Reviews

Reviews over de opleiding International Business and Languages aan HAN Arnhem

Wil jij International Business and Languages studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding International Business and Languages aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding International Business and Languages en de HAN Arnhem in het algemeen.

Studenten over International Business and Languages

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding International Business and Languages studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding International Business and Languages aan HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Arnhem
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Arnhem
  • Aantal reviews: 1

Review van Sabine (22) over International Business and Languages aan HAN Arnhem

  • 04-04-14

De opleiding is vrij breed en heeft dan ook veel verschillende soorten vakken, zoals marketing, finance, sales, export, import, talen, economie etc. Daarnaast is het met deze opleiding verplicht een s...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is vrij breed en heeft dan ook veel verschillende soorten vakken, zoals marketing, finance, sales, export, import, talen, economie etc. Daarnaast is het met deze opleiding verplicht een semester naar het buitenland te gaan voor stage of een minor. Nu ik bijna afgestudeerd ben, besef ik dat ik vrij weinig ben opgestoken van deze opleiding, behalve dat ik Spaans heb geleerd. Dit is zonde en als ik dat van te voren had geweten was ik wat anders gaan doen. Zo wordt er veel in groepjes gewerkt, waarbij er altijd een paar studenten onder het niveau werkten maar toch op de rest mee kon liften. Daarnaast wordt er weinig gedaan met goede studenten word je vaak tegengewerkt. Daarentegen met afstuderen verwachten ze dat je alles alleen kan, terwijl dit nooit gehoeven heeft tijdens de opleiding. Ook is de helft van de opleiding in het Engels, terwijl de leraren heel gebrekkig Engels praten en bijna niet te begrijpen zijn.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt gedeeltelijk overeen met mijn verwachtingen. Het eerste jaar vond ik erg leuk met wat meer economische en financiele vakken en de talen. Daarna heb ik er zelf een leuke studie van gemaakt door twee semesters naar het buitenland te gaan. Hierdoor ben ik vrij weinig op school zelf geweest en heb ik geen spijt van deze opleiding. Wel had ik verwacht dat de opleiding een stuk economischer zou zijn en dat er veel meer getraind zou worden op vakgebieden met het buitenland. Dit viel erg tegen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De organisatie is een chaos. Zo zijn leraren niet te bereiken als je ze nodig hebt terwijl ze wel zeggen 24/7 bereikbaar te zijn en word je soms zelfs tegengewerkt bij het afronden van projecten.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Het niveau van de opleiding is me erg tegengevallen. Zo konden zelfs mensen die bijna niets deden de tentamens en projecten gewoon halen. Naar mijn mening komt dit doordat leraren denken dat studenten weinig kunnen en hierdoor veel voorkauwen of goedvinden.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat er veel moet worden samengewerkt en je de opleiding leuk moet vinden om het gemakkelijk te behalen. Daarnaast is Engels een belangrijk onderdeel van de opleiding en zullen er veel presentaties gegeven moeten worden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Een heel positief punt is dat de hogeschool veel contacten in het buitenland heeft voor studie of stage en ook iedereen naar een land kan waar diegene heenwil. Een slecht punt is de communicatie en het niveau, dat naar mijn mening onder de maat is.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik had een meer economische opleiding verwacht door de toelichting die ik heb gehad voordat ik hieraan begon.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap