Reviews

Reviews over de opleiding Hoge Hotelschool aan Saxion

Wil jij Hoge Hotelschool studeren in Apeldoorn? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Hoge Hotelschool aan de Saxion in Apeldoorn. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Hoge Hotelschool en de Saxion in het algemeen.

Studenten over Hoge Hotelschool

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Hoge Hotelschool studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Hoge Hotelschool aan Saxion? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Saxion
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Apeldoorn
  • Aantal reviews: 6

Review van Robert van Someren over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 30-07-12

Je wordt tijdens deze opleiding opgeleid tot een manager in de hospitality branche. Alles is gericht op de hotelwereld. De woordjes die je leert bij je vreemde taal gaan over het hotelwezen, financie...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Het Hoger Hotelonderwijs aan Hogeschool Saxion in Apeldoorn.

Waar gaat deze studierichting over?

Je wordt tijdens deze opleiding opgeleid tot een manager in de hospitality branche. Alles is gericht op de hotelwereld. De woordjes die je leert bij je vreemde taal gaan over het hotelwezen, financiele vraagstukken gaan over hotels e.d. Je leert veel over menuleer en dranken e.d.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja het komst overeen met mijn verwachtingen. Ik heb veel via via gehoord over de opleiding en ook meeloopdagen, open dagen mee gemaakt dus ik had inmiddels een goed beeld van de opleiding. De verwachtingen zijn waargemaakt, een leuke opleiding op een kleine leuke sociale school

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Matig

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Het niveau is hoog. Om je propedeuse te behalen heb je natuurlijk 60 punten nodig maar om over te gaan heb je er maar liefst 51 nodig. Dat is relatief erg hoog. Heb je de 51 niet.. dan mag je van school. Streng.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Commercieel, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je hebt deze vaardigheden nodig in de hotelwereld. Zonder discipline en zonder kwaliteit om samen te werken kom je er niet. Als je zo goed, klantgericht en efficient mogelijk wilt werken dan heb je dit nodig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Negatief zijn misschien de studiekosten. Natuurlijk de jaarlijkse kosten, maar daarbij komt nog wel veel meer kijken. Studiereizen, Hotelschool pak (deze heb je wel vaak aan), kelnersmes, sylabi etc. Positief is de school, hoe dingen zijn geregeld bij Saxion, de kleinschaligheid, de docenten, internationalisering e.d.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Nee.

Review van Malou over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 24-04-13

Mijn opleiding gaat over het runnen van een hotel of een restaurant. Je krijgt hierbij tools uitgereikt waardoor je binnen de opleiding managementvaardigheden opdoet en meer te weten krijgt over de in...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding gaat over het runnen van een hotel of een restaurant. Je krijgt hierbij tools uitgereikt waardoor je binnen de opleiding managementvaardigheden opdoet en meer te weten krijgt over de ins en outs van een horecabedrijf. Hoger Hotelonderwijs is managementgericht, dus je staat niet in de keuken. Daarnaast ben je veel bezig met trends&ontwikkelingen. Dit aspect speelt een grote rol door de modules heen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb veel kennis en praktijkervaring opgedaan binnen mijn opleiding. Je bent veel bezig met kennis opdoen, maar ook met projecten om concepten te bedenken voor externe bedrijven als Hilton.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Op de locatie Apeldoorn zijn er weinig werkruimtes. Deze locatie wordt wel momenteel verbouwd, waarbij er is aangegeven dat er meer werkruimtes komen. De organisatie kan af en toe beter. Soms is er miscommunicatie, maar dit komt op elke hogeschool voor.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De sfeer op de opleiding is super. Je zit met minder dan 30 personen in een klas en het gebouw is ook klein, waardoor er veel persoonlijk contact is met docenten. De docenten weten ook wie je bent en waar je je mee bezig houdt en dat is erg leuk. Zo ben ik laatst door de team manager benaderd om mee te doen aan een excellence program. De docenten hebben veel ervaring uit het werkveld en hebben veel kennis, waardoor ze je goed kunnen helpen. Ze gebruiken ook veel voorbeelden uit het veld, wat ontzettend leuk is. Het niveau van de opleiding is prima. Het is hard werken, maar het is te doen. Je bent niet non-stop met je opleiding bezig, maar je moet er wel je best voor doen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet het echt willen. Je moet van tevoren intake doen, waarbij je je motivatie voor de opleiding moet laten blijken. Je werkt veel samen in groepen, maar hebt ook je zelfstandige projecten. Je moet veel zelf initiatief tonen, maar dat hoort ook bij het HBO. Verder moet je gemotiveerd zijn, je moet er met de volle 100% voor gaan en als je dat doet, haal je het maximale uit deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: leuke intieme sfeer, veel momenten voor contact met docenten. Veel ervaring vanuit het werkveld en goede ondersteuning als dit nodig is. Je kan altijd bij iemand terecht. Je bent geen nummer. Negatief: er mag meer werkruimte komen zodat je rustig alleen kunt werken. Als horeca je ding is, zou ik voor deze opleiding kiezen!

Review van Stephano Sangers (22) uit Scherpenzeel GLD over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 06-11-13

In de afgelopen 3,5 jaar aan het saxion heb ik enorm veel geleerd op veel verschillende vakgebieden. Zo ben ik een half jaar naar Londen geweest voor een internationale stage en heb ik erg veel manage...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

In de afgelopen 3,5 jaar aan het saxion heb ik enorm veel geleerd op veel verschillende vakgebieden. Zo ben ik een half jaar naar Londen geweest voor een internationale stage en heb ik erg veel management vaardigheden en managementinformatie verkregen. Na een half jaar een keuzesemester 'future scenario' gevolgd te hebben volg ik nu de een vrije minor 'bedrijfseconomie' aan de hogeschool Utrecht. Kort gezegd een uitgebreide en veelzijdige opleiding waarbij je klaar gestoomd wordt voor je toekomstige loopbaan in het werkveld.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Voordat ik begon aan de opleiding hoorde ik van enkele mensen in mijn omgeving al erg goede verhalen over de hoge hotelschool in Apeldoorn. Ik ben mijn gaan oriënteren op de verschillende hotelscholen in Nederland en kwam al snel terug bij mijn eerste keuze: Saxion. Mijn verwachtingen komen 100% overeen met wat ik verwacht had. De kleinschaligheid, de openheid en de gezelligheid bied voor elke individuele leerling een gevoel van thuis.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Uitstekend

Toelichting

Het huidige gebouw van de hotelschool is een mooie en unieke locatie van saxion. Daarnaast biedt het voldoende faculteiten en zijn er bijvoorbeeld altijd genoeg studieplekken en werkruimtes voor de leerlingen beschikbaar. De organisatie past zich continu aan de wensen van de studenten en zijn hierin erg flexibel. Daarnaast wordt je als student altijd goed geïnformeerd over bepaalde persoonlijke zaken (toetsen etc) als de ontwikkelen van Saxion hogescholen in het algemeen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

De docenten binnen saxion zijn docenten met een erg goede kennis van hun vakgebied. Niet alleen op theoretische wijze maar vooral ook op de praktijk gericht. Veel docenten hebben een achtergrond in de hotellerie en kunnen met deze ervaringen en kennis de studenten in de college's inspireren en amuseren.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet eerst jezelf goed onder controle hebben voordat je de stof onder controle krijgt. Daarom is het ook erg belangrijk om hierin creatief te kunnen denken. Daarnaast is discipline en zelfstandigheid vereist om jezelf te kunnen ontwikkelen gedurende de 4 jarige opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: kleinschaligheid, deskundigheid van docenten, transparant, goede sfeer, uitermate goed afgestemde niveau, veelzijdig in vakgebieden. Negatief: het enigste wat ik kan bedenken is de locatie voor het keuzesemester. Hiervoor moest gereisd worden naar Deventer, een andere locatie dan waar de hotelschool gevestigd is.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Op de middelbare school ben ik goed voorgelicht over de mogelijke keuzes. Met behulp van testen en decaan had ik al snel mijn keuze kunnen maken. Ik heb mij vooral laten informeren door de studenten die toen al studeerde aan de hotelschool in saxion.

Review van Demi (19) uit Almere over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 26-05-14

De opleiding hoge hotelschool is een management opleiding. De studenten worden opgeleid om later een management functie te vervullen. Het is gericht op de hotellerie maar ook op de evenementen branche...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding hoge hotelschool is een management opleiding. De studenten worden opgeleid om later een management functie te vervullen. Het is gericht op de hotellerie maar ook op de evenementen branche. Het heeft een groot internationaal aspect en biedt studenten de mogelijkheid om meerdere keren in het buitenland te studeren. Er is veel contact met de markt waardoor studenten kunnen netwerken en hun geleerde theorie gelijk kunnen toepassen op de praktijk

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Het is zelfs breder dan ik had verwacht waardoor er veel meer mogelijkheden zijn om later een functie te kiezen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

25 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De scholen zijn dichtbij het station gevestigd en in het centrum van de stad. De communicatie richting studenten is niet altijd optimaal. belangrijke informatie wordt soms te laat gecommuniceerd met de studenten, vooral als het om voorlichting van studiekeuzetrajecten gaat.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Er is veel contact met verschillende hotels en bedrijven en er wordt altijd geprobeerd te samenwerken met bedrijven zodat studenten een realistisch beeld krijgen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

gedurende alle jaren wordt er gewerkt in groepjes en worden er snelle deadlines gesteld.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positief: internationaal gericht, breed, samenwerking met markt. negatief: communicatie met studenten als het gaat om informatie verstrekking studiekeuzetraject

Review van Kirsten (22) uit Wenum Wiesel over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 28-11-14

Ik doe de Engelstalige opleiding van Hotel Management in Apeldoorn en het is een hele brede opleiding. Buiten dat je veel informatie over soorten eten en etiquette krijgt komen er ook dingen langs zoa...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Vooropleiding

HAVO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Ik doe de Engelstalige opleiding van Hotel Management in Apeldoorn en het is een hele brede opleiding. Buiten dat je veel informatie over soorten eten en etiquette krijgt komen er ook dingen langs zoals management, marketing, revenue management, business economics, event management en nog een extra taal zoals bijvoorbeeld Spaans. De opleiding biedt heel veel stage plekken in het buitenland aan zodat er voor iedereen wel iets te vinden is en als je wilt kan je binnen deze opleiding wel drie keer naar het buitenland. Zo is er een optie om je minor in het buitenland te volgen wat het nog leuker maakt! Tevens kun je binnen de opleiding ook voor een richting in de Evenementen industrie kiezen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Grotendeels wel. Alles wat geleerd wordt heeft een nut voor later, ook voor buiten het hotel/horeca leven. Hierdoor wordt je heel breed opgeleid en op veel plekken gemakkelijk aangenomen. Vooral de Engelstalige opleiding is leuk omdat je dan ook met veel niet Nederlands in de klas zit!

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De school is momenteel nog opgesplitst in twee delen die een stuk uit elkaar liggen maar vanaf 2016 komt er een mooi nieuw gebouw bij het centraal station van Apeldoorn en dan zijn deze problemen helemaal opgelost!

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Er zijn veel momenten binnen deze opleiding waarbij je in aanraking komt met de praktijk. Buiten dat veel opdrachten gebaseerd zijn op echte praktijken zijn er ook veel momenten waarbij er echt in de praktijk geleerd moet worden. Zo worden er in de eerste paar jaar verschillende evenementen georganiseerd door studenten en moet er ook redelijk wat stage gelopen worden door de hele studie heen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Commercieel, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het een hele all-round opleiding is, die dus ook veel van je vraagt. Daarom is het belangrijk om veel van de hierboven genoemde kwaliteiten te hebben om te zorgen dat je alleen al het eerste jaar doorkomt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Apeldoorn is een relatief kleine school, wat het heel gezellig maakt omdat veel mensen en leraren elkaar kennen. Maar juist omdat het zo klein is is het ook moeilijk om sommige mensen waar je bijvoorbeeld iets minder goed mee kan te ontlopen. Ook is het lastig om een les te missen want vaak is er dan niet nog een klas die die les nog heeft deze week omdat er meestal niet meer dan 1/2 klassen zijn. Verder worden de leerlingen veel betrokken bij de keuzes die er binnen Saxion gemaakt worden, uiteraard kan dit meer of minder gedaan worden al naar gelang. Tevens zijn veel leraren erg begaan met de studenten en zijn er altijd wel leraren die echt hun best voor je willen doen.

Review van Jeffrey (18) uit Boxmeer over Hoge Hotelschool aan Saxion

  • 01-12-14

Je leert elke faciliteit van een hotel kennen, zodat je het in de toekomst allemaal kan managen. Hieronder vallen zowel economische als sociale vakken, het is erg breed georiënteerd.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Vooropleiding

HAVO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Je leert elke faciliteit van een hotel kennen, zodat je het in de toekomst allemaal kan managen. Hieronder vallen zowel economische als sociale vakken, het is erg breed georiënteerd.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het is precies zoals ik het verwachtte omdat ik van te voren veel informatie had opgezocht, open dagen had bezocht en een meelosdag had gedaan.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Apeldoorn is niet echt een studentenstad, maar wel goed bereikbaar. Apeldoorn is een kleine locatie van Saxion, maar met voldoende faciliteiten, al moeten we soms naar Deventer ivm gebrek aan faciliteiten. Organisatie is goed, je weet waar je aan toe bent als je je lessen volgt.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Goede kwaliteit lessen, het is veel, maar qua niveau is het gelijk en niet te moeilijk voor een hbo opleiding.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Anders

Anders namelijk...

Doorzetter

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is van onder aan de trap beginnen en heel hard werken. Je moet af en toe door het stof.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

+ Brede opleiding met veel toekomstmogelijkheden + Leuke opleiding door praktijkgerichtheid en stages -Apeldoorn geen toplocatie

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Onvoldoende begeleid aangezien mijn decaan niets afwist van mijn hogeschool danwel opleiding.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap