Reviews

Reviews over de opleiding Electrical Engineering aan TU Delft

Wil jij Electrical Engineering studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Electrical Engineering aan de TU Delft in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Electrical Engineering en de TU Delft in het algemeen.

Studenten over Electrical Engineering

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Electrical Engineering studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Electrical Engineering aan TU Delft? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: TU Delft
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Delft
  • Aantal reviews: 1

Review van Ron over Electrical Engineering aan TU Delft

  • 17-04-16

Elektrotechniek gaat over alles wat met elektriciteit en magnetisme te maken heeft. De elektrotechniek kent velen toepassingen en wordt ook steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Hierdoor zie...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

VWO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Elektrotechniek gaat over alles wat met elektriciteit en magnetisme te maken heeft. De elektrotechniek kent velen toepassingen en wordt ook steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Hierdoor zie je dat, door de breedte van de studie, de studenten na afstuderen de aansluiting op de arbeidsmarkt niet erg goed vinden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De studie komt overeen met de verwachtingen. Je leert meteen in het eerste kwartaal al hoe je schakelingen doorrekent en hier blijf je de rest van je studie mee bezig. Ook zit je zo'n twee middagen per week schakelingen te bouwen of te solderen of ben je op een andere manier praktisch met elektrotechniek bezig.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De campus ligt dichtbij het centrum van Delft en is ook goed te bereiken met de bus. Het aantal studieplekken en computers zijn een beetje matig door het groeiende aantal studenten. Daarentegen zijn andere faciliteiten, als een bibliotheek en een sportcentrum, wel aanwezig.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Elektrotechniek trekt erg een bepaald type mens, maar omdat de studie toch best wel wat eerstejaars kent, is er altijd wel iemand die jou ligt. Ik ben erg positief over de docenten, omdat ze voor mij heel duidelijk uitleggen, vooral als je vragen hebt tijdens werkcolleges. Er zijn echter medestudenten die hier heel anders over denken, dit verschilt heel erg per persoon.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Elektrotechniek staat bekend als pittige studie en ongeveer de helft van de eerstejaars zie je in het tweede jaar niet meer terug. Daarnaast heb je twee keer per jaar 'EPO'. Dit zijn projecten die je in een groep uitvoert. Bij deze projecten kan de uni nog best wel wat van je vragen. Hier vergis je je vooral in het begin nog wel eens in.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Ondanks dat elektrotechniek veel toepassingen heeft, kan het af en toe nogal op hetzelfde neerkomen, namelijk op schakelingen. Dat kan uiteindelijk gaan vervelen. Negatief vind ik ook het tekort aan de studieplekken. Positief vind ik het niveau van de studie en de docenten (van de werkcolleges).
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap