Reviews

Reviews over de opleiding European Public Administration aan Universiteit Twente

Wil jij European Public Administration studeren in Enschede? Onderstaand vind je reviews over de opleiding European Public Administration aan de Universiteit Twente in Enschede. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding European Public Administration en de Universiteit Twente in het algemeen.

Studenten over European Public Administration

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding European Public Administration studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding European Public Administration aan Universiteit Twente? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit Twente
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Enschede
  • Aantal reviews: 1

Review van Inou Heideman (19) uit Winterswijk over European Public Administration aan Universiteit Twente

  • 11-06-13

Bestuurskunde aan de UT in Enschede richt zich op vier disciplines; recht, sociologie, economie en politicologie. Dit zie je ook terug in de opbouw van je schooljaar en kwartielen, de vier disciplines...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bestuurskunde aan de UT in Enschede richt zich op vier disciplines; recht, sociologie, economie en politicologie. Dit zie je ook terug in de opbouw van je schooljaar en kwartielen, de vier disciplines zijn ongeveer in gelijke mate verdeeld over de vier kwartielen. Daarnaast richt de opleiding zich ook heel erg veel op beleid, de manier waarop beleid word gemaakt en op de evaluatie van beleid. Tot slot heb je per collegejaar ook nog eens twee projectvakken (in kwartiel 2 en kwartiel 4), met deze projectvakken richt je je op een maatschappelijk probleem en is het de bedoeling dat je de leerstof toepast "in de praktijk". Het eerste semester (halfjaar) leer je vooral vaardigheden en basiskennis waar de rest van je opleiding op gebaseerd word. Het tweede semester richt je je meer op beleid, hierbij word je kennis aangeleerd over de manier waarop beleid word gemaakt en wat de beste manieren zijn om beleid te evalueren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Toen ik begon aan de opleiding Bestuurskunde had ik het beeld dat de opleiding zich ongeveer voor de helft concentreert op de overheid en voor de andere helft op het bedrijfsleven. Maar nu ik de opleiding ook echt volg kan ik zeggen dat dit zeker niet zo is, Bestuurskunde is echt een opleiding die gericht is op de overheid. Dit betekent alleen niet zo dat je later niet meer in het bedrijfsleven kunt komen te werken, dit kan namelijk wel omdat je heel veelzijdig en breed word opgeleid. Dit is ook een voordeel van de opleiding, je spitst je in je bachelorfase niet direct toe op een gebied waardoor je later in je masterfase nog veel mogelijkheden hebt en niet beperkt word in je keuze.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De UT is per trein en bus goed bereikbaar, er gaat iedere tien minuten een trein vanaf Enschede Centraal. De UT ligt daarnaast op 5 minuten lopen vanaf station Enschede Drienerlo, en vanaf Hengelo en Enschede Centraal gaat iedere tien minuten een bus die langs de UT komt. Een nadeel is wel dat de UT in een uithoek van Nederland ligt (Enschede). Kom je uit het westen van het land, dan zul je al snel op kamers moeten omdat de reistijd anders gewoon te lang is. De faciliteiten van de UT zijn verder uitstekend. Zoals de meesten weten is de UT een campus-universiteit, dit houdt in dat zowel de kamers als de collegezalen bij elkaar (op een terrein) liggen. Het sportcentrum is heel groot en heeft veel faciliteiten voor studenten, je kunt ook eigenlijk iedere sport wel beoefenen via de UT. Naast kamers, collegezalen, bibliotheek is er onder andere ook een theater, zwembad, supermarkt, discobar (de Vestingbar) en huisarts aanwezig op de campus.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

De sfeer op de opleiding is goed, studenten en docenten zijn vriendelijk gaan goed met elkaar om en omdat het een kleine universiteit is heb je vaak ook goed contact met je docenten. Deze zijn altijd bereid je verder te helpen en zijn betrokken met je leerprestaties waardoor er ook sprake is van een goede begeleiding vanuit de UT. De college's zijn gestructureerd en goed voorbereid waardoor ze bijna altijd van toegevoegde en unieke waarde zijn voor je opleiding. Het niveau van de opleiding is goed vol te houden, je krijgt wel te maken met veel thuis en leeswerk waardoor je wel gedisciplineerd moet zijn. De praktijkgerichtheid van de opleiding is niet echt aanwezig en valt dan ook een beetje tegen, er zijn weinig gastcolleges en maar twee projectvakken per jaar. Daarnaast loop je in principe ook geen stage (deze mogelijkheid is er wel in je 3e jaar).

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Doordat de opleiding een aantal Engelse vakken bevat is het erg handig als je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal. Daarnaast is het erg handig als je nauwkeurig, zelfstandig en gedisciplineerd te werk kunt gaan omdat je veel thuis- en leeswerk hebt. Samenwerken is ook een vaardigheid die je van pas zal komen bij Bestuurskunde omdat je vaak dingen in groepen moet doen, waarbij het handig is als je goed kunt samenwerken en goed kunt omgaan met anderen. Stressbestendigheid is niet echt een vereiste maar is (in mijn optiek) voor iedere wo-student van belang, omdat je (vooral tijdens tentamens) geconfronteerd word met drukke periodes waarin je veel moet doen en goed moet kunnen plannen omdat je het anders niet red.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positieve punten zijn hier boven eigenlijk al genoemd; er zijn uitstekende faciliteiten op de campus, de docenten zijn betrokken met je leerprestaties, er is goede begeleiding vanuit de UT wanneer je prestaties tegen vallen, er hangt een goede sfeer op de opleiding en de opleiding is goed te doen. Negatieve punten zijn, voor mij, dat de opleiding weinig praktijkgerichtheid kent en dat het soms erg veel leeswerk is (wat heel saai kan zijn). Ik moet bij mijn hele verhaal opmerken dat Bestuurskunde op de Universiteit Twente komend schooljaar samen zal gaan met European Studies tot European Public Administration. Daarnaast zal de UT ook het Twents Onderwijsmodel invoeren, waarbij de opleiding en de kennis meer in de praktijk zal worden gebracht. Ik raad iedereen aan om zo veel mogelijk open dagen en meeloopdagen te bezoeken, dit heb ik zelf ook gedaan en dit heeft mij erg geholpen. Verder raad ik je, vanwege de onderwijsveranderingen op de UT, ook ├ęcht aan om (als je echt overweegt om aan de UT te gaan studeren) met huidige studenten te gaan praten. Hierdoor krijg je een veel beter beeld van hoe European Public Administration eruit gaat zien en hoe het nieuwe onderwijsmodel eruit ziet.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap