Reviews

Reviews over de opleiding HBO International Business Administration aan Hogeschool Wittenborg

Wil jij HBO International Business Administration studeren in Apeldoorn? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO International Business Administration aan de Hogeschool Wittenborg in Apeldoorn. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO International Business Administration en de Hogeschool Wittenborg in het algemeen.

Studenten over HBO International Business Administration

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO International Business Administration studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO International Business Administration aan Hogeschool Wittenborg? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Wittenborg
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Apeldoorn
  • Aantal reviews: 1

Review van Anoniem (21) uit Apeldoorn over HBO International Business Administration aan Hogeschool Wittenborg

  • 07-10-13

De opleiding gaat over international business. Je krijgt veel verschillende vakken die je op internationaal gebied kan toepassen.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over international business. Je krijgt veel verschillende vakken die je op internationaal gebied kan toepassen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Jawel, de vakken zijn inhoudelijk goed opgebouwd.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De school is niet eerlijk over haar locatie. Vooral wat betreft de internationale studenten. Ze laten foto's zien van het ROC gebouw, en doen net alsof dat hun school gebouw is. Wat helemaal niet zo is, want ze huren een aantal lokalen op een bepaalde verdieping van het gebouw. Het is een hele kleine school, met weinig studenten. Het "college" gevoel wat Wittenborg je probeert te geven bestaat niet! Vaak wordt er ook tegen internationale studenten gezegd dat de woonruimte groot en goed verzorgd is, wat al helemaal een leugen is. De zogenaamde "spaceboxen" vallen aan alle kanten uit elkaar, en het is er ontzettend smerig. Ook vertellen ze studenten dat de stad "apeldoorn" een echte studentenstad is, waar veel leven te vinden is. Ook dit is een grote leugen. Er zijn bijna geen studenten in Apeldoorn. en van het studentenleven is ook weinig te vinden. De organisatie van de school klopt ook van geen kant, want ze zijn alleenmaar op geld uit. Op de een of andere manier, betaalt elke student een aan ander bedrag aan schoolgeld. Er zijn zelfs studenten geweest die 18.000 euro hebben betaald voor het eerste jaar, in plaats van de gebruikelijke 7.000 euro. Als het er op aan komt dat de school, geld terug moet storten, dan kan je meer dan 5 maanden wachten, of ze laten niks meer van zich horen. Hetzelfde geld voor de borg die voor de woning vooraf wordt betaald, die kan je wel vergeten. Ze proberen alles zo goedkoop mogelijk te leveren, maar ze verwachten wel dat je een vermogen aan schoolgeld betaald. Alles draait om geld op deze school, en ga der maar niet van uit, dat ze je ook maar ooit zullen helpen als er geen prijskaartje aan hangt.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Onvoldoende

Toelichting

De leraren doen hun best, en geven goed les. Het probleem van deze school, ligt aan de directeur/directrice/en administratie van de school. Als hun iets nodig hebben dan moet je gelijk betalen, of iets inleveren, terwijl als jij iets nodig hebt dan kan je hier heel lang op wachten. Bijna elke student die je tegenkomt op het wittenborg, heeft een hele lijst met klachten. Daarom blijven de meeste studenten niet langer dan 1 a 2 jaar op het wittenborg. Alles is ontzettend slecht geregeld, en ze willen dat de studenten veranderen in kostschool leerlingen. Een voorbeeld hiervan, is het naar bed gaan om 11 uur, en geen alcohol of muziek te hebben op de woonlocaties. Tegenwoordig mag je ook geen vrienden meer uitnodigen om op bezoek te komen. Als er iemand wil blijven slapen dan moet je hier persoonlijk toestemming voor vragen op school. Iedereen moet zich aan deze regels houden, en daarbij komt nog de huur die verschikkelijk hoog is. Dan betaal je zo honderden euro's per maand aan huur, en dan krijg je internet dat het nooit doet, een wasmachine die stinkt, en stook/water kosten die extra worden gefactureerd als je te veel gebruikt. (wat belachelijk is, omdat je tekend voor een inclusieve woning? (spacebox,container)

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat je altijd in vervelend situaties terecht komt met deze school

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief : weinig Negatief : lees het bovenstaande (alles is negatief)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ga niet naar deze school, je bent binnen een jaar weer weg, en dan heb je 7000 euro verspild.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap