Reviews

Reviews over de opleiding Econometrie en Operationele Research aan Tilburg University

Wil jij Econometrie en Operationele Research studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Econometrie en Operationele Research aan de Tilburg University in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Econometrie en Operationele Research en de Tilburg University in het algemeen.

Studenten over Econometrie en Operationele Research

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Econometrie en Operationele Research studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Econometrie en Operationele Research aan Tilburg University? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Tilburg University
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Tilburg
  • Aantal reviews: 1

Review van Jorgo Goossens (20) uit Breda over Econometrie en Operationele Research aan Tilburg University

  • 09-01-14

Het weergeven van de economie of (operationele) processen met behulp van wiskundige modellen; vooral statistische methoden en kansberekening spelen hierbij een grote rol.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

Het weergeven van de economie of (operationele) processen met behulp van wiskundige modellen; vooral statistische methoden en kansberekening spelen hierbij een grote rol.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachting was dat de opleiding uitdagend zou zijn, met name op wiskundig gebied. Dit klopte ook wel, want wiskunde moet je leuk vinden wil je deze opleiding doen. Zelfdiscipline -en studie spelen ook een belangrijke rol.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De Universiteit van Tilburg heeft een eigen station, waardoor je erg snel op de campus bent. Ook is de universiteit compact, alle gebouwen liggen dicht bij elkaar en niet verspreid over de stad. Ook zijn de meeste faciliteiten en gebouwen modern en nieuw, dit geeft een frisse uitstraling.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

De professoren, ook wel 'docenten' genaamd, zijn zeer bekwaam in hun vakgebied en dit zorgt voor goede (werk)colleges. De didactische vaardigheden mogen soms wat opgehaald worden, maar over het algemeen zijn de (werk)colleges prima in orde. De opleiding is wat pittig, maar als je graag wiskunde doet en gemotiveerd bent, dan vormt de opleiding geen punt. Praktijkgerichtheid komt meer in de Masterfase en als je pas werkt, wel is er genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast je studie: extra programma's, gratis taalcursussen, commissies, verenigingen en (studenten)bureaus.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding vereist doorzettingsvermogen, discipline in je planning en schoolwerk. Analytisch vermogen heb je als je wiskunde doet en hierbij dien je nauwkeurig te zijn. Het eerste jaar van de studie is tweetalig (Nederlands óf Engels), daarna zijn alle vakken volledig in het Engels. Ook, een econometrist presteert graag en iedereen haalt dan graag mooie cijfers.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Compacte studie, veel professoren kennen je wat zorgt voor een fijne, persoonlijke sfeer (wat bij grootschalige studies niet zo is).
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap