Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan HAN Nijmegen

Wil jij Lerarenopleiding Biologie studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Biologie en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Biologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Biologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Nijmegen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van Hanneke over Lerarenopleiding Biologie aan HAN Nijmegen

  • 18-01-13

Deze opleiding leid mij op tot het worden van een tweedegraads docent biologie. Ik heb veel vakken die te maken hebben met biologie natuurlijk, ook komt er een gedeelte scheikunde in voor. Naast de va...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2007

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding leid mij op tot het worden van een tweedegraads docent biologie. Ik heb veel vakken die te maken hebben met biologie natuurlijk, ook komt er een gedeelte scheikunde in voor. Naast de vakken die over biologie zelf gaan heb ik ook vakken die aansluiten bij het lesgeven. De balans tussen deze twee onderdelen van de studie is op dit moment (ik ben eerstejaars) ongeveer 50/50. In het eerste jaar loop je ook al meteen stage, iets wat ik zelf heel fijn vind aangezien je zo meteen al kan weten of je wel of niet echt docent wil gaan worden. Dit doe je het eerste jaar twee periode's lang. De school zoekt een stageschool voor je uit, echter is het wel zo dat je je voorkeur kan aangeven al kunnen ze geen garantie geven dat je daar dan ook terecht kan komen aangezien er veel studenten zijn die allemaal geplaatst moeten gaan worden. Door deze stage zo vroeg in de studie al te plaatsen wordt er meteen een flinke schifting gemaakt van mensen die wél graag docent willen worden en de mensen die beseffen dat het toch niks voor hun is.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt zeker overeen met wat ik ervan verwacht had. Ik heb hiervoor een andere opleiding gedaan (ben halverwege het eerste jaar gestopt) en het was wel totaal anders. Bij deze opleiding wordt je best wel 'aan de hand' gehouden, bijna alsof je nog op de middelbare school zit, zeker in het begin van het jaar wordt er veel nog voorgekauwd. Dit had ik niet zo verwacht, maar is niet zo erg aangezien ik nu aan het einde van de tweede periode toch merk dat de school ons langzaam wat meer loslaat.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De locatie is voor mij perfect, zeker aangezien ik zelf al in Nijmegen woon en met 10 minuten in de bus ben ik er. Ook is er een goede verbinding met het station. De faciliteiten van de school zijn op zich prima, soms is er echter wel een flink tekort aan computers of stopcontacten, maar er komt als het goed is aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar een nieuw gebouw die naast het hoofdgebouw van de HAN aan de Kapittel weg ligt. De organisatie laat soms aan zich te wensen over, maar ik denk niet meer dan op een gemiddelde school.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

De sfeer van deze opleiding is perfect voor mij. Ik voel me er helemaal thuis, omdat het een niet al te grote opleiding is (twee klassen dit jaar) ken je iedereen, inclusief de meeste docenten, persoonlijk, ook willen docenten dat we ze met de voornaam aanspreken, dit komt de sfeer ook ten goede. De colleges zijn over het algemeen zinvol, al heb je er natuurlijk altijd wel lessen tussen zitten waarvan je achteraf dacht dat je net zo goed de sheets op internet had kunnen lezen of dat je echt niet weet wat je geleerd hebt, maar dat zul je overal hebben. De ondersteunende organen werken voor zover ik weet prima samen met de docenten en studenten. De praktijkgericht is heel erg goed. Het eerste jaar ga je al op stage, maar naast dat heb je ook elke week wel een keer een (soms niet al te) zinvol practicum.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is belangrijk dat je uiteindelijk zelf je werk af kunt maken. Leerlingen willen later ook geen docent voor de klas hebben staan die zijn of haar zaken niet op orde heeft. Daarnaast kan je deze opleiding ook niet afronden als je niet gemotiveerd bent, maar dat zal voor het grootste gedeelte van de opleidingen wel gelden. Samenwerken is iets heel belangrijks, in 99 van de 100 lessen krijg je opdrachten die je in tweetallen of groepjes moet doen. Daarnaast moet je ook veel buiten school om doen of in groepjes regelen, vandaar dat je ook zelfstandig genoeg moet zijn om dat te kunnen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De positieve punten van deze opleiding zijn vooral de stage in het eerste jaar. Daarnaast vind ik het persoonlijk gewoon een hele leuke opleiding. De meeste docenten zijn ook erg goed in lesgeven waardoor , ik in elk geval, zonder tegenzin naar school ga en de lessen volg. Negatieve punten van deze opleiding zijn, vind ik persoonlijk, dat je niet altijd zelf je groepen mag kiezen waarmee je samenwerkt, hierdoor werk je soms samen met mensen die niks doen. Gelukkig hebben docenten hier over het algemeen wel begrip voor. Daarnaast maak je voor een gemiddelde HBO opleiding vrij veel uren en zit je veel op school, maar dat is maar net wat je fijn vind of dit een voor of nadeel is. Zelf leer ik liever in de les dan zelfstandig thuis omdat ik het dan gewoon sneller oppik, maar dit zal voor iedereen anders is.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Nee.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap