Reviews

Reviews over de opleiding Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool Breda

Wil jij Integrale Veiligheid studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Integrale Veiligheid en de Avans Hogeschool Breda in het algemeen.

Studenten over Integrale Veiligheid

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Integrale Veiligheid studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool Breda? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Avans Hogeschool Breda
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Breda
  • Aantal reviews: 2

Review van Rick Hoogerwerf over Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool Breda

  • 31-07-12

Deze opleiding bevat een breed scala aan onderwerpen die allen met veiligheid te maken hebben. Denk hierbij aan externe veiligheid (chemische bedrijven -> invloed op omgeving?) en sociale veiligheid (...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding bevat een breed scala aan onderwerpen die allen met veiligheid te maken hebben. Denk hierbij aan externe veiligheid (chemische bedrijven -> invloed op omgeving?) en sociale veiligheid (veiligheidgevoelens van mensen). Er worden verschillende vakken gegeven met inhoud over management, economie, rechten, criminologie, psychologie en natuurlijk veiligheid. Het gehele jaar door werk je aan bestaande projecten die je uitvoert in opdracht van bijvoorbeeld de NS of de haven van Rotterdam. Deze opdrachtgevers hebben bepaalde problemen en willen daar een oplossing voor hebben die het probleem integraal indekt. Een veiligheidsvraagstuk moet altijd vanuit verschillende perspectieven (economisch, sociaal, psychologisch, politiek etc.) worden bekeken, dit leer je dus gedurende de hele opleiding door middel van vakken en projecten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja deze komt overeen, in de wereld van Integrale Veiligheid gaat het om een breed scala aan onderwerpen. dit maakt de opleiding erg veelzijdig en afwisselend.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De organisatie van de opleiding kan soms beter, het rooster is soms bijvoorbeeld een grote gatenkaas met veel tussenuren en onlogische tijden. De faciliteiten zijn op het gebouw aan de lovensdijkstraat, waar IV wordt gegeven, matig. Het is een verouderd gebouw.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

Het hele jaar door werk je aan realistische projecten voor grote ondernemingen. Dit maakt de opleiding zeer praktijkgericht. Omdat Integrale Veiligheid een onderwerp is wat nooit hetzelfde is maakt dit de opleiding erg lastig. Waar voorheen nog geen probleem was kan in een oogopslag een ramp worden (denk aan vuurwerkramp Enschede). Een veiligheidskundige moet hier dus op kunnen inspelen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bij deze opleiding wordt er veel van je gevraagd en verwacht. De opdrachten zijn van hoog niveau en ook de eisen die hieraan worden gesteld zijn vrij hoog. Vaak moet je in groepjes aan een opdracht werken en dus is het van belang dat je goed kunt samenwerken. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: - Brede opleiding - Praktijkgericht - Zeer veelzijdig - Onderwerpen over alledaagse veiligheidsproblemen waar je anders nooit over na zou denken maken maken deze opleiding interessant - Vrijwel alle docenten hebben een verleden als veiligheidskundige. Denk hierbij aan ex- brandweermannen, politiemannen, mariniers e.a. Negatief: - Organisatiekundig is er ruimte voor verbetering. Roosters zijn vaak niet goed en ook communicatie tussen leerlingen en docenten loopt soms moeizaam.

Review van anonieme reviewer over Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool Breda

  • 11-04-14

geen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

geen

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Matig

Geef hier toelichting op de bovenstaande vraag

Je wordt opgeleid als INTEGRAAL veiligheidskundige, dit betekent dat je op alle vlakken van het veiligheid domein geschoold word. echter is het veiligheid domein zo breedt dat je, je tijdens de opleiding niet kan specialiseren in een bepaalde richting. Hierdoor heb je na het afronden van je opleiding een achterstand op opleidingen die zich wel gespecialiseerd hebben.

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Ik heb geen gerelateerde baan

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Dat ze lang moeten zoeken naar een baan tenzij bij hun afstudeerstage of stage terug kunnen komen. Zo niet dan is het erg moeilijk om ergens binnen te komen omdat veiligheid een belangrijk aspect is. Vaak vragen bedrijven ook werk ervaring en zonder een baan kan je geen werkervaring op doen.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

In het derde jaar meer keuze's voor specialisatie.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap