Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan Hogeschool Utrecht

Wil jij Lerarenopleiding Biologie studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Biologie en de Hogeschool Utrecht in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Biologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Biologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Biologie aan Hogeschool Utrecht? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Utrecht
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 1

Review van thamar (20) uit tiel over Lerarenopleiding Biologie aan Hogeschool Utrecht

  • 01-10-13

Leraren opleiding biologie 2e graads leidt jou op tot een docent voor het voortgezet onderwijs. Je mag heel VMBO, MBO lesgeven, daarnaast de onderbouw havo en vwo. Biologie zelf zegt al genoeg, alles...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

Leraren opleiding biologie 2e graads leidt jou op tot een docent voor het voortgezet onderwijs. Je mag heel VMBO, MBO lesgeven, daarnaast de onderbouw havo en vwo. Biologie zelf zegt al genoeg, alles wat met het leven te maken heeft leer je in de opleiding, alles wat met lesgeven te maken heeft ook.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Voor het grootste gedeelte wel. Ik had zelf meer stof over biologie verwacht en minder over lesgeven, het staat nu ongeveer gelijk aan elkaar. Toch is het beide erg leerzaam en is het geen tegenvaller. Ik ben goed voorgelicht tijdens een open dag over stages, contacturen, etc. Mijn verwachtingen zijn aan de hand van deze informatie gesteld en zijn dus grotendeels waar.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De school is makkelijker te bereiken met verschillende buslijnen, om de paar minuten gaat er een bus naar het station waardoor je nooit lang hoeft te wachten. De hogeschool heeft veel computers en je kunt dus makkelijk even iets opzoeken. Daarnaast heb je overal in het gebouw WIFI en kun je altijd met je eigen laptop/tablet internetten. De school is goed georganiseerd en je kunt bij veel docenten hulp/uitleg krijgen als er dingen onlogisch zijn.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Sfeer is gezellig en gemoedelijk. De colleges zijn gestuurd, en tussendoor heb je werkcolleges waardoor je niet heel veel uren achter elkaar zit te luisteren. Docenten bouwen een goede band op met de 'leerlingen' en gedragen zich meer als collega's (docenten - docenten) dan dat ze ons als echte leerlingen zouden zien. Niveau van de opleiding is wel hoog, er wordt veel van je verwacht. Je hebt vanaf het eerste jaar als stage, dus veel praktijk. Daarnaast heb je ook elke week practicum bij je vakken en krijg je dus ook veel ervaring in.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je voor de klas staat zijn deze punten erg belangrijk. Je moet veel samenwerken, gemotiveerd zijn omdat je het anders niet haalt (je moet veel zelf/thuis doen), om die reden moet je ook zelfstandig kunnen zijn. Nauwkeurig werken is fijn voor in je lessen, helpt je met orde houden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positieve: veel begeleiding op een open manier. negatieve: best wel wat onzin opdrachten om ons maar aan het werk te houden op stage.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Op de middelbare school heb ik weinig begeleiding gehad, maar ik ben daardoor wel zelf op zoek gegaan. Speciale studiekeuze dagen gevolgd en daardoor een bewuste keuze kunnen maken voor de lerarenopleiding. Ik had zelf ook wat meer op onderzoek uit moeten gaan.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap