Reviews

Reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan NHL Hogeschool

Wil jij Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en de NHL Hogeschool in het algemeen.

Studenten over Culturele en Maatschappelijke Vorming

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan NHL Hogeschool? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: NHL Hogeschool
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Leeuwarden
  • Aantal reviews: 1

Review van Aukje de Vries (24) uit Twijzelerheide over Culturele en Maatschappelijke Vorming aan NHL Hogeschool

  • 19-03-13

Met de bacheloropleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) zet je je in voor verschillende groepen in de maatschappij. Je zorgt ervoor dat deze groepen betrokken bij de samenleving raken én...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

Met de bacheloropleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) zet je je in voor verschillende groepen in de maatschappij. Je zorgt ervoor dat deze groepen betrokken bij de samenleving raken én blijven. Dat doe je door activiteiten te organiseren, programma’s te ontwikkelen en beleid te maken. Je onderneemt en motiveert! Door sport, spel of muziek maak je mensen bewust van de wereld om hen heen. Dat is CMV!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Op de NHL is het zo dat er 3 studies aan elkaar zijn gekoppeld onder de term Social Work. Het gaat hierbij om: CMV (Cultureel Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek en MWD (Maatschappelijke Werk en Dienstverlening) Het is daardoor zo dat je erg breed wordt opgeleid en dus niet alleen vakken volgt richting CMV, maar dat je bv. ook vakken zoals Psychologie, Sociologie etc. dient te volgen om je opleiding af te ronden. Het voordeel hiervan is dat als je straks bent afgestudeerd, veel breder bent dan alleen CMV. Het nadeel is wel dat ik soms het gevoel had/heb dat de opleiding totaal niet CMV is, de vakken zijn veelal gericht op cliënten inplaats van (doel)groepen. Je volgt namelijk de vakken gezamelijk met studenten MWD en Pedagogiek, maar er zijn ook zogenaamde kleurgroepen, dan zit je alleen met studenten van dezelfde richting.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De school staat op een goed te bereiken locatie in Leeuwarden. Vanaf het station is de school gemakkelijk bereikbaar met de bus (lijn 12) die de gehele dag op en aan rijdt naar de school.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Het is een erg grote school, daardoor kun je wel eens het gevoel hebben te verdwalen. Maar aan de andere kant hoort dat ook wel weer bij een HBO instelling, dat is mijn eigen mening. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leren & je eigen traject.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Sommige kwaliteiten spreken voor zich. Als je straks werkzaam bent in het cultureel maatschappelijke werkveld zet je je in voor mensen die hun directe omgeving én zichzelf willen ontwikkelen. Je werkt op het snijvlak van cultuur en sociale ondersteuning en stimuleert mensen om deel te nemen aan het culturele leven. Daardoor zijn de hierboven genoemde kwaliteiten zeker een must.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: De docenten zijn erg betrokken en willen je ten alle tijde ondersteunen als je vastloopt, of dreigt vast te lopen in je leertraject. Negatief: Niet alleen gericht op CMV, daardoor kan het nogal eens verwarrend zijn en kun je het gevoel hebben dat je bv. inplaats CMV, Pedagogiek of MWD aan het studeren bent.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap