Reviews

Reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht

Wil jij Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en de Hogeschool Utrecht in het algemeen.

Studenten over Culturele en Maatschappelijke Vorming

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Utrecht
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 1

Review van Sa?ha Seahor?e over Culturele en Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht

  • 24-01-13

haha, dit is de moeilijkste vraag van heel CMV. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mij gaat over het samenbrengen van mensen in de samenleving door middel van creativiteit, en d...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2012

Waar gaat je opleiding over?

haha, dit is de moeilijkste vraag van heel CMV. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mij gaat over het samenbrengen van mensen in de samenleving door middel van creativiteit, en de doelgroep op deze manier ergens bewust van maken/iets leren op welk gebied dan ook.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het was makkelijker dan ik dacht. De toetsen waren niet te makkelijk, die waren van goed niveau, maar ze mochten wel meer van ons vragen, meer tijd, meer leren, meer inleveren. Ik vind dat de verwachtingen erg laag zijn bij CMV, ze gaan er ook al vanuit dat je te laat komt. Het eerste jaar was daarin wel goed, dat leek een soort test, maar daarna verslapte het compleet. In het eerste jaar was de stof echter vaak helemaal niet relevant voor mij. Ook de derdejaars stage zorgde voor hogere verwachtingen, omdat deze vanuit de stage organisatie kwamen, niet vanuit de studie. Het tweede jaar sloeg nergens op, ik heb bijna niks hoeven doen, het vierde jaar was heel interessant, maar er kon wel meer bij wat mij betreft. Het aantal uren is moeilijk te zeggen omdat dit elk jaar heel erg verschilde.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Ik vind de uithof gewoon echt lelijk en saai, maar verder prima. De organisatie was niet altijd helemaal wat ik ervan verwachtte. Sowieso altijd gezeik met computers en vooral printers, roosterdilemma's, heel veel dingen die 'niet konden' omdat diegene er niet over ging, veel geld dat in de verkeerde dingen (administratie) wordt gestopt voor mijn gevoel, bureaucratie en daardoor nauwelijks ruimte voor creatieve initiatieven van studenten (op een creatieve opleiding!) Er is over het algemeen te weinig flexibiliteit bij deze opleiding. Ook meer keuzeruimte (juist omdat het zo'n brede opleiding is) zou fijn zijn, een soort universiteit systeem (zelf vakken kiezen) lijkt mij beter voor deze opleiding, omdat het dan gespecificeerder en beter op de praktijk kan aansluiten. Nadat ik ben afgestudeerd heb ik nog steeds niet het gevoel dat ik genoeg weet om de praktijk in te gaan.. en ga dan ook een tweede studie volgen in het buitenland (omdat het hier onbetaalbaar is). Ook meer netwerken tijdens de studie vind ik belangrijk, meer echt in contact komen met de buitenwereld.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

Wat betreft docenten: Een aantal waren uitstekend en konden zeer goed lesgeven, erg inspirerend en creatief. Anderen waren saai, hielden hun verhaaltje maar konden geen les geven. De kwaliteit van de colleges verschilden daarom enorm. Praktijkgerichtheid: De derdejaars stage hielp erg om te zien hoe het er echt aan toe ging, maar omdat er niet genoeg werd verwacht in de andere jaren hebben de meesten niet 'echt meegedraaid' in het werkveld, ook niet met praktijkopdrachten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Kunnen presenteren, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ze hebben niet veel kwaliteiten nodig om deze studie af te ronden, omdat er te weinig van je wordt gevraagd. Al deze aangevinkte kwaliteiten zijn fijn om te hebben, maken het wat makkelijker, maar waarschijnlijk niet eens nodig. Er wordt veel 'meegelift' binnen groepjes, waardoor bijna iedereen er wel doorheen komt.. een schop onder de reet hebben de CMV studenten nodig. Vooral het deel 'ondernemen' is erg belangrijk voor een CMV'er en zou ik graag ook meer zien. Je moet een ondernemende pro-actieve houding hebben in het CMV werkveld, dat mis ik teveel in de opleiding. Ook extra dingen doen tijdens je opleiding (binnen en buiten de studie) raad ik studenten sterk aan. Ik ben veel aangenomen op basis van het vrijwilligerswerk dat ik naast mijn studie heb gedaan.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: goede sfeer, creatieve lessen zijn erg leuk, aart en adrie (hoofdleraren cmv) zijn erg inspirerend, je wordt goed begeleidt en kunt altijd wel ergens aankloppen. Negatief: je kunt wel aankloppen maar kan niet altijd worden geholpen (door beperkingen 'van boven af'), te lage verwachtingen vanuit de opleiding zelf, sommige lessen zijn erg laag van kwaliteit, er is veel verschil/geen duidelijke lijn tussen de jaren in cmv.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Het zou beter zijn als het eerste jaar wat meer aansloot op CMV en minder SPH/MWD, het CMV-vak (P12) kan meer aansluiten op de jaren die daarop volgen en meer ruimte voor ondernemende creatieve initiatieven (het is bijvoorbeeld nog vrij moeilijk om iets in het buitenland te doen) en keuzevrijheid voor de studenten (er is teveel 'vast programma' in verhouding tot 'persoonlijk keuze programma' voor zo'n brede opleiding)
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap