Reviews

Reviews over de opleiding Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Internationaal en Europees Recht studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Internationaal en Europees Recht en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Internationaal en Europees Recht

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Internationaal en Europees Recht studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 5

Review van Anne Aagten (20) uit Groningen over Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 06-03-14

Je bestudeert aan de hand van zowel Europees rechtelijk als internationaal rechtelijke vakken de werking van het recht van de internationale gemeenschap danwel de Europese Unie. Je hebt juridische vak...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Internationaal en Europees recht (inclusief civiel effect)

Waar gaat deze studierichting over?

Je bestudeert aan de hand van zowel Europees rechtelijk als internationaal rechtelijke vakken de werking van het recht van de internationale gemeenschap danwel de Europese Unie. Je hebt juridische vakken maar daarnaast ook politicologische, historische en economische. Dit maakt de studie erg interessant.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja deze komt overeen met mijn verwachtingen. Als student word er van je verwacht dat je op de hoogte bent actuele ontwikkelingen op het gebied van het Europese en Internationale recht. Dit kan door het nieuws te bekijken danwel de krant te lezen. Door het brede aanbod van vakken word je erg academisch opgeleid waardoor je een bepaald denk en werkniveau ontwikkelt. Je kijkt kritischer naar zaken en bent goed in staat hierover een onderbouwde mening te vormen. Daarnaast is taal een belangrijk aspect van de studie. Dit vind ik erg leuk. De opleiding is niet erg juridisch daarom doe ik er het zogenaamde civiel effect bij. Ik ben er namelijk voor mezelf nog niet uit of ik de toegang tot zogenaamde togaberoepen wil blokkeren. Hierdoor doe ik in totaal 4 jaar over mijn bachelor.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Matig

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Het niveau van deze studierichting ligt hoger dan de normale bachelor rechtsgeleerdheid omdat je je op meerdere disciplines ontwikkeld. Je moet zowel economische vakken je eigen maken en ook meer abstracte vakken zoals historische en politcologische. Daarnaast er is ook nog natuurlijk het juridische kunstje dat je moet aanleren. Ook word er veel aandacht besteed aan academische vaardigheden zoals presenteren. Dit alles maakt het niveau naar mijn mening hoog.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding kent niet veel contacturen. Motivatie en zelfstandig werken zijn daarom erg belangrijk. Daarnaast zijn veel vakken in het Engels en word er veel aandacht geschonken aan academische vaardigheden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Leer je als persoon erg goed ontwikkelen

Review van Bianca Hettinga over Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 19-03-14

Tijdens de bachelor Internationaal en Europees Recht volg je zowel vakken op het gebied van het internationale én het Europese Recht. Deze vakken gaan verder dan het recht alleen: je krijgt ook politi...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Internationaal en Europees Recht

Waar gaat deze studierichting over?

Tijdens de bachelor Internationaal en Europees Recht volg je zowel vakken op het gebied van het internationale én het Europese Recht. Deze vakken gaan verder dan het recht alleen: je krijgt ook politieke, historische en economische vakken. Op die manier wordt je breed opgeleid en vergroot je je carrièreperspectief.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deze studierichting komt zeker overeen met de verwachtingen die ik ervan had, al had ik bij sommige vakken iets meer diepgang verwacht. Zo had ik bij het vak 'International Law and Organization' gehoopt dat er niet alleen een introductie per rechtsgebied (human rights, environmental law, international criminal law etc.) aan bod zou komen, maar ook meer diepgang. Dat vind je helaas alleen in de masteropleidingen. Ik vond het wel erg fijn dat het programma zo breed is, vooral omdat ik niet precies wist welke richting ik op wilde. Door een varieteit aan vakken te volgen krijg je inzicht in meerdere mogelijkheden en kom je er achter of het wel of niet iets voor je is.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Gemiddeld

Toelichting

Het niveau van de studierichting is op zich prima, maar zoals ik al eerder aangaf zouden bepaalde, substantiële vakken meer diepgang mogen krijgen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is bij deze studierichting (zoals waarschijnlijk bij de meeste WO opleiding) van belang dat je zelfstandig bent en zelf initiatief neemt. Docenten zullen je niet 'achter de broek' aan zitten, er wordt vanuit gegaan dat je uit jezelf opdrachten op tijd inlevert, leert voor tentamens noem maar op. Omdat de meeste vakken vanaf het tweede jaar in het Engels worden gedoceerd en de boeken in het Engels zijn, is het belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Je hoeft hier nog geen ster in te zijn, in het eerste jaar moet je een test afleggen waarin je niveau wordt bepaald en gedurende het tweede studiejaar volg je intensieve (verplichte!) werkgroepen Engels, waardoor je Engels dus een enorme boost krijgt. Het kunnen presenteren is voor enkele werkgroepen ook van belang, maar hiervoor geldt hetzelfde als voor Engels: je leert het ook tijdens je opleiding. Nauwkeurigheid is een belangrijke eigenschap die elke jurist eigenlijk moet bezitten, net als een analytisch denkvermogen. Je leert tijdens je opleiding arresten/cases/teksten te analyseren en je mening erover te vormen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: brede opleiding, veel vakken in het Engels, je leert veel m.b.t. de verbetering van je schrijf - en presentatievaardigheden. Negatief: weinig diepgang in sommige vakken, communicatie (loopt niet altijd vlekkeloos tussen docent-student, je moet vaak zelf initiatief nemen en 'er achteraan gaan').

Review van Laurens (21) uit Groningen over Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 21-04-14

De opleiding geeft je een brede basis in het internationaal en Europees recht. Naast de echte juridische vakken wordt een brug geslagen met andere disciplines zoals economie, filosofie en politicologi...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding geeft je een brede basis in het internationaal en Europees recht. Naast de echte juridische vakken wordt een brug geslagen met andere disciplines zoals economie, filosofie en politicologie. Ook wordt er veel aandacht aan je taalvaardigheid van het Engels besteed. Je leert presenteren en essays schrijven in het Engels. Er bestaat de mogelijkheid om middels het volgen van een aantal extra vakken bij de studie Nederlands recht je civiel effect te behalen. Daarmee kun je later aan de slag als advocaat, rechter of officier.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. De opleiding beantwoord aan mijn brede interesse. Geschiedenis, politicologie, taal en het recht, alles wordt behandeld. Het mooie is dat je zowel specifiek als breed wordt opgeleid. Breed door je algemene kennis en vaardigheden op verschillende gebieden en specifiek door je juridische kennis en vaardigheden. Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare jurist.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De meeste colleges volg je in het centrum in het Harmonie complex en de Academie. Daarnaast heb je soms vakken op Zernike. Zernike is wat verder weg maar heeft uitstekende collegezalen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Het mooie aan de studie Internationaal recht is dat het wat kleinschaliger is opgezet als Nederlands recht. Daardoor merk je dat er veel diepgang is, wat ten goede komt aan de kwaliteit. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden zoals onderzoeken, presenteren en schrijven. Dit maakt de opleiding enigszins praktijkgericht in vergelijking met andere universitaire studies.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dit zijn kwaliteiten die in de opleiding aan de orde komen. Dat wil niet zeggen dat je perse over al deze kwaliteiten moet beschikken. Presenteren is bijvoorbeeld iets wat je in de praktijk leert. Niet kunnen presenteren zou geen reden moeten zijn niet aan de opleiding te beginnen. Het is immers een leerproces. Motivatie, discipline en zelfstandig kunnen werken zijn essentieel voor het succesvol en voorspoedig afronden van de studie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Negatieve punten zijn de kleine keuzeruimte die je hebt. Ik heb veel extra vakken gevolgd omdat ik nog meer verdieping en verbreding wilde, maar dat moest wel naast mijn verplichte onderdelen. Positieve punten zijn de persoonlijke aandacht, de training van vaardigheden en de sfeer op de opleiding.

Review van Milou (21) uit Groningen over Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 27-04-14

De basis van de opleiding is het Nederlandse recht, ofwel rechtsgeleerdheid. Daarnaast zijn er internationaalrechtelijke en Europeesrechtelijke vakken, deze hebben soms ook een politieke dimensie. Bov...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De basis van de opleiding is het Nederlandse recht, ofwel rechtsgeleerdheid. Daarnaast zijn er internationaalrechtelijke en Europeesrechtelijke vakken, deze hebben soms ook een politieke dimensie. Bovendien worden er ook vakken gegeven over internationale economie en internationale handel. Bij deze opleiding krijg je ten slotte meer les in vaardigheden (presenteren, schrijven) dan andere rechtenopleidingen, erg veelzijdig dus!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding bevalt mij supergoed! Hoewel het soms wel een erg brede opleiding is (zowel internationaal als Europees recht wordt behandeld, dit is natuurlijk erg veel) worden de kernpunten goed naar voren gebracht in de vakken. Daarnaast is het zeer handig dat je oefent met vaardigheden zoals schrijven en presenteren en er is hier en daar ook ruimte om je eigen invulling na te streven door middel van keuzevakken.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De faculteit rechtsgeleerdheid (waar internationaal en Europees recht ook onder valt) zit erg centraal in de binnenstad, faciliteiten kunnen door de oude (maar mooie) gebouwen daarom soms iets beter.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De kwaliteit van de colleges hangt erg af van de docenten, sommigen zijn uitstekend, dit verschilt echter per vak. De sfeer is erg goed, bij internationaal en Europees recht heb je meer dan bij andere rechtenopleidingen onderwijs in de vorm van werkgroepen (van ongeveer 20 personen). Dit bevorderd ook de praktijkgerichtheid.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gemotiveerd, Zelfstandig, Anders

Anders namelijk...

Interesse in het internationale recht en Europa.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn maar weinig contacturen per week, dus veel zelfstudie is vereist.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief punt is dat de focus op internationaal gebied en Europa tegenwoordig steeds belangrijker wordt, deze opleiding is redelijk interdisciplinair en dat maakt het erg interessant. Negatief punt is eventueel juist de andere kant van dit verhaal, soms is er weinig ruimte om echt de diepte van de materie in te gaan.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik heb persoonlijk totaal geen voorlichting over deze opleiding gehad, mijn plan was namelijk om Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties te studeren, hiervoor werd ik echter uitgeloot en Internationaal en Europees recht was mijn tweede keus, deze opleiding bevalt echter zo goed dat ik besloten heb niet weer opnieuw mee te loten voor IBIO!

Review van Willemijn over Internationaal en Europees Recht aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 27-04-14

De Bachelor Internationaal en Europees recht leidt studenten op tot internationaal geörienteerde, geïnteresseerde en gemotiveerde studenten. De Internationale Rechtsgemeenschap en het Europese Rechtss...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

De Bachelor Internationaal en Europees recht leidt studenten op tot internationaal geörienteerde, geïnteresseerde en gemotiveerde studenten. De Internationale Rechtsgemeenschap en het Europese Rechtssysteem worden niet alleen behandeld vanuit een juridisch perspectief; ook wordt er aandacht besteed historische en politicologische aspecten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding IER voldoet aan mijn verwachtingen, mijn kennis over het functioneren van de Internationale Gemeenschap dan wel de Europese Unie is dusdanig vergroot en wekt nog steeds mijn interesse op vele gebieden. Het feit dat er niet veel contacturen per week zijn werkt voor mij juist erg goed. Studenten leren daarmee goed plannen en ontwikkelen (zelf)discipline en zelfstandigheid.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Over het algemeen zijn de faciliteiten erg goed op de Rijksuniversiteit Groningen. Er zou echter meer aandacht kunnen worden besteed aan het beschikbaar stellen van studieruimtes en computers.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

De praktijkgerichtheid van betreffende Bachelor verschilt per jaar. Met name gedurende het tweede jaar leer je veel op het gebied van schrijven, motiveren en presenteren. Dit is uniek aan de opleiding Internationaal en Europees Recht, als student IER heb je duidelijk een voorsprong op het gebied van presenteren vergeleken met studenten van andere studierichtingen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Beheersing van de Engelse taal geldt als een vereiste voor de opleiding Internationaal en Europees Recht. Wie wil werken in een internationale omgeving moet over verschillende kwaliteiten beschikken, waaronder het beheersen van een tweede taal. Daarnaast wordt een groot deel van de colleges gegeven in het Engels. Gezien het lage aantal contacturen per week moeten studenten zelfstandig, gemotiveerd en gedisciplineerd zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Een minder goed aspect is dat er geen geharmoniseerd beleid is met betrekking tot het publiceren van (video) colleges en bijbehorend materiaal. Colleges van de IER Bachelor worden niet opgenomen en college sheets worden niet bij elk vak gepubliceerd. Dit heeft wel een positieve bijdrage aan de opkomst bij colleges: het is een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid om aantekeningen te maken. Daarnaast heeft het vele oefenen met het schrijven en presenteren in het Engels tot gevolg dat kwaliteiten met betrekking tot deze gebieden sterk worden ontwikkeld en verbeterd.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap