Reviews

Reviews over de opleiding Integrale Veiligheid aan NHL Hogeschool

Wil jij Integrale Veiligheid studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Integrale Veiligheid aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Integrale Veiligheid en de NHL Hogeschool in het algemeen.

Studenten over Integrale Veiligheid

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Integrale Veiligheid studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Integrale Veiligheid aan NHL Hogeschool? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: NHL Hogeschool
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Leeuwarden
  • Aantal reviews: 1

Review van Dave Ramautar over Integrale Veiligheid aan NHL Hogeschool

  • 01-08-12

De opleiding is in principe te vergelijken met bestuursrecht, waar het ook degelijk van af stamd, maar dan gericht op de veiligheidsfactoren. Ik moet hier bij wel vermelden dat ik in het tweede jaar v...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is in principe te vergelijken met bestuursrecht, waar het ook degelijk van af stamd, maar dan gericht op de veiligheidsfactoren. Ik moet hier bij wel vermelden dat ik in het tweede jaar van de opleiding gestopt ben.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee, ik dacht dat er meer aandacht werd geschonken aan het veiligheids deel maar in werkelijkheid was het gewoon een verkapte bestuurskunde opleiding met een beetje veiligheidskunde

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

Locatie is goed te bereiken vanuit heel leeuwarden wel. Het is ook een mooie locatie, mooi gebouw, modern. De faciliteiten was ik minder over te spreken. Er waren studielandschappen waar computers stonden maar het was elke dag een zware klus om met je project groep een (werkende) computer te vinden. De kantine was midden in een van de grootste looppadden door het gebouw heen waardoor het soms chaotisch was i.p.v. van een plek waar je even ongstoord je broodje kon eten. Ook was de winkel v/d kantine erg laat open (10:00?) mensen met haast moesten dus tot 10:00 wachten tot ze iets te eten konden halen, maar om 10:00 werden de eerste broodjes pas gesmeerd/belegd. Over de hele hogeschool weinig beschikbare computers, ze waren altijd wel bezet. mediatheek, copyshop en de bar in school weinig gebruik van gemaakt. wel veel toiletten wat zeker een pluspunt is in zo'n groot gebouw, niet meer 5 minuten op zoek naar een toilet. Door het hele gebouw staan hier en daar koffieapparaten, waar zowat slootwater uitkwam i.p.v. een lekker bakje koffie. Te weinig oplaadpunten voor je collegepas om aankopen binnen school te doen, of de oplaadpunten waren kapot. De organisatie was een beetje half half. Het was vaak heel relaxt en met deadlines werd soepel omgegaan, maar vaak periodes gehad dat ik in een week 2 contacturen had, verspreid over 2 dagen(1) Ik zat op kamers in leeuwarden, maar als ik geen college had ging ik naar mijn ouders, beetje nutteloos gevoel om langer te reizen dan bezig te zijn voor school. Communicatie was soms bagger, moesten na een jaar nog een crisissimulatie doen? Uiteindelijk niks van gekomen en het zou allemaal wel goedkomen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

sfeer: lag zelf niet echt heel lekker met de lokale bevolking. Colleges: Soms hele interactieve colleges, soms 90 minuten lang powerpoint dat voorgelezen wordt Docenten: zie bovenstaande, de interactieve lessen werden gegeven door goede docenten die de aandacht konden vasthouden. Er waren ook een paar docenten die dus alleen maar powerpoint voor zaten te lezen. beetje zonde van je tijd om dan naar college te gaan. Niveau: Redelijk makkelijk. Goed te doen voor de luie student. Af en toe even knallen maar voor de rest een lachertje. Praktijkgericht was bij sommige vakken ver te zoeken, alleen maar theorie stampen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Anders

Anders namelijk...

het out-of-the-box denken

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet met een juiste blik kijken naar bepaalde situaties en daar de juiste oplossing voor vinden die aan allerlei regels en richtlijnen voldoet.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief - goed te doen - redelijk veel praktijk/projecten negatief - grootste gedeelte is saai tot enorm saai - communicatie was vaak storend

Overige opmerkingen/toevoegingen?

slechte keuze gemaakt om voor deze studie te kieze, bestuurskundige vakken en onderdelen trekken mij totaal niet.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap