Reviews

Reviews over de opleiding Communicatie aan HAN Arnhem

Wil jij Communicatie studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Communicatie aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Communicatie en de HAN Arnhem in het algemeen.

Studenten over Communicatie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Communicatie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Communicatie aan HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

 • Onderwijsinstelling: HAN Arnhem
 • Type opleiding: Hbo Bachelor
 • Plaats: Arnhem
 • Aantal reviews: 10

Review van Manon Bruinekreeft over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 24-07-12

Tijdens mijn opleiding heb ik veel diverse onderdelen uit het communicatie vakgebied behandeld. Voornamelijk online marketing sprak mij erg aan. Om deze reden ben ik afgestudeerd bij een online market...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Tijdens mijn opleiding heb ik veel diverse onderdelen uit het communicatie vakgebied behandeld. Voornamelijk online marketing sprak mij erg aan. Om deze reden ben ik afgestudeerd bij een online marketing bureau. Hier heb ik een baan aangeboden gekregen en ben ik na mijn afstuderen gaan werken.

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Goed

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Ik had al een baan

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Hier kan ik geen duidelijk antwoord opgeven, want ik had al heel vroeg een baan (ondanks dat ik mijn diploma nog niet had gehaald).

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Doe wat je leuk vindt en waar je passie ligt. Hier wordt je uiteindelijk het gelukkigst door.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

-

Review van Nathalie Peters over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 24-07-12

Hallo allemaal, Mijn naam is Nathalie en ik studeer Communicatie aan de HAN. In deze review zal ik jullie een korte omschrijving van, uiteraard, de leukste opleiding in Nederland geven. Het eerste wa...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Hallo allemaal, Mijn naam is Nathalie en ik studeer Communicatie aan de HAN. In deze review zal ik jullie een korte omschrijving van, uiteraard, de leukste opleiding in Nederland geven. Het eerste wat ik wil meegeven is dat de opleiding Communicatie op de verschillende hoge scholen een afwijkende inhoud kan hebben. Mijn tip is dus: lees de reviews van verschillende studenten zodat je zelf kunt nagaan welke opleiding het best bij jou past! De opleiding Communicatie aan de HAN is erg breed. Verschillende facetten van het communicatievak komen in het eerste jaar van de opleiding al naar voren (hierbij moet je vooral denken aan Marketing, Communicatie en Sales). In het tweede jaar ga je specifieker op het communicatievak in. Je doet onderzoek en maakt plannen voor zowel fictieve als 'echte' opdrachtgevers. Voorbeelden van plannend die ik heb gemaakt zijn: een product introductie plan en salesplan in het eerste jaar. In het tweede jaar hebben we een marketingcommunicatieplan, mediaplan, intern communicatieplan, crisiscommunicatieplan en directmarketingplan geschreven en een grootschalig lifestyle onderzoek gedaan. De vakken die je krijgt tijdens de eerste twee jaar van je opleiding zijn o.a.: PR, Media, Marketing, Direct Marketing, Social Media, Interne Communicatie, Onderzoek (Statistiek), Design, Webdesign, Frans (Duits of Spaans), Engels, Professionele houding en Copywriting.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het eerste jaar van de opleiding is wat algemener van aard. Dat had ik in het begin niet helemaal verwacht. Inmiddels is het propedeusejaar op de HAN aangepast en 'vakspecifieker' geworden. In het eerste jaar leg je vooral de basis voor Marketingcommunicatie, dit heb je nodig om gedurende je opleiding andere facetten van het communicatievak (zoals PR, Media en Copywriting) beter te kunnen onderbouwen en gegronde eindproducten af te leveren aan je opdrachtgever. Kijk hier dus 'door heen' in je eerste jaar! Het tweede jaar van mijn opleiding komt volledig overeen met wat ik er van verwachtte. De verschillende onderdelen van 'Communicatie' komen aan bod zodat je de juiste stageplek en minor uit kunt kiezen!

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie van de HAN in Arhnem is goed. Het gebouw van de FEM (Faculteit Economie en Management) is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Binnen de school zijn de juiste faciliteiten aanwezig. Er zijn genoeg computers waar je programma's die je nodig hebt voor de opleiding, zoals SPSS, Photoshop en Indesign, kunt gebruiken. De werkruimte's op onze hogeschool zijn daarnaast ook fijn ingedeeld. Voor ieder wat wils: er zijn stilte ruimtes in de bibliotheek, afgeschermde werkruimtes door het hele gebouw of voor degene die wat meer van 'gezelligheid' houd, voldoende werkruimte in bijvoorbeeld de aula van het gebouw. Wat organisatie betreft is het op de HAN ook goed geregeld. Per opleiding zijn bijvoorbeeld een aparte opleidingscoördinator en praktijkcoördinator aangesteld. Het contact met deze personen verloopt ook vrijwel altijd soepel. Andere organisatorische zaken als boekenlijsten, syllabylijsten e.d. worden ook altijd op tijd verzonden.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

De sfeer binnen de opleiding Communicatie, is naar mijn ervaring, altijd erg goed. De meeste Communicatiestudenten houden wel van een praatje en gaan goed met elkaar en anderen om. De docenten zijn vrijwel altijd ervaren mensen in hun vakgebied. Ze weten waar ze over praten en staan ook open om de dialoog met je aan te gaan. De colleges worden bijna altijd door de docenten zelf gegeven. Zo nu en dan heb je ook een gastcollege van iemand uit het bedrijfsleven. Dit vind ik, persoonlijk, de leukste college's. Zo hoor je hoe het er echt aan toe gaat in de praktijk. Het niveau van de opleiding is denk ik gemiddeld tot hoog. Er wordt veel van je verwacht: zowel individueel als in teamverband moet je kunnen presteren. Verschillende projecten lopen naast elkaar, je moet je tijd dan ook op de juiste wijze verdelen. De opleiding is behoorlijk praktijkgericht. Je voert projecten uit voor fictieve opdrachtgevers, maar ook voor 'echte' bedrijven. Dit motiveert natuurlijk om je onderzoek of plan zo goed mogelijk te maken. Tijdens de opleiding zijn er ook een aantal momenten die je inzicht zullen geven in het vakgebied 'Communicatie' zo ga je een dag meelopen met iemand uit het Communicatievak en wordt er bijvoorbeeld een stagenetwerkdag georganiseerd, zodat je er achter komt hoe studenten het hebben ervaren om in de praktijk aan de slag te gaan.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Communicatie is een creatief vak. 'Out of the box' denken is een term die je tijdens deze opleiding vaak zult horen. Over het algemeen hebben communicatie uitingen een commercieel karakter, deze eigenschap zal je dan ook zeker helpen je plannen en onderzoeken uit te voeren. Voor de opleiding moet je denk ik ook ondernemend zijn, 'hands on'. Uitzoeken hoe het allemaal zit in een bepaalde branche, vakspecifieke informatie verzamelen enz. Daarnaast is samenwerken belangrijk, je werkt namelijk vaak in teamverband tijdens projecten. Zelfstandigheid speelt, denk ik, bij iedere HBO studie een grote rol. Je wordt klaargestoomd voor de 'echte wereld' dus zul je zelf ook het een en ander moeten regelen...

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Het meest positieve aan mijn opleiding vind ik dat het vrij breed is. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid te 'proeven' van verschillende onderdelen. De een zul je leuker vinden dan de ander, maar je krijgt hierdoor een goed beeld van wat je later wel of juist liever niet wilt gaan doen. Echt negatief vind ik eigenlijk niets. Misschien zou het leuk zijn om voor alle vakken in ieder geval één gastcollege te organiseren, zodat je per vak een goed beeld krijgt van de praktijk.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen n.a.v. deze review? Je mag altijd Twitteren naar @Nathaliepeters. Dan zal ik proberen je vraag te beantwoorden.

Review van Daan Krake over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 24-07-12

De opleiding communicatie aan de HAN in Arnhem is gericht op marketing.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Communicatie

Waar gaat deze studierichting over?

De opleiding communicatie aan de HAN in Arnhem is gericht op marketing.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Bij se voorlichting werd gezegd dat dit een opleiding is voor mensen die makkelijk contacten leggen. Daarnaast is het een economische opleiding. Echt iets voor mij, dacht ik. Dat was ook zo. Het vakgebied communicatie is erg breed en daarom is de opleiding ook erg afwisselend. Veel verschillende opdrachten die vaak ook nog leuk zijn.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Matig

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Met deze opleiding wordt je doorzettingsvermogen erg op de proef gesteld. Grote opdrachten waar je soms maar een paar dagen de tijd voor hebt zijn geen uitzondering. Voor de meeste opdrachten krijg je wel langer de tijd, maar dan moet je er goed op letten dat je niet maar blijft uitstellen. Veel docenten geven goed les, maar bij sommige docenten heb ik mijn twijfels. Ze hebben bijvoorbeeld soms niet eens doorgeleerd voor het vak dat ze geven.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Beheersing van de Engelse taal is bij HBO-instellingen wel vereist. Als student communicatie moet je ruimdenkend en dus creatief zijn. Dit is voor het bedenken van oplossingen erg handig. Bij elk vak dien je elk halfjaar minimaal twee tot drie keer te presenteren. Kunnen samenwerken is ook een vereiste, aangezien je veel groepsopdrachten moet voltooien. Tenslotte zijn motivatie en stressbestendigheid erg belangrijk. De hoeveelheid werk is soms echt niet te overzien. Het is danmoeilijk om gemotiveerd te blijven en te zorgen dat de stress je niet te veel wordt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief aan deze studierichting is dat de studierichting heel breed en afwisselend is. In mijn optiek heeft deze studierichting geen negatieve punten.

Review van Shàron Bastiaan over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 25-07-12

PR, marketing, interne- en externe communicatie, media, branding, online communicatie, global communications, statistiek

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

HBO Communicatie

Waar gaat deze studierichting over?

PR, marketing, interne- en externe communicatie, media, branding, online communicatie, global communications, statistiek

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja de studie komt redelijk overeen met mijn verwachtingen. Echter zijn er nadat ik begon met de studie erg veel ontwikkelingen geweest op het gebied van communicatie (online communicatie bijvoorbeeld) maar helaas heb ik hier tijdens mijn studie nog niet erg veel over gehad. Echter is de studie nu op de schop gegooid en in de nieuwe studie is er veel meer aandacht voor het zogenaamde communicatie 3.0.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Gemiddeld

Toelichting

goed

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Kunnen presenteren, Ondernemend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een studie waarbij veel creativiteit nodig is en daarnaast is het wel een studie die niet echt goed weggelegd is voor mensen die niet voor groepen durven te staan. Presenteren, dingen durven ondernemen en een commerciele instelling zijn belangrijke punten die veel terug komen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Het is een zeer brede opleiding. Dit kan zowel positief als negatief zijn en daarnaast is het een richting die zich constant blijft ontwikkelen, hierdoor kun je altijd jezelf blijven ontwikkelen.

Review van Sharon Wolters over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 30-07-12

Op dit moment bent ik nog niet werkzaam in een studiegerelateerde baan. De markt voor pas afgestudeerde is niet erg goed. Daarom werk ik tijdelijk extra bij mijn Bijbaan.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Op dit moment bent ik nog niet werkzaam in een studiegerelateerde baan. De markt voor pas afgestudeerde is niet erg goed. Daarom werk ik tijdelijk extra bij mijn Bijbaan.

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Matig

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Ik heb geen gerelateerde baan

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Dat de markt erg slecht is.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Gebruik je netwerk.

Review van Arthur over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 16-01-13

Leer een advies te geven over 'virals', 'blogs', mobile marketing m.a.w. online communiceren. Met de minor Online Communicatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen word je een online professional.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De minor waar ik een review over wil geven is:

Online Communicatie

Waar gaat deze minor over?

Leer een advies te geven over 'virals', 'blogs', mobile marketing m.a.w. online communiceren. Met de minor Online Communicatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen word je een online professional.

Komt deze minor overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb erg veel geleerd over online marketing en heb deze met plezier gevolgd

Wat vind je van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Uitstekend

Hoe sluit deze minor aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze minor?

Hoog

Toelichting

Zeer interessante colleges met leuke en leerzame gastdocenten

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze minor succesvol af te ronden?

Analytisch, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dan gaan ze op een goede manier door de minor.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze minor?

Positief: leerzaam, interessant en leuk Negatief: de roosterindeling

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Nee

Review van Melissa (22) uit Bemmel over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 19-09-13

Je leert in deze opleiding alles op het gebied van communicatie, denk aan: PR, journalistiek, interne communicatie, het opzetten van een communicatiecampagne, online communicatie, eventmanagement en h...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Waar gaat je opleiding over?

Je leert in deze opleiding alles op het gebied van communicatie, denk aan: PR, journalistiek, interne communicatie, het opzetten van een communicatiecampagne, online communicatie, eventmanagement en hoe je een sterk merk kan opzetten. Overal krijg je een beetje van en wanneer je iets heel erg leuk vindt kun je dit weer uitdiepen in een minor of een stage. Je mag zelf een stage zoeken, waardoor je veel invloed kunt hebben over het onderwerp van je stage. Communicatie dus is niet zoals vele mensen denken alleen bezig zijn met taal en met presteren. Dit zijn eerder vereisten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik wist niet wat ik wou worden en toen ik aan de HAN begon kreeg je een gezamenlijke propedeuse. Wat inhoud: van alles krijg je een beetje, maar dan ook écht van alles: recht, facilitair, gegevensbeheer, etc. én communicatie. Communicatie bleek het echt te zijn omdat je er alle kanten mee op kan. Vooral branding, reclame en eventmanagement spraken mij echt aan.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Het is een prima locatie en een mooi gebouw, echter is het aantal computers op deze school vrij weinig. Ik adviseer altijd een laptop mee te nemen als je weet dat je aan een verslag of iets dergelijks wil werken. Vooral tussen 11.00 en 14.00 is nergens* een computer beschikbaar. *: of je mag in een computerlokaal werken en je wordt er drie kwartier later uitgekickt omdat er les is. Werkt niet echt gemakkelijk.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Sfeer van de opleiding is goed. Vrij gemoedelijk, maar wel 'streng' als dat nodig is. De colleges krijgen door een powerpoint structuur. De docenten zijn meestal werkzaam geweest in het vak of ze hebben er zelfs nog een bedrijfje naast. Hierdoor zijn het vrijwel allemaal docenten die een vak uit kunnen leggen vanuit de praktijk waardoor het makkelijk begrijpbaar is. Ik heb weinig te maken gehad met de ondersteunende organen tijdens deze opleiding. Het niveau van de opleiding is goed te doen, maar dat kwam misschien ook omdat ik van VWO af kwam. De opleiding scoort wat betreft praktijkgerichtheid echt een 10! Je voert bijna altijd opdrachten uit voor 'echte' bedrijven en krijgt twee keer de tijd om een stage te vervullen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Communicatie is een commercieel vak, dus enige affiniteit daarmee is meegenomen. Bijna altijd moet je opdrachten samen doen, alleen je afstudeeropdracht doe je alleen ;). Wel moet je gemotiveerd zjin en gedisciplineerd anders loop je in deze opleiding tegen en lamp aan. Heel veel mensen vallen af in deze opleiding omdat ze niet genoeg gemotiveerd zijn. Je moet je beseffen dat je veel tijd moet opofferen om de verslagen af te kunnen ronden en alle toetsen in te behalen. Daarnaast is creativiteit heel belangrijk. Ik denk dat je als je niet creatief bent deze opleiding beter niet kan gaan doen. Er wordt qua creativiteit heel vele van je vereist. Natuurlijk wordt je creativiteit steeds meer gestimuleerd en ontwikkel je dit steeds beter.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: heel praktijkgericht, bekwame docenten, een opleiding waar je alle kanten mee op kan, afwisselend, je krijg écht kansen (studeren in buitenland, een minor waarmee je naar new york gaat, etc.) Negatief: weinig computerfaciliteiten, aanschaf van vele boeken die je een korte tijd nodig hebt (gem. 250 euro per halfjaar), roosters niet altijd optimaal

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik ben eigenlijk bijna niet voorgelicht op de middelbare school. We kregen een keer een soort van workshop, maar daar kwam uit dat ik automonteur moest worden -.-'. Ook hadden we een map met heel veel beroepskeuzes, achteraf heb ik daar nog in gekeken en zag ik dat deze opleiding er niet eens in stond. Ik heb mezelf voorgelicht door voorval veel open dagen te bezoeken. Je moet je ergens meteen goed voelen en dat is natuurlijk voor iedereen anders. Ook heb ik veel brochures aangevraagd bij de hoge scholen zelf. Hierin staat veel meer dan de standaard tekst. Vaak krijg je een goed beeld van het vakkenpakket en de studielast op deze manier.

Review van Freek (21) uit Enschede over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 12-10-13

De opleiding gaat over wat communicatie is. Welke communicatie soorten er zijn en hoe je deze soorten kan toepassen. Op bepaalde onderwerpen ga je wat dieper in als de andere, maar vrijwel alle soorte...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over wat communicatie is. Welke communicatie soorten er zijn en hoe je deze soorten kan toepassen. Op bepaalde onderwerpen ga je wat dieper in als de andere, maar vrijwel alle soorten komen aanbod.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Heel erg. Ik deed hiervoor een MBO opleiding met dezelfde theorie, alleen een niveau lager. Mijn verwachtingen kwamen overheen en ik ben hier heel erg blij mee. Doordat alles bijna overeen kwam had ik me al op de goede manier ingesteld op de opleiding en hoefde ik me niet nog eens te verdiepen in de vakken of iets dergelijks.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Uitstekend

Toelichting

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is een goed georganiseerde hogeschool. Ik ben er echt wel tevreden over. Bij elke hogeschool zijn er bepaalde zaken minder, maar als ik andere moet geloven is de HAN een goede school dat je zoals ze zelf zeggen ook de ruimte geeft. Faciliteiten zijn aanwezig en de locatie is goed bereikbaar.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Nu ik stage loop merk ik dat bepaalde zaken heel goed aansluiten en andere gewoon voldoende zijn georganiseerd. Het niveau van de opleiding is vrij hoog. Mijn stagebedrijf vind dat ik al flink voorloop op voorgaande stagiaires. Docenten zijn bekwaam en de colleges van deze docenten leerzaam.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet kunnen presenteren. Je moet vaak producten of opdrachten uitleggen aan de klas door middel van een presentatie. Daarnaast gedisciplineerd zijn. Veel vakken zijn niet verplicht, maar ik ben ervan overtuigd dat als je deze wel volgt het veel makkelijker haalt. Daarnaast gemotiveerd, omdat het niveau natuurlijk wel redelijk hoog ligt. Als laatste analytisch, omdat er een gedeelte onderzoek in de opleiding zit.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief is dat de opleiding voldoende uitdagingen bied en ontzettend leuk is om te doen. Er hangt een goede sfeer en de begeleiding is bijna bij elke docent optimaal. Zo zijn ze goed bereikbaar en willen ze altijd helpen. Negatief puntje is dat er veel aan onderzoek wordt gedaan en dit vak moet je maar liggen. Wat ook beter kan is het aantal minoren. Ik persoonlijk vind dat de HAN te weinig minoren aanbied.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Persoonlijk ben ik vrij goed begeleid door mijn vorige MBO school. Een tip voor aankomende studenten is denk ik dat je moet meelopen met de opleiding. Ervaar een les en vraag studenten naar hun bevindingen. Een keuze maken is lastig, maar probeer zoveel mogelijk informatie te achterhalen.

Review van Elles (20) uit Arnhem over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 23-10-13

De opleiding bestaat uit verschillende vakken, in het eerste jaar krijg je veel verschillende vakken. In het tweede jaar is het meer gericht naar Communicatie

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding bestaat uit verschillende vakken, in het eerste jaar krijg je veel verschillende vakken. In het tweede jaar is het meer gericht naar Communicatie

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt wel overeen met de verwachtingen die ik had. Tijdens de voorlichtingsdagen werd al gezegd dat je veel moet samenwerken en moet presenteren, dit klopt ook!

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie is uitstekend, dicht bij een trein- en busstation. Ook zijn de faciliteiten erg goed. Er is overal in het gebouw WIFI verbinding, en ook de kantine is uitstekend. Wel zijn de lokalen vaak te klein voor de grote groepen leerlingen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De sfeer op de opleiding is erg goed. Er worden veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Commercieel, Kunnen presenteren, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is belangrijk om jezelf goed neer te kunnen zetten voor een groep mensen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De positieve punten van mijn hogeschool vind ik de locatie, de lessen en de opdrachten. De negatieve punten vind ik de college's, deze zijn soms best langdradig.

Review van Sanne Roeling (21) uit Arnhem over Communicatie aan HAN Arnhem

 • 27-11-14

Bij de opleiding communicatie worden we opgeleid tot communicatiespecialisten. Er wordt veel gewerkt in groepsverbanden en over het algemeen worden de cijfers meer bepaald door opdrachten dan door toe...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Vooropleiding

HAVO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Bij de opleiding communicatie worden we opgeleid tot communicatiespecialisten. Er wordt veel gewerkt in groepsverbanden en over het algemeen worden de cijfers meer bepaald door opdrachten dan door toetsen: een erg fijn systeem naar mijn mening.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Grotendeels wel. Ik had alleen gehoopt meer te leren over online, dat is - tot nu toe - nog niet dusdanig aan de orde gekomen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie is voor mij perfect. De hogeschool ligt niet in het centrum maar is makkelijk bereikbaar met de auto, fiets en het o.v.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De college's zijn niet altijd even interessant of even relevant

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet goed zelfstandig kunnen werken maar dat moet niet je enige manier van werken zijn. Je moet ook open staan voor samenwerken en het feit accepteren dat het misschien niet altijd jouw idee is dat zal worden uitgewerkt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Er worden redelijk hoge eisen gesteld aan de studenten die een opleiding volgen op de HAN. De overgangsnorm is erg streng, maar dat geeft juist bevestiging dat wanneer je je opleiding hebt afgerond, je papiertje wel iets waard is. Een verbeterpunt voor mijn opleiding zou zijn om de stof wat meer up-to-date te houden door ook colleges te geven over online. Dat is voor mij (en voor meerdere studenten) een groot gemis.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap