Reviews

Reviews over de opleiding Fysiotherapie aan THIM

Wil jij Fysiotherapie studeren in Nieuwegein? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Fysiotherapie aan de THIM in Nieuwegein. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Fysiotherapie en de THIM in het algemeen.

Studenten over Fysiotherapie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Fysiotherapie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Fysiotherapie aan THIM? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: THIM
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nieuwegein
  • Aantal reviews: 6

Review van Bob Koning over Fysiotherapie aan THIM

  • 11-07-12

Fysiotherapie gaat over het menselijk bewegingsapparaat

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Fysiotherapie

Waar gaat deze studierichting over?

Fysiotherapie gaat over het menselijk bewegingsapparaat

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had al eerdere opleiding gevolgd voor fysiotherapie dus wist wel wat ik kon verwachten. Maar wat er aangeboden wordt bij Thim van der Laan was voor mij een goede zet. Gezien het onderwijs die gegeven wordt in kleine groepen waardoor de aandacht groot is. Jezelf beter kan ontwikkelen tot een goede fysiotherapeut.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Met name de leraren vind ik zeer goed en enthousiast lesgeven.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gemotiveerd is belangrijk anders kan je deze opleiding wel vergeten. je moet echt willen een fysiotherapeut te worden. Daarbij is het ondernemen en presenteren van belang bij groepslessen die je moet geven. Maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling tot fysiotherapeut. Met name richting je patienten straks. Je moet duidelijk hierin zijn en vernieuwend willen zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positieve punten: Kwalitatief goede leraren, onderwerpen zijn goed uitgesmeerd. Hiermee bedoel het onderwerp wat je per thema krijgt is veel en leuk. facultatieve lessen, hierbij moet je jezelf inschrijven voor lessen waarbij je vragen kan stellen aan de desbetreffende docent. Zeer nuttig! Negatieve punten: late roosterwijzigingen, opdrachten die niet bij het thema passen ( mede doordat het een nieuwe opzet was van onderwijs, ik zit hierbij in het eerste jaar)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Zou zeggen loop een dagje mee zodat je kan ervaren hoe het eraan toegaat op Thim van der Laan

Review van Emma (22) uit Utrecht over Fysiotherapie aan THIM

  • 24-09-13

Aan het einde van deze opleiding ben je fysiotherapeut. De opleiding duurt 4 jaar, waarbij je in de eerste 3 jaren de theorie leert, welke je in je laatste jaar, het stagejaar kunt toepassen. Tot die...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Aan het einde van deze opleiding ben je fysiotherapeut. De opleiding duurt 4 jaar, waarbij je in de eerste 3 jaren de theorie leert, welke je in je laatste jaar, het stagejaar kunt toepassen. Tot die tijd oefen je de praktijk handelingen en gesprekken op medestudenten, zul je ontzettend vee zelfreflecties schrijven en verslagen over je voortgang.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De informatie die ik heb gekregen bij het intake-gesprek is uiteindelijk niet wat ik heb gekregen. Er is veel veranderd in de opleiding gedurende mijn tijd op deze school. Soms werden aanpassingen maar een week van tevoren aangegeven en werd er van ons, de studenten, verwacht dat wij flexibel genoeg zouden zijn om hier in mee te gaan. Dit was bijvoorbeeld het geval met deadlines, verplichte minors die onverwachts werden ingepland en het schrijven van de scriptie.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De school ligt dan wel in Nieuwegein, maar op zo'n 20min afstand met de bus van Utrecht Centraal. Hoewel de bus altijd propvol zit, is het ritje prima te doen als je een plaatsje weet te veroveren. De faciliteiten die sinds kort beschikbaar zijn op school zijn uniek, maar ook niet te vergeten dat aan alles, maar dan ook echt aan alles een prijskaartje hangt op deze particuliere opleiding. Zo is niet alleen de kwaliteit van de broodjes in de kantine gestegen, maar de prijs ook behoorlijk. Deze zijn tegenwoordig vergelijkbaar met een broodje wat je op het terras op de Neude zou kunnen bestellen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Onvoldoende

Toelichting

De school is in een korte tijd van kleinschalig naar bijna 3x zo groot gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat de persoonlijke sfeer die voorheen hing erg is veranderd. De kwaliteit van de school groeit helaas niet zo snel mee, wat ten koste gaat van het niveau waarop de studenten zouden moeten worden opgeleid. Colleges worden gegeven in kleine groepen van 15 (praktijk) tot maximaal 30 (theorie) man. De kwaliteit van de colleges zijn erg verschillend per docent. Communicatie op THIM gaat vaak moeizaam. Het kan soms weken duren voor je een antwoord krijgt op je vraag. De praktijk die op school wordt toegepast is altijd bij medestudenten. Je speelt continue een toneelspel met elkaar, ook als je niet weet hoe een patiënt zich zou moeten gedragen. Het is dan ook raadzaam om naast de opleiding een dag(deel) mee te lopen in een praktijk.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je kunt soms te maken krijgen met moeilijk patiënten waarbij de motivatie het belangrijkst is. Het is leuker om enthousiast een persoon te behandelen. Daarnaast is creativiteit ook handig om leuke en nieuwe uitdagende oefeningen te bedenken voor de patiënten. Samenwerken is belangrijk tijdens zowel de studie als tijdens het werken, aangezien er tussen fysiotherapeuten vaak overleg plaatsvindt. Aan de andere kant is zelfstandigheid ook een noodzaak, omdat een fysiotherapeut een patiënt over het algemeen alleen behandelt. De beheersing van de Engelse taal komt goed van pas bij de literatuuronderzoeken die zullen worden gedaan tijdens de minors, het schrijven van de scriptie en de case reports.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief aan deze school is ondanks de groei van afgelopen jaren, de school nog relatief klein is. Je kunt er makkelijker iemand direct aanspreken. Minder goed is de nieuwe "digitale leeromgeving" waarbij je makkelijker bij de lesstof zou moeten kunnen. Alles gaat digitaal dus een laptop is veprlicht, ondanks dat ze dat niet zeggen, kun je weinig zonder. Deze digitale leeromgeving werkt ook nog niet zoals het waarschijnlijk zou zijn bedoelt. Het is soms lastig om documenten te vinden en heeft vaak kuren. Daarnaast is de internetverbinding op de school bij lange na niet optimaal als er veel devices op aangesloten zijn, wat er voor zorgt dat het bijna onmogelijk maakt om bijvoorbeeld artikelen te zoeken. De communicatie is ook nog steeds rampzalig en gaat vaak moeizaam. Wellicht heeft dit ook te maken met de te snelle groei met een hoeveelheid van personeel die onveranderd is gebleven of er meer op achteruit is gegaan. Het propedeusejaar van deze opleiding sluit NIET aan op andere HBO instellingen. Dit betekent dus dat als je eenmaal begint op deze school en je de opleiding wilt afmaken, je dit alleen kunt doen op deze school. Bij andere instellingen zul je worden geweigerd omdat de lesinhoud van het eerste jaar anders is dan die van THIM.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Je kunt met elke richting deze opleiding volgen. Het is absoluut geen noodzaak om voorkennis te hebben in biologie of scheikunde. Wel is dit nuttig tijdens de lessen omdat je de fysiologie sneller zult begrijpen, maar ook zonder is deze opleiding heel goed te doen. Zorg er wel voor dat je bij je intake-gesprek voor de 4 jaar durende opleiding een concreet plan krijgt voor ogen, zodat je weet wat je te wachten staat. Zorg dat je deze krijgt op zwart en wit met een ondertekening van de directeur zodat je sterk staat mocht er een wijziging plaatsvinden wat niet vooraf was afgesproken.

Review van Nikki Stoltenkamp (20) uit Doorn over Fysiotherapie aan THIM

  • 06-02-14

Fysiotherapie, ofwel het leren kennen van het menselijk lichaam tot op de puntjes, denk aan alle spieren, pezen, botten, bloedvaten en zenuwen. maar ook de werking van hormonen en tot in detail de wer...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

Fysiotherapie, ofwel het leren kennen van het menselijk lichaam tot op de puntjes, denk aan alle spieren, pezen, botten, bloedvaten en zenuwen. maar ook de werking van hormonen en tot in detail de werking van verschillende processen in het lichaam. Je leert natuurlijk ook verschillende ziektebeelden en hoe je mensen moet behandelen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja het komt overeen met wat ik had verwacht, ik had al verwacht dat het zwaar zou zijn maar het is nog zwaarder dan ik dacht, je leert zoveel meer dingen, wel allemaal heel leuk!

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Mijn school ligt op een rustige plek in nieuwegein, het enige nadeel is dat 1 van de 4 gebouwen wat verder weg ligt dus dat het moeilijker is om even heen en weer te gaan.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

We hebben op school leuke en goede docenten, natuurlijk is er een verschil maar ik heb tot nu toe geluk gehad met goede docenten. Er hangt een gezellige sfeer op school aangezien het wat klein schaliger is kennen mensen elkaar wat het leuker maakt.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als fysiotherapeut zijnde moet je goed kunnen samenwerken en creatief zijn. Dit zijn dingen die je op de opleiding zeker creëerd, discipline is erg handig voor het leren van fysiotherapie aangezien het mega veel stof is, je moet naast school ook zelf aan de slag dus zelfstandheid is handig. ook sta je regelmatig voor de klas, hier moet je dus niet bang voor zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positief: klein schalig, je bent geen nummer maar een persoon, kleine klassen dus meer persoonlijke begeleiding, als je een probleem heb word er naar een oplossing gekeken, gezellig en goede kwalitiet. negatief: zijn nog erg op zoek naar het beste systeem, er verandere continue dingen wat erg irritant is. Soms is de organisatie ook niet goed maarja dat is nergens.

Review van Kristel van der Heijden (19) uit Son over Fysiotherapie aan THIM

  • 03-04-14

Fysiotherapie is een opleiding waar je leert om mensen te behandelen wanneer ze bij je komen met klachten. Dit kunnen erg uitlopende klachten zijn, zoals pijn aan de schouder, revalidatie na voorste k...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Fysiotherapie is een opleiding waar je leert om mensen te behandelen wanneer ze bij je komen met klachten. Dit kunnen erg uitlopende klachten zijn, zoals pijn aan de schouder, revalidatie na voorste kruisband reconstructie, COPD, hersenaandoeningen, enz. Op THIM os alles erg persoonlijk. Je zit gewoon in klassen van 20 studenten, waar er veel interactie mogelijk is tussen studenten en tussen student en docent. Ook is de weg naar de directeur niet moeilijk en kun je er zo terecht wanneer er vragen zijn.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Ik kende al verschillende mensen die fysiotherapie studeerde, dus wist al een beetje wat ik kon verwachten. Bij THIM is het natuurlijk anders dat je in kleine klassen zit ipv in grote collegezalen, maar dat was een van de bijzonderheden waarom THIM voor mij een goede keuze leek. Wel zou ik het iets prettiger vinden als er vaker met echte patiënten gewerkt zou worden. Je begrijpt de stof dan iets beter en kunt je beter inleven in deze mensen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Organisatie ligt eigenlijk tussen matig en goed in. Het is niet goed, maar matig vindt ik ook weer te negatief klinken. Qua organisatie zou het nog beter kunnen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Docenten zijn verschillend. Er zijn een paar hele goede docenten. Een heleboel goede. En een paar mindere.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat THIM hier heel erg vanuit gaat. Je moet gemotiveerd zijn om 4 dagen in de week naar school te komen en voldoende te oefenen in de zelfstudie uren. Hiervoor is samenwerking ook erg belangrijk, want praktijk oefenen in je eentje gaat erg moeilijk. Discipline is hier ook zeker aan de orde. Ook moet je zelfstandig zijn, want thuis dingen voorbereiden, uitzoeken en verwerkingsopdrachten maken hoort er ook bij. Engels is belangrijk, omdat er ook engelse artikelen gegeven worden. Maar het grootste deel is in het nederlands, dus als je echt geen engels kunt is dit niet heel erg.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: kleine klassen, relatief veel contacturen in vergelijking met andere fysiotherapie opleidingen, kleinschalig, weg naar leiding is niet lang, relatie student <> docent is goed, hoge kwaliteit, veel praktijkgerichte lessen. Negatief: communicatie naar studenten kan beter, er wordt wel geluisterd naar studenten maar daar wordt vervolgens weinig mee gedaan, verdeling van lessen over de week kan soms beter, verdeling van stof over de weken/thema's is niet te vergelijken

Overige opmerkingen/toevoegingen?

THIM was bij mij niet bekend, omdat het toch net een andere school is dan de meeste HBO opleidingen. Uiteindelijk bevalt het me heel goed. En als ik fysiotherapeuten spreek, zeker de wat oudere, kennen ze allemaal Thim van der Laan en zijn ze er erg positief over. THIM staat vaak hoog aangeschreven.

Review van maria (25) uit ridderkerk over Fysiotherapie aan THIM

  • 07-03-19

de opleiding tot algemeen fysiotherapeut. ik studeer deeltijd.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

de opleiding tot algemeen fysiotherapeut. ik studeer deeltijd.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

tijdens het intake gesprek waren mijn verwachtingen anders dan hoe ik nu over de opleiding denk, na 4 jaar studeren.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

de locatie van de school is prima. het is gemakkelijk te bereiken met de auto. het parkeren wordt steeds lastiger. ik kan bijna nooit meer dichtbij parkeren. de faciliteiten vond ik eerst goed maar nu steeds minder. de kantine is minder vaak open, al helemaal niet vaak voor deeltijd studenten. heb je je keuzevak 's avonds? dan is er niks meer te verkrijgen om de eten. de kantine wordt met de jaren duurder.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

de sfeer op de school is prima. er zijn aardige docenten. je hebt vaak les van 1 enkele docent. alleen de vakken anatomie/pathologie worden dan door iemand anders gegeven (1 persoon). er is dus weinig variatie in les. je moet het dus ook treffen met de docent die je toegewezen wordt. het niveau van de opleiding vind ik gemiddeld. als ik anderen vraag naar hun opleiding jaren geleden leek het vroeger veel meer inhoud te hebben. wanneer je deeltijd studeert zoals ik heb je steeds minder contact uren. het lijkt dat in mijn studie tijd daar flink in is gekort. van de vrijdag en zaterdag alleen nog naar de vrijdag. verder vind ik de digitale leeromgeving niet altijd prettig. je moet leren van powerpoints op share. dus je hebt altijd je laptop nodig in de klas. zelf vind ik het niet altijd prettig om met zo'n scherm voor je neus te zitten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

je moet een grote mate van motivatie hebben om door te kunnen gaan. ook dien je zelfstandig te zijn omdat dat van je wordt verwacht.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positieve punten: (redelijk) kleinschalig, gemakkelijke aanspreekpunten, goed bereikbaar negatieve punten: veel veranderingen, steeds commerciëler karakter, duur, maar vaak 1 docent, kantine niet altijd open.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

-

Review van anonieme reviewer over Fysiotherapie aan THIM

  • 26-03-19

klachten behandelen van het beweegapparaat. Je bent veel met patienten in contact dus communicatie is belangrijk. Verder doe je ook veel met je handen en kan het fysiek ook best zwaar zijn om onderzoe...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

klachten behandelen van het beweegapparaat. Je bent veel met patienten in contact dus communicatie is belangrijk. Verder doe je ook veel met je handen en kan het fysiek ook best zwaar zijn om onderzoek uit te voeren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Fysiotherapie is zo leuk als ik had verwacht, maar de school THIM helaas niet. Dit bleek enorm tegen te vallen met name de laatste 3 jaar. Er word ons beloofd dat we als deeltijdstudenten op verschillende dagen les zouden krijgen en in kleine groepen. Hier hebben ze zich NIET aan gehouden en je betaald wel een vermogen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

Qua organisatie is er enorm veel verkeerd gegaan. Geen duidelijke communicatie, toetsen zijn weleens zomaar van datum verschoven, en meerdere klassen die samen les moesten krijgen omdat dit natuurlijk geld scheelt voor de opleiding zelf.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Onvoldoende

Toelichting

Als deeltijdstudent kregen wij alles op 1 dag. Daardoor was er altijd tijd tekort en kwamen we vaak niet eens toe aan het praktijkgericht oefenen. Dus wanneer je dan op stage gaat voelt het niet alsof je daar enigszins klaar voor bent.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is geen makkelijke opleiding, dus motivatie is belangrijk. Verder is het belangrijk dat je goed kunt analyseren want dit is waar je veel mee bezig bent in de praktijk. Samenwerken met andere fysiotherapeuten gebeurt ook regelmatig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: mooie locatie, mooie gebouwen, prima eten voor een goede prijs, enthousiasten leraren(niet altijd maar vaak wel) Negatief: de organisatie is enorm verwarrend. Er worden dingen beloofd die ze gemakkelijk opzij schuiven, het maakt niet uit of je hierover klaagt of niet, ze gaan hun eigen gang.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap