Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Duits aan HAN Nijmegen

Wil jij Lerarenopleiding Duits studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Duits aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Duits en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Duits

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Duits studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Duits aan HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Nijmegen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van anonieme reviewer over Lerarenopleiding Duits aan HAN Nijmegen

  • 05-10-17

De opleiding bestaat in principe uit twee delen, namelijk het lerarendeel met aansluitende vakken (onderwijskunde, vakdidactiek, etc.) en het taaldeel met aansluitende vakken. (grammatica, Landeskunde...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

HAVO - Cultuur & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding bestaat in principe uit twee delen, namelijk het lerarendeel met aansluitende vakken (onderwijskunde, vakdidactiek, etc.) en het taaldeel met aansluitende vakken. (grammatica, Landeskunde, taalvaardigheid, etc). Ieder jaar loop je in principe stage. In het eerste jaar geef je delen van de les stage en soms een hele les, in de jaren daarna ga je steeds vaker lesgeven en geef je ook hele lessen. In het laatste jaar ben je eigenlijk al een medewerker van de school waar je lesgeeft. Helaas (naar mijn mening) krijg je in jaar 3 en 4 steeds minder vakken die aansluiten bij de taal. In het 3e jaar ga je studeren in het buitenland (dit is verplicht, in ons geval in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Je volgt dan vakken aan een hogeschool of universiteit waar de HAN contact mee heeft. Tevens vindt er in ieder jaar een studiereis plaats (Kleve, Weihnachtsmarkt Köln, Berlin, Bonn, Eifel, usw.)

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deels wel, omdat ik ervan verwacht had dat een deel over het lerarenschap gaat en een deel over de taal. Echter had ik verwacht dat ook in de laatste jaren nog nadruk wordt gelegd op de taal en cultuur, echter krijg je in de laatste jaren weinig vakken die aansluiten bij de taal. (slechts nog TAVA en Landeskunde)

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De eetgelegenheden aan de Kapittelweg 35 zijn beperkt en daarnaast erg duur. Ieder jaar worden de prijzen verhoogd, wat in mijn ogen een slechte zaak is. Het studielandschap is klein en er is bijna nooit plek. De locatie van de school is daarentegen wel goed, want het ligt praktisch naast station Heyendaal.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De sfeer binnen onze opleiding is goed. Aangezien we een kleine opleiding zijn, zijn de docenten erg betrokken en is er bijna altijd wel ruimte voor een gesprek, wanneer je ergens mee zit. De afstand tussen docent en student is klein, waardoor het vertrouwt aanvoelt. De meeste Colleges van onze opleiding zijn interessant en nuttig, Maar er zijn ook een aantal vakken/Colleges die ik oninteressant en niet nuttig vind. De meeste docenten van onze opleiding vind ik goed, Maar een aantal docenten hebben een Manier van lesgeven die mij minder aanspreekt en daardoor kunnen de Resultaten soms tegenvallen. Het Niveau van de opleiding is hoog, vooral in de laatste jaren. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig voor de klas kunt staan en goed Duits kunt spreken. In het eerste jaar hoef je nog niet zelfstandig voor de klas te kunnen staan, Maar moet je wel voor jezelf een indruk hebben hoe het is om voor de klas te staan. Daarnaast moet je in het eerste jaar al redelijk goed Duits kunnen spreken en schrijven (de productieve vaardigheden) Ten slotte is de opleiding erg praktijkgericht. Ieder jaar loop je stage op een stageschool. Dit is vaak een middelbare school, Maar soms ook een ROC. Je wordt steeds zelfstandiger voor de klas en per jaar wordt er Meer van je verwacht. De opleiding is erg betrokken wat betreft stage, de stage wordt besproken tijdens de lessen en als je ergens mee zit kun je dit bespreken met je SLB of met andere docenten.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Samenwerken is een belangrijke kwaliteit, omdat je in het beroepsleven ook veel moet samenwerken met andere docenten en andere collega's. Binnen de opleiding leer je hoe je dat doet. Je moet stressbestendig kunnen zijn. Wanneer je een les geeft moet je weten wat je in een bepaalde les gaat behandelen. Ook wanneer het niet helemaal gaat zoals jij will (wat ook bij ervaren docenten zo nu en dan voorkomt) moet je daarmee om kunnen gaan. Je moet gedeeltelijk creatief kunnen zijn. Je krijgt een aantal dossiers waar je creativiteit op de proef wordt gesteld. Je moet namelijk lesmateriaal kunnen ontwikkelen en theoretisch kunnen onderbouwen. Dit vergt creativiteit. Ook bij het voorbereiden en geven van lessen is het soms handig eigen materiaal te creeeren of verschillende opdrachten samen te kunnen voegen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: afwisselende vakken, praktijkgericht en erg betrokken. Negatief: faciliteiten vallen tegen.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

-
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap