Reviews

Reviews over de opleiding Biomedische Technologie aan Universiteit Twente

Wil jij Biomedische Technologie studeren in Enschede? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente in Enschede. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biomedische Technologie en de Universiteit Twente in het algemeen.

Studenten over Biomedische Technologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Biomedische Technologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Biomedische Technologie aan Universiteit Twente? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit Twente
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Enschede
  • Aantal reviews: 4

Review van Ashley Visser over Biomedische Technologie aan Universiteit Twente

  • 22-08-12

Biomedische Technologie combineert (bio)medische kennis en techniek voor het oplossen van problemen in de gezondheidszorg. De biomedisch technoloog gebruikt deze kennis voor het onderzoeken, ontwerpen...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2007

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Biomedische Technologie

Waar gaat deze studierichting over?

Biomedische Technologie combineert (bio)medische kennis en techniek voor het oplossen van problemen in de gezondheidszorg. De biomedisch technoloog gebruikt deze kennis voor het onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe methoden, apparatuur, processen of systemen om de medische praktijk en de gezondheidszorg te verbeteren. Biomedische Technologie is een technische opleiding, voor deze studie is het belangrijk dat je als je de profielen EM, CM of NG hebt gedaan, dat je ook wiskunde B en natuurkunde als extra vakken had. Indien je het profiel NT hebt gedaan, zijn er geen extra vakeisen. Tijdens de bachelor heb je te maken met projectonderwijs. Het jaar is opgedeeld in 4 kwartielen en elk kwartiel kent zijn eigen project. Waar je in groepjes van 3 tot 8 personen mee bezig zal gaan. Een project duurt 10 tot 11 weken. Het project sluit goed aan op de vakken die je in dat kwartiel zal krijgen. Zo had ik in het 1e jaar bijvoorbeeld een project genaamd: "Microscopische detectie van kanker", tijdens dit kwartiel hadden we de vakken Geometrische Optica, Celbiologie en wiskunde. Bij celbiologie leerde we hoe we cellen onder de microscoop konden bekijken en hoe we verschillende stadia van kanker konden herkennen. Dit gebeurde zowel doormiddel van hoorcolleges als practica. Bij het vak Geometrische optica verdiepte we ons meer in de werking van lenzen en in de werking van een microscoop. Dit was belangrijk omdat we later in het kwartiel onze eigen microscoop moesten bouwen. Aan het eind van het project zouden we onze eigen aangekleurde weefselcoupes dan kunnen bekijken onder onze eigen gebouwde microscoop en dit beeld wat verkregen werd kon vergeleken worden met een normale microscoop. Het project werd uiteindelijk afgesloten met een posterpresentatie. Het voordeel van projectonderwijs en de vele practica is dat je na mijn mening dingen beter begrijpt. Zo ben ik nooit een ster in natuurkunde geweest, maar door de vele practica snap ik het veel beter. Dit omdat je gewoon stap voor stap ziet hoe bijvoorbeeld een stralengang loopt als hij door verschillende lenzen gaat.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik wist van te voren goed wat de studie inhield, ik had dan ook de voorlichtingsdagen bezocht en had een meeloopdag gedaan. Meeloopdagen raad ik ook zeker aan, aangezien deze niet massaal zijn en je echt ziet hoe een normale collegedag eruit ziet! Biomedische technologie is een technische opleiding, je hebt te maken met veel verschillende vakken. Iets wat ik zelf erg leuk vind, aangezien ik wel van afwisseling houdt. Toch moet je niet aan deze studie beginnen als je een hekel aan natuurkunde of wiskunde hebt, omdat dit toch wel veel terug zal komen. De studie voldeed wel aan mijn verwachtingen, maar dit kwam vooral omdat ik mij er van te voren goed in verdiept had.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Biomedische technologie is een kleinschalige opleiding, in het 1e jaar starten er meestal 60 tot 80 studenten. Mede door het projectonderwijs en de practica waarbij je steeds met andere studenten samenwerkt, leer je snel iedereen kennen. Daarnaast heb je veel persoonlijker contact met je docenten, de meeste zullen je dan ookal snel van naam kennen. Het voordeel van kleinschaligheid vind ik dat als je iets niet snapt, je vrij snel naar een docent kan stappen voor extra uitleg. Hij/zij maakt nagenoeg altijd wel tijd vrij om je dan net dat beetje extra uitleg te geven wat jij op dat moment nodig hebt.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat je veel practica en projecten hebt, is het van groot belang dat je kunt samenwerken. Daarnaast moet je zowel gedisciplineerd als gemotiveerd zijn, omdat er niemand met een stok achter je kont aan gaat als je niet op colleges komt (tenzij het verplichte colleges zijn). De studie kent vooral in het eerste jaar voor struikelvakken werkcolleges en zelfstudies, hierbij kan je je opgaven onder begeleiding maken zodat je vragen kunt stellen als je iets niet begrijpt. Daarnaast is het toch ook van belang dat je datgene wat je in die colleges niet afkrijgt thuis zelfstandig maakt. Natuurlijk zal het eens gebeuren dat je te druk bent met feestjes of sporten en dan zal je zelf gemotiveerd moeten zijn om het op een ander moment in te halen. Zodat je tijdens de tentamenweken niet op je tenen hoeft te lopen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

De positieve punten voor mij zijn: - kleinschaligheid - veel practica en projecten - persoonlijk contact met docenten - begeleiding bij werkcolleges en zelfstudies De negatieve punten voor mij zijn: - soms erg lange collegedagen - in het eerste jaar elk kwartiel een wiskunde vak

Review van Bram Bakker (20) uit Enschede over Biomedische Technologie aan Universiteit Twente

  • 19-04-13

BMT vraagt een technisch inzicht in de moderne geneeskunde, het is een studie die vraagt of je een techneut bent op zoek naar een biomedische insteek.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

BMT vraagt een technisch inzicht in de moderne geneeskunde, het is een studie die vraagt of je een techneut bent op zoek naar een biomedische insteek.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Hoewel de studie niets minder waar maakte er belooft was, bleek dat het meer een technische (met nadruk of natuurkunde) studie was.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Biomedische Technologie ging het jaar dat ik ermee begon met een nieuwe regeling voor herkansingen en indeling van vakken waardoor de meeste studenten zich op glad ijs bevonden.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Eerlijk is eerlijk, BMT op de Universiteit Twente is een prachtig verzorgde studie. Veel docenten met ervaring en persoonlijke interesse. De ondersteuning van projecten is uitstekend en deze kwartielvullende projecten zijn het leukste en interessantste van de studie.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dit is het minimum van wat gevraagd wordt. Mijn ervaring uit het eerste jaar is veel nadruk op exacte vakken waar je niet achter bij kunt lopen en projecten waarbij je vaak met een groepje een presentatie moet maken en je werk moet kunnen onderbouwen. Je moet discipline hebben om tijdens de werkcolleges ook bezig te gaan met de belangrijke taken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: De UT is een ervaren technische universiteit. De docenten hebben verstand van hun vak, de leerlingen hebben een toekomst voor ogen, de stof is altijd uitstekende kwaliteit. Als je wil kun je waanzinnige dingen leren. Negatief: Ik ben gestopt met deze studie omdat mijn creatieve geest hier nergens kans kreeg. Hoe graag ik mezelf ook had wijsgemaakt dat ik zulk werk wel als hobby er naast bleef doen, het had geen zin. Ik had minder motivatie en zo minder interesse en zo minder prestaties. Hierdoor stopte het bij mij. Ik volg nu binnenkort een HBO studie Game Art aan de HKU, dus ik heb het stuur goed omgegooid. Toch heb ik veel geleerd en is de universitaire aanpak, de wetenschappelijke aanpak iets waar ik nog atijd gebruik van zal maken. Creatievelingen met een technische interesse, weet HEEL GOED wat je kiest!

Review van Saskia uit Enschede over Biomedische Technologie aan Universiteit Twente

  • 03-02-14

Goede opleiding voor als je heel breed geïnteresseerd bent in alle beta-vakken. Al deze vakken worden toegespitst op het menselijk lichaam of bijvoorbeeld medische apperatuur voor het menselijk lichaa...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Waar gaat je opleiding over?

Goede opleiding voor als je heel breed geïnteresseerd bent in alle beta-vakken. Al deze vakken worden toegespitst op het menselijk lichaam of bijvoorbeeld medische apperatuur voor het menselijk lichaam. Daarnaast moet je het samenwerken in projectgroepen en het doen van practica ook leuk vinden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het klopt met mijn verwachting.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

25 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De universiteit lijkt ver weg: helemaal aan de andere kant van het land voor veel mensen. De sfeer op de campus en in de stad is echter heel prettig. Je mist het niet dat het niet midden in de randstand bijvoorbeeld is. Alleen met het reizen is het soms wat onhandig, omdat je altijd lang onderweg bent. Op de campus is het heel leuk wonen, met allerlei verschillende huizen. Je kunt dus wonen op een plek, in een huis wat goed bij je past.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De opleiding is niet heel groot, maar wel precies groot genoeg. Er zijn veel verschillende soorten mensen, maar de jaargangen vormen vaak een hechte groep. De docenten zijn heel betrokken en erg aardig.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet aan de ene kant goed kunnen samenwerken in de projectgroepen, maar aan de andere kant moet je goed zelfstandig en gedisciplineerd kunnen werken aan de rest van de vakken. Bij die vakken, en ook bij het project, moet je vaak ook wel analytisch kunnen nadenken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: erg breed maar toch genoeg diepgang. Negatief: De wiskunde is met alle eerstejaars van alle studies. De hoorcolleges hiervan zijn niet erg goed. De werkcolleges zijn wel per studie, dus hier kun je wel genoeg begeleiding krijgen. Ook het TOM model (alle punten per kwartiel wel of niet halen) is vrij zwaar soms, omdat je veel toetsen en deadlines hebt op sommige momenten.

Review van Marijke (20) uit Enschede over Biomedische Technologie aan Universiteit Twente

  • 29-11-14

Mijn opleiding legt een verband tussen enerzijds de techniek en werktuigbouwkunde en anderzijds het menselijk lichaam en iets van geneeskunde. Je leert dingen over mechanica, beeldvorming en materiaal...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding legt een verband tussen enerzijds de techniek en werktuigbouwkunde en anderzijds het menselijk lichaam en iets van geneeskunde. Je leert dingen over mechanica, beeldvorming en materiaalkunde, maar ook over anatomie en celbiologie. In het projectwerk leg je een verband tussen deze dingen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had een groter aandeel anatomie en biologie verwacht, de opleiding is technischer dan de beschrijving doet vermoeden.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De universiteit is erg mooi gelegen op de gezellige en sportieve campus, dit maakt het gevoel rond studeren zoveel leuker en mooier. Zo worden ook veel faciliteiten, zowel voor studie als ontspanning aangeboden.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Door het projectwerk wordt ook de toepassing van wat er geleerd wordt goed in kaart gebracht. De sfeer op de opleiding is erg goed en de studievereniging organiseert veel leuke en leerzame activiteiten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel projectwerk waarbij deze kwaliteiten getest worden. Ook is de werkdruk redelijk hoog, waardoor een student ook stressbestendig moet zijn en zal worden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: erg interessant, veel toepassing in projecten, gevoel dat je echt iets leert. Het nadeel hiervan is dat de werkdruk soms erg hoog is, ook omdat de organisatie niet altijd optimaal is.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap