Reviews

Reviews over de opleiding Kunst en Techniek aan HKU

Wil jij Kunst en Techniek studeren in Hilversum? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Kunst en Techniek aan de HKU in Hilversum. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Kunst en Techniek en de HKU in het algemeen.

Studenten over Kunst en Techniek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Kunst en Techniek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Kunst en Techniek aan HKU? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HKU
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Hilversum
  • Aantal reviews: 6

Review van Wouter Hermans over Kunst en Techniek aan HKU

  • 12-07-12

Filmmaken, gericht op fictie docu en experimentele film.

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

AudioVisuele Media (film)

Waar gaat deze studierichting over?

Filmmaken, gericht op fictie docu en experimentele film.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachtingen waren dat ik me flink kon verdiepen in de subcategorieƫn van film (regie, camera enz) die ik zelf kon uitkiezen. In het eerste jaar was dat nog niet en bleef het breed, hierna mag ik wel die keuzes maken en me verdiepen.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Onvoldoende

Wat is het niveau van deze studierichting?

Gemiddeld

Toelichting

het niveau van de studierichting is voor mij nog te laag, ik snap dat ze een basis moeten leggen waar iedereen aan mee kan doen maar voor mij geeft het nu soms geen uitdagingen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet in weinig tijd in samenwerking een creatief product kunnen maken en presenteren. dit is ook heel belangrijk in de echte wereld en je moet dat ook op de opleiding doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

positieve punten zijn dat het creatief uitdagend is. Dat je fulltime bezig bent met film en samen met gemotiveerde studenten zit die gelijk je collega's zijn. Negatief is dat de HKU bijzonder rommelig organiseert, dat je laat en onduidelijk dingen te weten krijgt.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

HKU en filmacademie zijn de enige opleidingen richting film. En de HKU doet er echt niet aan onder, bij HKU begin je breed en eindigt in de richting die je wil (camera, regie, montage enz.) en geeft je alle vrijheid te doen wat je wil binnen film.

Review van Melvin (27) over Kunst en Techniek aan HKU

  • 09-10-13

De opleiding richt zich op het ontwikkelen van een de nodige inzichten die nodig zijn om bij een grote of kleine studio te werken. Tijdens de opleiding leer je verschillende theorien over compositie,...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

De studierichting Game Art, richt zich op het ontwikkelen van een de visuele kant van de ontwikkeling voor een game.

Waar gaat deze studierichting over?

De opleiding richt zich op het ontwikkelen van een de nodige inzichten die nodig zijn om bij een grote of kleine studio te werken. Tijdens de opleiding leer je verschillende theorien over compositie, kleur, vormen en rendering. De onderdelen worden in projecten gecombineerd waardoor het geleerde stof weer direct terugkomt is de nodige project doelstellingen.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het leert de nodige eisen die nodig zijn om aan het niveau te voldoen, die de industrie verreist.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

De colleges in de opleiding geven je de nodige informatie die tijdens de projecten en opdrachten (alleen als groepsopdrachten) moeten worden uitgevoerd. De nodige punten die tijdens de lessen wordt gegeven, sluit goed aan op wat er moet worden gedaan.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De student moet stressbestendig zijn, de deadlines die opdrachten verreisen zijn soms direct in de week dat andere vakken ook moeten worden afgerond. De eindproducten die elk project oplevert, vergt vaak meer tijd dan dat is gedacht.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

De negatieve punten van deze opleiding zijn dat de deadlines vaak tegelijkertijd samenvallen met andere vakken, waardoor er moet worden gesneden in de kwaliteit die er moet worden opgeleverd om in de eindproducten te steken.

Review van Maaike (22) uit Ede over Kunst en Techniek aan HKU

  • 11-11-13

Game Art, oftewel het vormgeven en visueel ontwerpen van Games door middel van programma's als Photoshop, Flash en Maya. Mijn ervaringen met deze opleiding zijn niet goed geweest. Ik wilde mijn stud...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Game Art, oftewel het vormgeven en visueel ontwerpen van Games door middel van programma's als Photoshop, Flash en Maya. Mijn ervaringen met deze opleiding zijn niet goed geweest. Ik wilde mijn studie wel afmaken omdat ik wel een baan als Game Artist wil, maar nu ik bijna ben afgestudeerd merk ik dat ik nog totaal niet op het niveau ben als waar ik zou moeten zijn (daarmee vergelijk ik mij vooral met studenten uit het buitenland, want in Nederland is dit de enige opleiding). Ik heb bijvoorbeeld maar zeer weinig basistechnieken ontwerpen/tekenen gehad. Grafische vormgeving maar 1 semester, waar ook niet veel uit te halen vielt. Verder alleen maar projecten (elk semester 1) en hoorcolleges. Af en toe tekenles, maar nogmaals, daar viel niet veel kennis uit te halen. Ik ben in mijn 3de jaar drie maanden naar Amerika geweest, en daar heb ik in 1 semester meer geleerd dan de afgelopen jaren op de HKU.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee. Ik had verwacht dat het een kunstopleiding zou zijn. Dat ik zou leren hoe vormgeving werkt en allerlei tekentechnieken. Hier is dus uiteindelijk vrij weinig van gebeurt, mede door te kort aan personeel, want dus echt heel slecht is voor ons studenten. Aangezien onze mogelijkheid om een baan te krijgen van ons portfolio afhangt, wat aan het einde van deze opleiding zeer mager is. Ik heb gemerkt dat ik eigenlijk zelf informatie en kennis moet gaan opzoeken, omdat de school mij dit niet aanbied.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

0 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

Docenten zijn niet te bereiken via mail. Ons beoordelingssysteem op internet lag er een jaar uit, waardoor wij nu geacht worden zelf bewijsmateriaal te leveren voor vakken die we wel gehaald hebben maar de school geen bewijs meer van heeft. Veel dingen (zelfs vakken en lessen!) worden op het laatste moment ingeroosterd, soms slechts een paar dagen van tevoren.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de docenten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Hoewel we veel projecten hebben, geven deze niet goed (of zelfs helemaal niet) weer hoe het er aan toe gaat in een Game bedrijf. Alles word heel erg losgelaten en er is weinig of slechte begeleiding bij projecten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Deels omdat ze nodig zijn later in het vak (creatief, samenwerken, stressbestendig, engelse taal, presenteren). Deels omdat zonder begeleiding, je vaak zelf aan de bak moet om dingen te regelen, omdat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij jou ligt (wordt dan gezegd) (discipline, gemotiveerd, zelfstandig)

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief is dat de studenten heel leuk zijn, er zijn goede faciliteiten (hoewel soms wel oneerlijk verdeeld per opleiding binnen het gebouw). Negatief is dus dat je zelf vaak achter dingen aanmoet en dingen slecht geregeld zijn. Het onderwijs is eigenlijk gewoon slecht en de locatie is ook niet erg centraal (Hilversum is geen studentenstad, en de school staat middenin een woonwijk).

Overige opmerkingen/toevoegingen?

HKU denkt zelf dat ze alles heel goed geregeld hebben. Maar in werkelijkheid is de faculteit in Hilversum er erg slecht aan toe. Ook niet onbegrijpelijk dat de inspectie nogal wat aanmerkingen heeft. Dit word nergens aangegeven. Ze kunnen veel leren van vergelijkbare opleidingen in het buitenland (zelfs binnen europa).

Review van Rutger (21) over Kunst en Techniek aan HKU

  • 10-12-14

Game Art - Het verwezenlijken van games, oftewel het vormgeven van alle delen die een computerspel bezit, van concepten tot animaties

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Game Art - Het verwezenlijken van games, oftewel het vormgeven van alle delen die een computerspel bezit, van concepten tot animaties

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee, aangezien de richting waarin de opleiding is gegaan (serious games) niet strookt met het beeld wat ik ervan had gekregen (meer richting de entertainment industry).

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

40 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De locatie in Hilversum is prima, dicht bij het station en een net gebouw. De faciliteiten zijn ook goed, bijna alles wat je nodig hebt is in overvloed aanwezig en ook de software wordt goed verzorgd. De organisatie laat echter te wensen over, vaak zijn dingen slecht geregeld en er wordt nogal eens inconsequent gehandeld en/of beoordeeld.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Onvoldoende

Toelichting

De sfeer is uitstekend, de informele manier waarop men kan interacteren met de docenten is erg prettig. De colleges zijn echter een probleem, mede door sommige docenten die het niveau niet halen dat je zou verwachten bij een dergelijke (hoog aangeschreven) opleiding. Het niveau van de opleiding is daardoor ook iets lager (zie ook organisatie), omdat er soms nog genoegen wordt genomen met (op mijn opleiding) artistiek matige prestaties. Vooral aan de praktijkgerichtheid schort het nogal eens. Er zijn gewoon te weinig praktijklessen van capabele docenten, waardoor het er op neerkomt dat je teveel op jezelf aangewezen bent als het neerkomt op het daadwerkelijk verwerven van vaardigheden.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt veel van je verwacht in de industrie en de competitie is moordend (waar niet tegenwoordig?), daarnaast zul je veel zelf moeten doen, ook buiten schooluren en opdrachten. Ben je zelfstandig en ondernemend genoeg dan zul je geheid slagen op deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Het postieve aan deze opleiding is dat je uiteindelijk (in de laatste jaren) veel keuzevrijheid krijgt en ook mogelijkheden om je eigen visie of project(en) door te zetten en uit te werken. Daarnaast heeft de school een aantal waardevolle contacten en kun je belangrijke stappen maken in het connecties leggen voor als je het werkveld in gaat. De negatieve punten zijn vooral het gebrek aan het leren van praktische vaardigheden en het feit dat het soms een organisatorische rotzooi is.

Review van Alexander (22) uit Amstelveen over Kunst en Techniek aan HKU

  • 11-12-14

Games, het is een geschikte opleiding als je van gamen houd en bezig bent met creatieve manieren van dingen maken. Tekenen, electronica, programmeren etc.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Games, het is een geschikte opleiding als je van gamen houd en bezig bent met creatieve manieren van dingen maken. Tekenen, electronica, programmeren etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

jawel, het is leuker uitgepakt dat ik dacht. Vaak is het zo dat een school zeer formeel is. In dit geval is het formeel in de vorm van nerds, oftewel gezellig.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

35 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

40 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Het is bij Hilversum sportpark, ligt eraan waar je vandaag komt maar er gaan haast geen directe treinen er heen. De school zelf is goed voorzien van cafetaria en hardware voor de vakken die er zijn. Over de organisatie is het best te zeggen dat het een chaotische orde is.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Het is een media en techniek opleiding, maar ook een kunstacademie. Dus het is zeer persoonlijk allemaal, maar je voelt je er geen nummertje. Je kan de docenten en je medestudenten als even zien. De opdrachten zijn meestal praktijk gericht, het zijn tenslotte opleidingen die meer praktijk dan theorie bevatten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een creatieve opleiding, je wordt opgeleid om een zelfstandige entrepreneur te worden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief is vooral de sfeer en workflow, het is goed te doen als je een beetje van chillen houdt maar ook van hard werken. Negatief is vooral de druk, er wordt wel veel van je verwacht maar dat is logisch. Je moet geen grijze muis worden.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Het is zeer leuk, ik kan aanraden om op een open dag de school te bezoeken.

Review van R (25) uit Utrecht over Kunst en Techniek aan HKU

  • 02-09-15

De opleiding Gamedesign & Development is eigenlijk dezelfde als de opleidingen Game Art en Interaction Design, 90% van de colleges zijn gedeeld. Je krijgt in het eerste jaar les over de basis van het...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

HAVO - Cultuur & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Gamedesign & Development is eigenlijk dezelfde als de opleidingen Game Art en Interaction Design, 90% van de colleges zijn gedeeld. Je krijgt in het eerste jaar les over de basis van het ontwikkelen van games, daarna werk je vooral aan projecten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De HKU belooft je roem en rijkdom op de introdag, er zijn genoeg banen, de industrie groeit enzovoort en de HKU zelf is natuurlijk een geweldige plek om je cariere als game ontwikkelaar te beginnen. Echter viel dit in de praktijk ernstig tegen. Je krijgt praktisch geen waardevolle programmeerlessen (en nee, je kunt hier niet zonder, dus als je daar tegenop ziet ga dan wat anders doen), de artists moeten alles zelf uitvinden want docenten kunnen nog minder dan de gemiddelde eerstejaars en van de broodnodige design psychologie en testvaardigheden is er weinig te vinden. Waar de HKU wel erg goed in is is bezigheidstherapie en administratieve chaos verzorgen. Het gros van de opleiding ben je bezig om de cijfers te achterhalen van die ene enkele paper die je is moest schrijven in jaar 1. Ze pakken dat jaar trouwens redelijk OK aan, al krijg je in september tot januari eigenlijk geen les over games en alleen maar kunstzinnige onzin, je zit dan vooral tot halverwege februari te wachten tot er eindelijk die veelbeloofde design colleges komen, waarvan dan de helft uitvalt omdat de docent zich verslaapt of niks heeft voorbereid. Tegen die tijd is het te laat om nog te stoppen met de opleiding zonder je collegegeld kwijt te zijn, heel slim van de HKU. Vanaf januari jaar 2 hoef je je daar overigens geen zorgen meer over te maken, na een half jaar een simpel project te doen en een half jaar stage (als je die al kan vinden, veel leerlingen doen dat bij de HKU zelf) moet je nog 2 projecten afronden met de meest trieste begeleiding van docenten. Deze docenten kunnen over het algemeen zelf geen baan vinden in de industrie of zijn er al 10 jaar uit en willen niet erkennen dat ze compleet irrelevant zijn geworden. Kortom, de HKU belooft veel, en is er erg in getrained om je klachten tijdens de opleiding af te wijzen of met loze beloftes te komen die tot je afstuderen niet waargemaakt worden. Ik hoor ook van mensen uit jaren voor en na mij dat ze constant horen dat "ze gewoon pech hebben omdat er nu net organisatorisch dingen veranderd zijn." Als je het van de opleiding laat afhangen dan ga je nimmer nooit een baan vinden in de game wereld. Sowieso is er mager aanbod met een gigantische hoeveelheid werkzoekenden. Voor de indies heb ik het advies: doe het lekker als hobby, want je gaat er niet van kunnen leven. Voor de mensen die professioneel aan de slag willen kan ik zeggen: ga informatica studeren of iets dergelijks, dan heb je tenminste nog de kans op een baan wanneer je er achter komt dat er in Nederland nog 8000 andere mensen solliciteren voor die ene vacature bij Guerrilla. En voor de mensen die naar de VS willen (of nog erger, Japan), vergeet het maar, sorry maar voor iedere nederlander die zichzelf alles heeft moeten leren zijn er 800 daar die het beter kunnen en goedkoper zijn om aan te nemen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

0 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

Hilversum is een hel om te wonen, crimineel en er is niks te doen voor jonge mensen. Ik ben dan ook snel weer naar Utrecht gevlucht. De school zelf wordt gemanaged door het soort cliche mensen zonder ambitie die je mag verwachten op een kunstacademie. Je zal dan ook nog tot ruim in het vierde jaar bezig zijn met het najagen van cijfers en resultaten en het zal minstens een paar keer voorkomen dat je nutteloze opdrachten opnieuw moet doen omdat een docent vertrokken is en niet goed zn zaken heeft afgehandeld. Let altijd goed op, want de school regelt niks voor je als je er niet bovenop zit.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de docenten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer laag

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

De sfeer is ok als je uitgaat van andere teleurgestelde studenten en toenemende wanhoop richting het vierde jaar. De colleges zijn aardig ok in het eerste jaar maar je leert er meer van als je een boek van de IGDA openslaat. Docenten zijn aardig maar weten niks, veel stappen in dit werk direct uit de schoolbanken waardoor er een soort kennisincest plaatsvind. Welke ondersteunende organen? Niveau is extreem laag, zolang je goed kan lullen kom je er wel doorheen, ze doen heel erg alsof alles heel moeilijk en uitdagend is maar uiteindelijk kun je net zo goed een half instortende drol inleveren en je krijgt een voldoende. Het enige positieve hier is dat de school zelf nu ook doorkrijgt dat alumni massaal uit de industrie stappen omdat er geen banen zijn. Ze duwen dan ook steeds meer studenten richting ondernemerschap, handig vergetend dat een eigen gamebedrijf alleen gaat slagen als je tonnen en tonnen aan marketinggeld klaar hebt liggen en dat eigenlijk alleen te verzamelen is als je in Silicon Valley gesitueerd bent.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Die heb je nodig om de administratieve hel te overleven en om jezelf alle nuttige vaardigheden aan te leren die je nodig hebt als game ontwikkelaar.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: -Docenten zijn vriendelijk. -Na afstuderen heb je een bachelor of science, het gros van de wereld heeft niet door wat de inhoud is dus je komt met veel weg. -Je kunt vier jaar lang lekker achterover zitten en World of Warcraft spelen als je daar zin in hebt. Negatief: -Je wordt er een synische klootzak van zonder toekomstperspectief -Je jaagt je ene kans er door om met je stufi een nuttige studie te doen. -Je leert er bitter weinig -Je kan uiteindelijk niks met de opleiding -De HKU doet alsof het allemaal veel voorsteld, maar het geld gaat uiteindelijk gewoon naar de dikke auto van de directeur en de snoepreisjes naar San Francisco van de hoofddocenten.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Please, Please, Please, bespaar jezelf de ellende van de HKU en de gamesindustrie. Als je dan echt zo graag games wil maken (en geloof me, het is echt niet zo leuk als het lijkt) ga dan een nuttige studie doen waar je later nog meer aan hebt. Zet door en ga voor universitaire informatica of iets in die richting.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap