer je ook veel vaardigheden over onderzoek doen. De educatieve en communicatieve kant, hieronder vallen vakken over hoe je moet lesgeven etc maar ook hoe je jou biologische kennis kunt toepassen in het bedrijfsleven. Er is ook de moleculaire kant, waarbij je vakken kunt volgen die op cel niveau gaan en ontwikkeling. Tenslotte is er ook de richting ecologie en hier kun je vakken volgen die gaan over planten, milieu, ecosystemen zoals regenwouden, oceanen etc. Kortom de studie biologie is heel breed en je kunt zelf de richting kiezen waarin jij je thuis voelt.

Review van anonieme reviewer over Biologie aan Universiteit Utrecht

  • 04-06-13

De Bachelor Biologie in Utrecht is een heel brede opleiding, waarbij je in je eerste jaar een basis van alle richtingen krijgt en daarna veel keuze vr...

De Bachelor Biologie in Utrecht is een heel brede opleiding, waarbij je in je eerste jaar een basis van alle richtingen krijgt en daarna veel keuze vrijheid binnen het vakgebied hebt. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in ecologie, marine biologie of moleculaire biologie, dan kan je je bachelor zodanig inrichten dat je uiteindelijk meer vakken in die richting hebt gevolgd. Ik vond moleculaire vakken het leukst en heb daarom heel veel celbiologie en biochemische vakken gekozen en vakken zoals natuurbehoud en ecologie niet gedaan. Dat ik die mogelijkheid had was voor mij heel belangrijk omdat ik wel iets van de rest wilde afweten, maar vooral op moleculaire biologie wilde specialiseren. Eigenlijk is het daarom ook een goeie studie voor mensen die biologie wel interessant vinden, maar nog niet zeker weten welke richting binnen de biologie ze willen kiezen. Studenten die zeker weten dat ze biochemie of echt ecologie willen doen, kunnen misschien beter een andere opleiding kiezen die er al op gericht is. Verder heb ik wel een heel leuke tijd gehad. Bij de studie hangt op de een of andere manier een heel leuke en informele sfeer. De docenten zijn gemotiveerd (behalve enkele uitzonderingen) en heel makkelijk te benaderen en de studievereniging zorgt voor de gezellige avond of weekend activiteiten :) Ook zit het onderwijs over het algemeen goed in elkaar en kom je, vooral als je een beetje je best doet, ook veel in contact met onderzoekers van het departement. Het enige wat ik echt vaker heb gemist is praktisch werk. Er zijn wel practica, maar lang niet genoeg in mijn ogen. Een aanrader is de afsluiting van je bachelor met een onderzoeksproject ipv een scriptie. Dus stage lopen bij een vakgroep of bedrijf en daarover je scriptie schrijven. Dat vond ik het leukste 'vak' van mijn bachelor. Over het algemeen vond ik de studie trouwens prima te doen. Je moet er wel altijd bij blijven om de stof goed te kunnen opnemen, maar als je naar alle colleges gaat en gewoon gebruikt maakt van het onderwijs en de mogelijkheden tot ondersteuning die je krijgt is het heel goed te doen. Het fijne is dat je als je naar alle contact uren gaat, nauwelijks thuis iets meer hoeft te doen.

Review van anonieme reviewer over Biologie aan Universiteit Utrecht

  • 26-04-14

Deze bachelor biologie is erg divers en als je nog niet weet wat je precies leuk vindt binnen de biologie is het ideaal om deze bachelor te volgen. Je...

Deze bachelor biologie is erg divers en als je nog niet weet wat je precies leuk vindt binnen de biologie is het ideaal om deze bachelor te volgen. Je kunt kiezen uit planten, microbiologie, moleculaire biologie, ontwikkelingsbiologie, gedragsbiologie vakken en nog veel meer. Erg veel keuze dus, maar dit betekent ook dat wanneer je een interesse voor een richting hebt ontwikkelt dat het aantal vakken in die richting wat beperkter zijn. Gelukkig is de opleiding heel vrij en kun je een minor volgen bij andere opleidingen, maar dit hoor je dan wel tijdig te plannen. Al met al is het een erg leuke opleiding en daarnaast heeft het een gezellige studentenvereniging.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap