Reviews

Reviews over de opleiding Chemie aan HAN Nijmegen

Wil jij Chemie studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Chemie aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Chemie en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Chemie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Chemie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Chemie aan HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Nijmegen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van Guillaume over Chemie aan HAN Nijmegen

  • 30-01-13

HLO, Hogere Laboratorium Opleiding. Kies je ervoor om scheikunde of biologie te gaan studeren dan krijg je het eerste jaar een ruime tijd om beide kanten te bestuderen (helaas, of misschien gelukkig?)...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

HLO, Hogere Laboratorium Opleiding. Kies je ervoor om scheikunde of biologie te gaan studeren dan krijg je het eerste jaar een ruime tijd om beide kanten te bestuderen (helaas, of misschien gelukkig?). Je krijgt een opfrisser van je kennis in beide vakken, maar ook een lading nieuwe! Halverwege het jaar mag je dan eindelijk kiezen welke richting je wilt gaan volgen (in mijn geval chemie) en dan begin je aan de courses die je gaan oriënteren op de analytische en de organische chemie. Het eerste jaar is misschien voor sommige soms wat saai of niet helemaal wat je verwacht had, maar de basiskennis die je er leert is HEEL belangrijk, hoe vervelend simpel of lastig die soms ook is! Als je je in het eerste en tweede jaar hebt georiënteerd mag je eindelijk je favoriete richting kiezen (organische chemie in mijn geval!). Vanaf dan wordt het alleen maar leuker, je krijgt verdiepende stof op eerder gevolgde vakken maar ook nieuwe stof op gebieden waar je misschien nog niet eerder van had gehoord, zeer interessant dus! Uiteindelijk mag je in de laatste twee jaar tweemaal je kennis gaan testen op stage, wat zeker een uitdaging is.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het lastig om als middelbare scholier een echt goed beeld te krijgen van de opleiding die je wilt gaan volgen. Ik had een meeloopdag gevolg en was naar een opendag geweest, maar ik stond nog steeds voor wat verassingen soms. Ik raad dus aan, als je een opleiding echt leuk vind, zoek zoveel mogelijk in formatie op, ga naar de opendagen, doe mee aan een meeloopdag en vraag de studenten wat je graag zou willen weten! Dingen die ik achteraf graag had willen weten zijn bijvoorbeeld de vakken die je krijgt, niet alleen in het eerste jaar maar ook uit de andere jaren. Het eerste aar is natuurlijk veel basiskennis zoals: Labrekenen, algemene chemie en algemene biologie. Maar in de jaren daarna werd het (gelukkig) steeds leuker: Reactie kinetiek, organische synthese, polymeer fysica (polymeren kom je ook een boel van te weten!), pericyclische reacties. Al met al denk ik dat de HLO een prima opleiding is voor de geinteresseerde chemicus. Of je nou van de HAVO of van het VWO komt, het zal zeker niet tegenvallen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Hoeveel tijd je zelf besteed aan je studie naast de vaste contact uren op school heb je natuurlijk zelf in de hand. Je krijgt uiteraard wel huiswerk opgegeven, en zeker niet voor niets ;) De faciliteiten op school zijn erg naar wens, zeker na de recente verbouwing die de kantine uitgebreid heeft en meer lokalen heeft gebracht. Computer ruimtes worden veel gebruikt. Voor de echte stille plekjes raad ik echter aan om de universiteitsbibliotheek te gebruiken. De courses die je jaarlijks volgt zijn al wat langer in gebruik en worden telkens weer geëvalueerd. Het komt wel eens voor dat een grote opdracht wat onduidelijkheden heeft, maar die wil de docent altijd graag oplossen!

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

De colleges vinden altijd plaats in gewone lokalen en zijn goed te volgen. Nooit strikte hoorcolleges dus je kunt altijd vragen stellen in de les (Zeer fijn!). Elke week heb je minimaal 8-10 (lesuren) praktijk, dus daar kom je niet aan tekort. Het niveau is erg relatief, maar is zeer geschikt voor HBO. Er is altijd iemand waar je contact mee kunt opnemen over welke vraag je dan ook hebt, je wordt de eerste twee jaar goed begeleid door je SLB'er (StudieLoopBaanBegeleider). De sfeer in het gebouw is altijd goed, medestudenten zijn altijd vriendelijk en behulpzaam!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Zelfstandigheid is erg belangrijk. Je wordt natuurlijk begeleid, maar er wordt vanuit gegaan dat je je deadlines haalt en dat je je goed voorbereid op praktijk en op de tentamens. Hier zit dus ook het stukje dicipline in en eventueel ook de motivatie. Het is namelijk niet altijd leuk en dan moet je even door kunnen zetten! Bijna ALLE boeken zijn in het engels dus de beheersing van de engelse taal is vereist! Analytisch denken, nauwkeurig werken en samenwerken ontbreken niet, zeker op het lab krijg je daar veel mee te maken. En last but not least, presenteren. Er wordt vanuit gegaan dat je daar een goede basis kennis van opzak hebt en hier wordt in alle jaren gebruikt van gemaakt. In het eerste jaar wordt het ook vaak geoefent.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Als positieve punten zou ik geven: - De sfeer, in de les of in het tussenuur, hij is altijd goed! - Het niveau van de stof is uitdagend - De docenten zijn zeer behulpzaam en vriendelijk Negatieve punten: - Als je biologie geen leuk vak vind zul je daar in het eerste jaar even doorheen moeten bijten, het is niet lastig, maar je moet het wel doen!

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik dacht het eerste jaar dat het wel goed kwam als ik goed oplette in de les, maar toen ik uiteindelijk mijn cijfers terug kreeg van de tentamens viel dat vies tegen! Natuurlijk is leren bij iedereen anders, de een kan goed van tevoren alles snel doornemen, de ander heeft er wat meer tijd voor nodig. Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat je er niet komt door alleen de lessen te volgen. Herhaling is zeer belangrijk, voor het leren, maar ook voor het begrijpen van wat je leert. Het wordt vaker gezegd: Oefening baart kunst!
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap