Reviews

Reviews over de opleiding Keltische Talen en Cultuur aan Universiteit Utrecht

Wil jij Keltische Talen en Cultuur studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Keltische Talen en Cultuur aan de Universiteit Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Keltische Talen en Cultuur en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Studenten over Keltische Talen en Cultuur

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Keltische Talen en Cultuur studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Keltische Talen en Cultuur aan Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit Utrecht
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 3

Review van anonieme reviewer over Keltische Talen en Cultuur aan Universiteit Utrecht

  • 03-02-14

De studie Keltische Talen en Cultuur bevat een grote hoeveelheid aan taalkunde en letterkunde. De focus ligt op de talen Oud Iers en Middel Welsh waar...

De studie Keltische Talen en Cultuur bevat een grote hoeveelheid aan taalkunde en letterkunde. De focus ligt op de talen Oud Iers en Middel Welsh waarvan een grondige kennis wordt opgedaan. Naast de talen komen ook de literatuur en cultuur die deze met zich mee hebben gebracht aan bod.

Review van anonieme reviewer over Keltische Talen en Cultuur aan Universiteit Utrecht

  • 01-02-14

Binnen de opleiding Keltisch maak je voornamelijk kennis met de talen middeleeuws Iers en Welsh, de cultuur en geschiedenis van deze volkeren, en hun...

Binnen de opleiding Keltisch maak je voornamelijk kennis met de talen middeleeuws Iers en Welsh, de cultuur en geschiedenis van deze volkeren, en hun literaire nalatenschap. Hiernaast is er veel ruimte voor verbreiding en keuzevakken, voornamelijk georiënteerd op de middeleeuwen.

Review van anonieme reviewer over Keltische Talen en Cultuur aan Universiteit Utrecht

  • 24-06-13

De opleiding behandelt diverse aspecten van het Keltisch taalgebied, van rond 600 v.Chr. in het Alpengebied, de Romeinse tijd in Gallië, de middeleeuw...

De opleiding behandelt diverse aspecten van het Keltisch taalgebied, van rond 600 v.Chr. in het Alpengebied, de Romeinse tijd in Gallië, de middeleeuwen op de Britse Eilanden, tot hedendaags Iers en Welsh. Dit betreft (keuze)vakken geschiedenis en theorie over cultuur, een beetje archeologie, inscripties en historische taalkunde, en voor het overgrote deel literatuur en van daaruit behandelde taalkunde en letterkunde. Er wordt veel vertaald, aan de hand waarvan tegelijk de taal en teksten geleerd worden. Dit betreft middeleeuws Iers en Welsh -- talen die als zeer lastig ervaren kunnen worden. Er is daarnaast keuze de moderne kant op te gaan (moderne taalbeheersing) of juist de historische (taalreconstructie). Denk niet dat je Keltische Mythologie of Keltische Cultuur als vakken aangeboden krijgt. Als je passie enkel muziek, barden en natuurgodinnen betreft, kom je bedrogen uit. Wel leer je over deze dingen vanuit andere oogpunten en kun je vanuit de literatuur (en geschiedenis) vakken onderzoek doen naar deze onderwerpen. Wat je leert is echter een corpus aan teksten en de aard van de verschillende talen. Je kunt ook veel keuzevakken uit andere gebieden kiezen om jouw studiepad te verbreden of specificeren, zoals Oudnoors, paleografie, Latijn, Oudengelse taal en literatuurvakken, noem maar op.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap