Reviews

Reviews over de opleiding Fiscaal Recht aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Wil jij Fiscaal Recht studeren in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Fiscaal Recht en de Erasmus Universiteit Rotterdam in het algemeen.

Studenten over Fiscaal Recht

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Fiscaal Recht studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Fiscaal Recht aan Erasmus Universiteit Rotterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Rotterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Simon (31) uit Rotterdam over Fiscaal Recht aan Erasmus Universiteit Rotterdam

  • 14-07-17

In principe gaat het over alles wat te maken heeft met de fiscaliteit. Dit bekeken vanuit het perspectief van het recht.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

In principe gaat het over alles wat te maken heeft met de fiscaliteit. Dit bekeken vanuit het perspectief van het recht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee. Opzich QUA studie wel. Maar er is ontiegelijk veel verplicht. - Practica - Onderwijsgroepen (2x per week) - Sommige Hoorcolleges. - Inleveren van opdrachten. Opzich de aantal uren dat je er moet zijn is te doen, alleen het vergt intensieve voorbereiding elke keer. je kunt 1x een opdracht niet maken of/en 1x een onderwijsgroep missen. Als je meer mist dan krijg je je cijfer niet. Als PGL (probleemgestuurd leren) nou de grote oplossing bood voor alle studenten om hun studie te halen oke. Dan snap ik dat. Maar MIJ werkt het tegen. Het laat je absoluut niet je eigen tempo bepalen. Soms weet je meer en soms weet je minder. Soms wil je dus graag een dag besteden of 2 om de basis goed onder de knie te krijgen. DAT KAN DUS NIET, want de groep gaat verder en daar zit je dan. Het is een RAMP voor iemand die ernaast iets wilt doen zoals werken, vereniging of noem maar op. Ze houden simpel weg geen rekening en als het niet goed gaat heb je maar maximaal 2 herkansingen die je binnen 2 weken moet leren aan het einde van het jaar. Enige mogelijkheid om te herkansen. Dus echt waar ik raad de EUR op dit vlak ten zeerste af. Het niveau is verder wel heel goed. PGL is opzich wel goed weer om te leren voor de praktijk van notulere/presenteren. Maar combineer dat dan met werkgroepen voor de serieuze dingen als VPB.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

- soms maken ze fouten bij studiepunt. Ze zijn soms niet overal goed van op de hoogte. De herkansingregeling bijvoorbeeld. - De uni heeft sinds kort een Polak gebouw en een nieuwe universiteitsbibliotheek. - Lokatie is centraal. Je kutn er met de tram heen, metro. Prima bereikbaar. Ook met de auto heel goed te doen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

- Het is een uni opleiding, dus praktijkgericht noem je het niet. Wel bijzonder is het PGL dat dus in de prakijk wel een goede les is om jezelf te presenteren. - Niveau is goed, kan gemakkelijk alle tents maken van andere unies. - Ondersteundende organen zijn oke. - Docenten zijn betrokken. Dat is een dikke plus! Sommige zijn minder dan de andere. Maar goed dat kan ook niet anders. - Colleges zijn goed. Alleen ze hebben bijvoorbeeld bij internationaal en europees belastingrecht gewoon alles op een dinsdag gepropt. In het ergste geval zit ja van 0900-1800 op college. en dat is niet overdreven. DAT IS WEL TE VEEL. - De sfeer is tja opzich wel goed bij deze kleinschalige opleiding.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

- je moet zelfstandig kunnen plannen. Soms kun je door PGL niet een heel ander ritme aanhouden. Plus ze wisselen elke 5 weken van tijd en groep. Dus soms heb je om 0900 en soms om 1400. Je moet echt stevig in je schoenen staan om dat vol te houden, zeker als je in een andere stad woont en een uur moet reizen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: Niveau, docenten, lokatie en gebouw, de Spar, mooie garage Negatief: verplicht PGL, aanwezigheidsplicht, moeten presenteren, bachelorscriptie is ook met presentatie (groep van 20 man),

Overige opmerkingen/toevoegingen?

- je moet overal zelf achter komen. Ik raad je aan dat snel te doen dus.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap