Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Engels aan HAN Nijmegen

Wil jij Lerarenopleiding Engels studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Engels aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Engels en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Engels

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Engels studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Engels aan HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HAN Nijmegen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van Charon (23) uit Didam over Lerarenopleiding Engels aan HAN Nijmegen

  • 05-10-13

Deze opleiding bereid je voor om les te gaan geven in het voortgezet onderwijs (2e graad) bij BB t/m GT alle klassen en Havo/VWO de eerste twee jaar. Tijdens deze opleiding hebben we vakken om zowel h...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding bereid je voor om les te gaan geven in het voortgezet onderwijs (2e graad) bij BB t/m GT alle klassen en Havo/VWO de eerste twee jaar. Tijdens deze opleiding hebben we vakken om zowel het onderwijzen van leerling als de taal te beheersen alsof het een moedertaal is.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Niet helemaal. Ik had niet verwacht dat je zoveel achtergrondkennis van de Engels sprekende landen moest hebben om te kunnen lesgeven. Verder had ik wel de verwachting dat we veel met de grammatica van taal bezig zouden zijn en met het bestuderen van de doelgroep waar we voor zouden komen te staan. Deze verwachtingen zijn juist gebleken.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Ondanks dat het vrij druk kan zijn in de mediatheek is er meestal wel een computer te vinden om aan te werken. Ik vind wel dat de producten die in de kantine verkocht worden aan de dure kant zijn.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Of je een goede stage hebt is erg afhankelijk waar je stage loopt. Mocht het zo zijn dat je een stagebegeleider hebt die geen energie in jou steekt kan het heel erg tegenvallen en is de keuze om te stoppen als het minder goed gaat op school, makkelijker gemaakt. De meeste docenten op de opleiding zijn 'native speakers' waardoor het interessant is om naar te luisteren. De overige docenten zijn uiterst gekwalificeerd om les te geven. Structuur in de lessen is gebonden aan de leraar wie je voor een vak hebt, maar over het algemeen zijn alle lessen goed gestructureerd.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om ├╝berhaupt aan een opleiding te beginnen moet je gemotiveerd zijn tot het einde. Wanneer er geen motivatie meer voor de opleiding is zal het heel snel leiden tot niet komen naar lessen, toetsen niet halen en uiteindelijk de opleiding niet halen. Kunnen presenteren is een pre. Niemand is een geboren presentator maar sommige mensen kunnen het makkelijker dan anderen. Je moet stressbestendig kunnen zijn omdat je op stage allerlei dingen moet doen zoals een les geven waarbij leerlingen misschien niet opletten of je uitproberen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

een van de negatieve punten is dat het altijd super druk is bij de bushalte waardoor je soms wel 20 minuten moet wachten op een volgende bus. een positief punt is de begeleiding. Bij problemen en vragen kun je altijd een mailtje sturen of persoonlijk naar een leraar toe gaan.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap