Reviews

Reviews over de opleiding Communicatie aan Hogeschool Inholland

Wil jij Communicatie studeren in Diemen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Communicatie en de Hogeschool Inholland in het algemeen.

Studenten over Communicatie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Communicatie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Communicatie aan Hogeschool Inholland? Review dan deze opleiding!

 • Onderwijsinstelling: Hogeschool Inholland
 • Type opleiding: Hbo Bachelor
 • Plaats: Diemen
 • Aantal reviews: 9

Review van Chantal Verbrugge over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 17-06-12

Ben nog steeds werkeloos. Deed de opleiding crossmediale communicatie, en vind dat de opleiding niet echt aansluit bij wat er gevraagd word op de arbeidsmarkt, en dit terwijl ons dat wel verteld is.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Ben nog steeds werkeloos. Deed de opleiding crossmediale communicatie, en vind dat de opleiding niet echt aansluit bij wat er gevraagd word op de arbeidsmarkt, en dit terwijl ons dat wel verteld is.

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Onvoldoende

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Minder dan 3 maanden

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

In mijn ogen weinig. De banen die er zijn vragen behoorlijk wat ervaring.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Zoveel mogelijk ervaring opdoen tijdens je studie.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Als ik had geweten hoe moeilijk het was een baan te vinden die aansluit bij deze studie had ik hier nooit voor gekozen. Wel een leuke opleiding, veel geleerd. Maar toch te weinig om genoeg ervaring te hebben voor de arbeidsmarkt.

Review van Jolanda Lek over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 28-06-12

Hoe je je doelgroep kunt bereiken en de boodschap over kunt brengen. Alle facetten komen aan bod van onderzoek t/m uitvoering.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Communicatie

Waar gaat deze studierichting over?

Hoe je je doelgroep kunt bereiken en de boodschap over kunt brengen. Alle facetten komen aan bod van onderzoek t/m uitvoering.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Van te voren kon ik moeilijk inschatten wat ik van de studie kon verwachten, het communicatievak is erg complex. Vooral het creatieve aspect trok mij aan in de studie. Uiteindelijk zijn al mijn wensen vervuld en is mijn studie boven verwachting ontzettend leuk en interessant.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Uitstekend

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

De docenten verschillen erg in kwaliteit, sommigen geven les op een te laag niveau. Gelukkig komt dit niet veel voor, de meeste docenten komen uit de praktijk en geven les op hoog niveau.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bij deze studie is het belangrijk om vooruit te plannen en om je deadlines te halen. Je werkt veel in projecten met medestudenten, het is daarom van groot belang om goed te kunnen samenwerken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief vind ik dat iedere periode een andere richting van communicatie wordt behandeld. In een periode krijg je cursussen, trainingen en projecten, deze afwisseling blijft het boeiend houden en het sluit goed op elkaar aan. Een verbeterpunt zou kunnen zijn om alle docenten op hetzelfde niveau te krijgen. Ik praat dan over projectbegeleiders die vaak wat lager op niveau liggen.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Communicatie is een hele leuke en uitdagende studie, ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Ik ga met veel plezier het laatste jaar in en hoop dan spoedig af te studeren.

Review van Laura de Bie over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 26-07-12

Wanneer je de opleiding Communicatie in Diemen volgt word je opgeleid tot communicatie adviseur. Je kan hiermee de reclamewereld in maar ook kan je komen te werken op het gemeentehuis of op een market...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Waar gaat je opleiding over?

Wanneer je de opleiding Communicatie in Diemen volgt word je opgeleid tot communicatie adviseur. Je kan hiermee de reclamewereld in maar ook kan je komen te werken op het gemeentehuis of op een marketingafdeling.Het is een brede opleiding via je minors kan je je specialiseren in bijvoorbeeld reclame of bladen maar je kan er ook voor kiezen om dat niet te doen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het is een brede opleiding maar het is wel wat ik ervan verwacht had. Je doet veel projecten en er is veel samenwerking. In het tweede jaar moet je je eigen bedrijf voor een half jaar opzetten en schrijf je een businessplan en moet je voor externe klanten een opdracht uitvoeren. Maar, als je je echt wil specialiseren vind ik de opleiding Communicatie te breed. Ik denk dat dat bij alle opleidingen wel is. Ik ben bijna afgestudeerd en ik vraag me soms wel eens af waar ligt mijn kracht? Ik bedoel hiermee je hebt van alles een beetje geproefd en geprobeerd maar je ben nergens gespecialiseerd in. Dit komt ook door mijn minor keuze natuurlijk.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De organisatie op school is redelijk goed geregeld. Wanneer er tentamens zijn staat de uitslag van het tentamen binnen 14 dagen online. Maar met je SLB'er (begeleider) moet je het treffen, er zijn goede en slechte begeleiders en dat is jammer. Ook in het derde jaar heb je amper contact met je vast SLB klas omdat iedereen minor volgt en anderen op stage gaan. Wat wel jammer is is dat de school niet is ingespeeld op mensen die eerder op stage gaan. Die zitten met vragen en daar krijg je dan een periode later antwoord op als de rest op stage gaat. Maar verder de organisatie is echt wel goed. Alle documenten staan online die je nodig hebt en je wordt op tijd op de hoogte gebracht over veranderingen. Ook omdat Inholland in de problemen zat een jaar geleden kregen we elke maand wel mail van Doekele Terpstra, over hoe het er voor staat met Inholland.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

Wat ik al eerder heb gezegd. Ik vind de opleiding te breed. Ik vind dat ze er voor moeten zorgen dat er meer verdieping komt. Na deze opleiding zou ik bijvoorbeeld een master willen doen en misschien kunnen ze als Hogeschool zelf al informatie bijeenkomsten geven over een master. De opleiding zelf vind ik voldoende. Maar ik heb niet het idee dat ik zwaar iets geleerd heb. Ik bedoel als verpleegkundige leer je hoe je mensenlevens kan redden dus dan heb je echt iets geleerd. De opleiding Communicatie vind ik meer logisch nadenken en sommigen dingen moet je weten. Ik vind het geen zware opleiding. De opleiding vind ik wel gemiddeld, ik kan geen mening geven over andere Communicatie opleidingen maar ik denk dat je er niet veel anders leert dan dat ik heb geleerd. Als ik zelf weer zou kiezen voor een opleiding zou ik een minder brede opleiding hebben gekozen omdat ik nu nog steeds niet weet waar ik heen ga. Wat ik wel jammer vind, maar dat hoor ik ook van studenten van andere Communicatie opleidingen is dat je bijna altijd een lowbudget reclamecampagne moet maken. Ik heb het gevoel dat ik niet word opgeleid tot communicatie adviseur maar tot ontwerper van low budget campagnes. En op een gegeven moment word je wel moe van alle projecten die allemaal nep zijn. Zo kom je er nooit achter hoe het echt is.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Anders

Anders namelijk...

Logisch nadenken

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Wees lekker creatief. Als je goed kan photoshoppen dan maakt het de opdrachten gelijk beter en krijg een hoger punt. Maar ook creatief denken, je gaat reclamecampagnes bedenken dus dan moet je ook creatief aan de slag kunnen met wat je gaat doen met de campagne. Je moet ook kunnen samenwerken, want je werkt vaak in projectgroepen voor een periode van 8 a 10 weken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief is voornamelijk de organisatie en dat de opleiding goed toegankelijk is. Ook vind ik dat je geen nummer bent. Je wordt niet behandeld als een studentnummer, nee je bent echt jezelf en dat vind ik wel belangrijk. Ook kan je je creativiteit er in kwijt. Maar een echt minpunt vind ik dat heel breed blijft en dat ik nu nog niet weet wat ik nou wil in de toekomst.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Doordat Inholland een slechte naam heeft krijg je als student vaak te horen, "Oh, jij zit op Inholland, jij krijg je diploma cadeau!" Dat is echt niet zo. Ik werk er hard voor en het was ook niet voor de opleiding Communicatie.

Review van Chris de Bie over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 08-08-12

Crossmedia communicatie is een specialisme in de opleiding communicatie. Bij Crossmedia maak je gebruik van de sterke punten van meerdere (sociale) media en linkt hierbij diverse boodschappen om één b...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Crossmediale Communicatie

Waar gaat deze studierichting over?

Crossmedia communicatie is een specialisme in de opleiding communicatie. Bij Crossmedia maak je gebruik van de sterke punten van meerdere (sociale) media en linkt hierbij diverse boodschappen om één boodschap over te brengen.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik krijg er meer voor terug dan ik ervan verwacht had. De projecten zijn allemaal gebaseerd op echte bedrijfssituaties wat het allemaal heel echt maakt. Ieder semester is er een project, de vakken die je daarnaast krijgt kan je gebruiken bij het dan lopende project. Creatief bezig zijn maar hard werken. Let op, het is niet een studie die je zomaar even naast je werk doet. Je moet er dingen voor laten en er gaat veel tijd in zitten.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Geen mening

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Vraag drie is een beetje vaag. Je kiest namelijk Crossmedia communicatie als studierichting en opleiding.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je de dicipline niet hebt om een deeltijd studie aan te kunnen hoef je er niet eens aan te beginnen. Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die al binnen het half jaar zijn afgevallen. Stressbestendig omdat je met meerdere persoonlijkheden moet werken met allemaal andere ideeen en inzichten en dat binnen een bepaalde termijn met deadlines. Er is veel ruimte om lekker creatief bezig te zijn. Wees gemotiveerd en ondernemend dan komt het helemaal goed! Presenteren is een pré, maar je presenteerd het hele jaar door dus daar krijg je vanzelf een beter gevoel bij als je het niets vindt!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

De opleiding is heel erg up to date! De nieuwste boeken, moderne opdrachten. Je bent echt bezig met opdrachten uit de praktijk, dat maakt het zo mooi. Het daadwerkelijk vinden van een baan is een stuk moeilijker, het is een breed vak een echte specialisatie heb ik in het eerste jaar nog niet kunnen ontdekken.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Een frisse, jonge en leuke opleiding. Denk echter eerst goed na want het vergt veel van jezelf, van je thuissituatie en je sociale leven. Maar door het intensieve samenwerken heb je binnen no time weer nieuwe kennissen en vrienden erbij. Netwerken is heel belangrijk in deze branche.

Review van Fleur Brouwer over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 09-08-12

Deze studierichting gaat over communicatie, op nieuw gebeid. Crossmediaal zegt het al: communicatie d.m.v verschillende media tegelijkertijd.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

AD Crossmedia (Crossmediale communicatie)

Waar gaat deze studierichting over?

Deze studierichting gaat over communicatie, op nieuw gebeid. Crossmediaal zegt het al: communicatie d.m.v verschillende media tegelijkertijd.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en Nee, Opzich komt de studie overeen met de verwachtingen die ik ervan had. Maar ik vind de moeilijkheidsgraag van de opleiding neit goed verdeeld: De gehele opleiding keurde leraren alles goed terwijl met het afstuderen, wat het belangrijkst is en waar men dus ook extra hard zijn of haar best voor doet, zonder pardon wordt afgekeurd. Ik heb GEEN medestudenten gehad die he afstuderen in 1x hebben gehaald!! ikzelf ben nu nog bezig om hopelijk voor eht begin van het volgende studiejaar mijn diploma te behalen..

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Matig

Wat vind je van de docenten?

Onvoldoende

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Matig

Wat is het niveau van deze studierichting?

Gemiddeld

Toelichting

Ik geef de docenten een onvoldoende, dit omdat er een aantal docenten zijn die niet naar prestatie kijken maar naar de studenten zelf. Er zijn docenten die onvoldoendes uitdelen, wat niet terrecht is! Ik heb dit zelf meegemaakt met een projectgroep, wij hebben ons verslag laten nakijken door de docent waarvan wij les kregen deze zei: dit is zeker een voldoende, waarna we het inleverde bij de docent die dit daadwerkelijk voor een cijfer ging nakijken, deze gaf ons een onvoldoende. Ook vind ik de examencommissie zwaar teleurstellend!! Ik heb meerdere malen een verzoek ingediend, die werd afgewezen om domme redenenen. Zo werd mijn afstudeeropdracht door mijn begeleidster (leraar school) beoordeeld met een 8 en door mijn 2e examinator (ook leraar school) beoordeeld met een 5, vind ik een erg groot verschil voor leraren van dezelfde opleiding??!! de examencommissie besloot echter mijn verzoek tot second opinion af te wijzen op grond van dat ik nog een herkansing kon doen voor mijn afstudeeropdracht! Wat ik dus echt zeer belachelijk vind aangezien een verschil van 3 punten gewoon niet zou mogen!! De leraren zetten hierdoor elkaar voor schut is mijn mening!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Commercieel, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding verwacht veel van je. Er zijn een aantal leraren op deze opleiding die vinden dat je al heel wat van het onderwerp af meot weten. Daarnaast zul je elk blok moeten presenteren, dit vond ik een hel en kun je dit neit wordt je er gewoon op afgerekend! Veel oefenen dus

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

De locatie waar deze opleiding wordt gegeven vind ik heel prettig, genoeg ruimtes en computers etc. Een aantal leraren verpesten echter de opleiding naar mijn mening, heus niet alle, want er zitten er echt een paar tussen die voor je door het vuur zullen gaan. Helaas denken niet alle leraren hetzelfde..

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik hoop mijn studie nog voor volgend studiejaar af te ronden, zodat ik mijn diploma in de pokket heb!

Review van Celine (22) uit Amsterdam over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 31-03-14

Communicatie, media, advertising, PR, marketing, management. Daarnaast kans om meer creatieve kant op te gaan, en altijd onderzoeksvakken.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Vooropleiding

HAVO - Cultuur & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Communicatie, media, advertising, PR, marketing, management. Daarnaast kans om meer creatieve kant op te gaan, en altijd onderzoeksvakken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja op het gebied van het curriculum zijn de verwachtingen goed: een erg brede studie, waarbij communicatie centraal staat met een grote focus op marketing. Daarnaast krijg je de kans om creatief bezig te zijn, en met een solide theoretische en praktische basis. Op het gebied van kwaliteit, lerararen en organisatie valt het erg tegen; weinig begeleiding, weinig interesse van leraren, het niveau van tentamens en opdrachten is vrij laag, en studenten worden weinig gemotiveerd om het goed te doen maar meer om het gewoon te halen, dat vind ik een slecht uitgangspunt.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De locatie is prima, goed te bereiken, natuurlijk wel net uit de stad. De faciliteiten zijn erg goed, veel mac computers waarop de verschillende adobe programmes te vinden zijn, worden ook goed onderhouden. Daarnaast kun je camera's etc huren, goede kwaliteit ook. De organisatie is erg slecht, vooral voor de internationale stroom, leraren krijgen teveel werk, vertragingen in punten, weinig interesse voor studenten, communicatie tussen leraren en studenten is ook soms moeilijk, en daarnaast is de begeleiding ook erg minimaal.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

De sfeer is heel erg wat je er zelf van maakt. De docenten zijn op zich prima qua niveau, maar doordat ze teveel werk toegewezen krijgen, hebben ze weinig tijd, te gestresst en kunnen niet kwalitatief goed hun werk doen. Alhoewel het carriculum enorm leuk en breed is, en veel vrijheid biedt, is het niveau qua toetsing erg laag; er word niet heel veel van je verwacht, waardoor studenten bijna nog luier worden en minder doen. De praktijkgerichtheid van de studie is erg goed: dit maakt het leuker en ook realistischer.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Creatief, Commercieel, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch en commercieel omdat dit is waar het curriculum op is gericht. Daarnaast is creatief zijn wel een groot voordeel. Samenwerken omdat in de prakrijkgerichte studie je bijna altijd in project groepen werkt. Daarnaast moet je zelfstandig zijn, aangezien je weinig begeleiding krijgt, moet je zelf echt achter dingen aan, en je pro-actief opstellen; niemand anders gaat het voor je doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: het curriculum, de vrijheid, gedwongen zelfstandigheid, praktijgericht, creatief. Negatief: organisatie, negativiteit leraren, weinig begeleiding, laag niveau, en studenten worden niet gemotiveerd.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik raad aan om zelf naar een open dag te gaan, en een lezing van de studie bij te wonen. Blijf wel altijd kritisch, aangezien de mensen van de studie het uiteindelijk gewoon aan je proberen te verkopen. Houd een kritische houding en stel vragen.

Review van Marijke (24) uit Hilversum over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 05-04-14

Crossmediale Communicatie. Het samenvoegen en combineren van diverse media.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

Crossmediale Communicatie. Het samenvoegen en combineren van diverse media.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het komt aardig overeen met wat ik me voorstelde. Er worden veel creatieve en praktische vakken aangeboden.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

0 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Organisatie: mijn klas is de eerste die afstudeerd aan deze opleiding. Eén grote chaos dus in de organisatie.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Docenten zijn over het algemeen allemaal goed, maar de kwaliteit van de college's laat zich bij sommigen afhangen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je bent veel op jezelf aangewezen dus motivatie en zelfstandigheid is erg belangrijk. Het is een commerciele opleiding dus als je commercieel en een beetje creatief bent is dat mooi meegenomen!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De organisatie is momenteel echt een negatief punt voor de afstudeerders van deze opleiding. Studenten weten niet waar ze aan toe zijn, maar de docenten ook niet.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik kom van het MBO, hiervoor 1 jaar HBO gedaan en geswitched naar deze opleiding. De studiekeuze heb ik helemaal zelf gemaakt, zonder open dag of voorlichting. De open dagen zijn prima en er zijn ook meeloopdagen dus ik denk dat dit de studiekeuze wel gemakkelijker kan maken.

Review van Job (18) uit Amsterdam over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 25-04-15

De opleiding communicatie aan Inholland is een commerciële maar toch ook creatieve opleiding die je opleidt tot communicatie-expert. Het eerste jaar is een heel breed jaar waar je je gaat oriënteren o...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

HAVO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding communicatie aan Inholland is een commerciële maar toch ook creatieve opleiding die je opleidt tot communicatie-expert. Het eerste jaar is een heel breed jaar waar je je gaat oriënteren op alle kanten van het communicatievak. In jaar twee ga je verder op de verschillende minors en leer je precies wat deze inhouden. Aan het einde van dit jaar kies je een minor voor de rest van je opleiding. Deze minors zijn: Advertising, Brand and Design, Mediaconcept en Mediacontent, Nieuws en Redactie en Reputatie en Identiteit. In jaar drie en vier loop je stage en studeer je af.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik zit nu in het eerste jaar van deze opleiding. Deze opleiding was niet mijn eerste keus, en ik had dan ook geen hele hoge verwachtingen voordat ik hier ging studeren. De eerste weken was ik dan ook positief verast over het niveau van de opleiding, de docenten en over de interessante vakken. De opleiding was veel interessanter dan ik had verwacht en ik voelde mij vrij snel thuis in zowel de klas als het gebouw. Nu, bijna een studiejaar later, ben ik nog steeds enthousiast over de opleiding communicatie aan Inholland.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie Inholland Diemen is erg lelijk. Het gebouw is verouderd en niet mooi. De bereikbaarheid is wel goed, faciliteiten zijn goed aanwezig. De decaan is bijvoorbeeld heel bereikbaar en wil je altijd helpen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Het niveau van de opleiding ligt redelijk hoog. Dit is ook omdat Inholland zichzelf graag wil bewijzen als goede hogeschool ondanks haar slechte imago. De opleiding richt zich ook erg veel op de beroepspraktijk. Persoonlijk vind ik alleen jaar drie behoorlijk laat om stage te gaan lopen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet veel zelfstandigheid tonen, er wordt van je verwacht dat je zelf genoeg inzet toont. Je werkt, zoals op de meeste HBO opleidingen, heel veel in groepjes, hier moet je tegen kunnen. Presenteren moet je heel vaak doen voor allemaal verschillende vakken, en ook een beetje creativiteit is wel nodig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Ik heb veel docenten die zelf ook in de communicatie werken en ik heb het idee dat ik veel leer. Het gebouw doet je anders denken, maar de voorzieningen op school zijn goed en de sfeer is helemaal niet verkeerd. Mijn tip: beoordeel Inholland niet op haar slechte naam en/of het lelijke gebouw.

Review van anonieme reviewer over Communicatie aan Hogeschool Inholland

 • 04-10-16

Het effectief overbrengen van informatie naar de doelgroep. Dit kan om ze dingen te laten kopen (marketingcommunicatie), om ze beter te laten samenwerken (interne communicatie),

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Vooropleiding

HAVO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Het effectief overbrengen van informatie naar de doelgroep. Dit kan om ze dingen te laten kopen (marketingcommunicatie), om ze beter te laten samenwerken (interne communicatie),

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee. Ik had verwacht dat InHolland na alle slechte berichten over de school wel aanzienlijk beter zou zijn. Dit viel tegen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De locatie is redelijk. Oud gebouw, maar dicht bij het centrum van Amsterdam. De faciliteiten op Hogeschool InHolland Diemen zijn gebrekkig. Oude gebouwen, vaak maar één of twee stopcontacten in een lokaal, weinig plaatsen om te vergaderen met je projecgroep. De organisatie van deze school is een rommel. Cijfers zijn veel te laat, personen die er zouden moeten zijn om je te helpen reageren niet op e-mails, mensen sturen je van het kastje naar de muur.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Over het algemeen is de opleiding goed. Er zijn echter een aantal uitzonderingen die het gemiddelde enorm omlaag halen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Kunnen presenteren, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Deze eigenschappen komen bij elke opdracht wel terug. Presenteren gebeurt met regelmaat, samenwerken ook bij elke opdracht. Er wordt aangespoord tot ondernemerschap bij sommige opdrachten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De interne communicatie en het contact met mensen die in het bestuur zitten is enorm slecht. Verder zijn docenten regelmatig veel te laat met het invoeren van cijfers. Dit is niet acceptabel. Volgens het statuut moeten docenten de cijfers binnen een bepaalde tijd aanleveren. Dit wordt echter zelden gedaan. Ook werd er reclame gemaakt met de minors die bij deze studie horen. Toen ik in mijn tweede jaar zat, kwamen wij er ZELF achter dat deze minors niet meer bestonden. Geen enkele brief heeft ons hier van op de hoogte gebracht. Dat is niet oke. Als ik nu opnieuw voor een school zou kunnen kiezen, is InHolland Diemen zeker geen kanshebber.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap