Reviews

Reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan HAN Arnhem

Wil jij HBO Technische Bedrijfskunde studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde en de HAN Arnhem in het algemeen.

Studenten over HBO Technische Bedrijfskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Arnhem
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Arnhem
  • Aantal reviews: 1

Review van Lennart Borg (19) uit Veenendaal over HBO Technische Bedrijfskunde aan HAN Arnhem

  • 30-09-14

Op de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je een bepaalde manier van denken. Deze denkwijze gebruik je om 'bedrijfsdokter' te zijn in productiebedrijven. De kern hiervan is het oplossen van proble...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Op de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je een bepaalde manier van denken. Deze denkwijze gebruik je om 'bedrijfsdokter' te zijn in productiebedrijven. De kern hiervan is het oplossen van problemen en het optimaliseren van processen op het gebied van inkoop, logistiek, verkoop, marketing en financiën.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Gedeeltelijk. Ik ben er best open aan begonnen. Ik wist niet of het iets voor mij zou zijn en of ik het leuk zou vinden, maar ik dacht: ik zie het wel. Gelukkig pakte dit goed uit, doordat de studie goed aansluit bij mijn denkwijze en persoonlijkheid. Dit laatste is best belangrijk.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De school is in praktisch opzicht erg goed. Over de organisatie van de HAN (in het bijzonder de opleiding TBK) ben ik echter iets minder enthousiast. De docenten komen veelal uit het bedrijfsleven en lijken geen directe cursus of opleiding te hebben gehad om voor de klas te staan. Dit resulteert af en toe in een rommelig college of een wazige opdracht. Wat achteraf (in jaar 2) wel blijkt, is dat alles wat je geleerd hebt, zeker wel nut heeft gehad voor je stage en verdere vervolg van de opleiding. Kortom: ook al lijken sommige opdrachten, vakken of colleges verre van nuttig, achteraf heb je er zeker iets aan!

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Geen mening

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Zoals eerder gezegd zijn de colleges, docenten en ondersteunende organen matig. De sfeer is uitstekend (al ligt dit natuurlijk aan de medestudenten). Naar mijn mening kun je over het niveau van de opleiding niks zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van vooropleiding, persoonlijkheid, IQ en manier van denken. Hoe meer jij persoonlijk dicht bij de denkwijze van de opleiding staat, hoe beter de studie bij jou past.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De student moet goed kunnen observeren en analyseren. TBK'ers zijn vaak denkers. Om dit vervolgens in de praktijk te brengen is een ondernemende geest nodig. Ook is het goed om gemotiveerd en stressbestendig te zijn, omdat je goed om moet kunnen gaan met zowel het management in een bedrijf als de mensen op de werkvloer. Dit vergt samenwerkingskracht en zelfstandigheid. Om alle gevonden problemen en oplossingen te kunnen overbrengen is het goed om te kunnen presenteren. Dit alles zijn kwaliteiten die goed van pas komen om deze studie te beginnen, in de studie zelf worden deze vaardigheden ook nog verbeterd!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: Het is een mooi vak, waarbij je tussen het management en de mensen op de werkvloer komt te werken. Dit is een zeer belangrijke positie, die bij veel bedrijven erg nodig is. De manier van denken die je leert op deze opleiding, is vernieuwend in veel bedrijven. (Je bent dus vaak de held, als je het goed doet ;) ) Negatief: Niet persé een negatief punt, maar de opleiding moet wel echt bij je passen. Niet iedereen kan deze opleiding voltooien.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Verkijk je niet op het niveau van de opleiding. Voor mij als ex-VWO'er was het eerste jaar goed te doen, mijn propedeuse was in één jaar (foutloos) binnen. Voor studenten die doorstromen vanuit het MBO is het echter een stuk moeilijker om de denkwijze van de opleiding te volgen. Het is goed om een sterke basis te hebben. Vanuit mijn middelbare school heb ik niet echt begeleiding gehad richting een studiekeuze. Ik heb eigenlijk best willekeurig een studie gekozen, onder dreiging van het leenstelsel. Gelukkig voor mij pakte alles goed uit. :)
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap