Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Engels aan Hogeschool Rotterdam

Wil jij Lerarenopleiding Engels studeren in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Engels aan de Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Engels en de Hogeschool Rotterdam in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Engels

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Engels studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Engels aan Hogeschool Rotterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Rotterdam
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Rotterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Justin Slabbekoorn (19) uit Rotterdam over Lerarenopleiding Engels aan Hogeschool Rotterdam

  • 13-10-13

Op deze opleiding wordt je in vier jaar opgeleid tot bevoegd docent in het tweedegraads vakgebied voor het vak Engels. Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding, maar er wordt bijvoorbeeld...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

Op deze opleiding wordt je in vier jaar opgeleid tot bevoegd docent in het tweedegraads vakgebied voor het vak Engels. Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding, maar er wordt bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan vakdidaktiek, jongeren en (groeps)gedrag en uiteraard ontwikkel je een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deels, ik had de opleiding intensiever verwacht.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De bereikbaarheid van de school is goed en het gebouw is vrij centraal gelegen in Rotterdam (faculteit Museumpark). De grootste computerruimte op de eerste verdieping van de hoogbouw is vies en ziet er niet goed onderhouden uit. Er zit vaak plak op toetsenborden, er staan lege flesjes en er liggen lege wikkels van etenswaren. Volgens de regels mag er niet gegeten en gedronken worden achter de computers, maar hierop is geen supervisie. Studenten zouden bewuster moeten worden van het feit dat ze er zelf aan kunnen bijdragen deze ruimte netjes te houden. Onze opleiding bestaat naast Engels ook uit beroepsvoorbereidende vakken (hierna bv). Denk bij bv-vakken aan jongerenpsychologie, groepsgedrag, enz. De communicatie tussen de sectie bv en Engels is nagenoeg niet aanwezig. Docenten weten weinig tot niets van elkaar en elkaars vakken. Hierdoor kunnen ze niet goed inspelen op elkaar. Als er meer communicatie was tussen docenten van verschillende secties zouden vakken beter bij elkaar kunnen aansluiten en kan overlap en herhaling van stof verkleind worden, waardoor het niveau van de colleges stijgt. Vaak kunnen docenten geen antwoord geven op een vraag. Je wordt dan onder andere naar het bedrijfsbureau van het Instituut voor Lerarenopleidingen verwezen. Hier word je weer naar iemand anders doorgestuurd en die persoon stuurt je weer terug. Op de Hogeschool Rotterdam is het vaak een van-het-kastje-naar-de-muur-verhaal. Dit jaar was er voor meerdere klassen binnen onze opleiding geen stagebegeleider. Ook hebben we voor één vak geen docent, waardoor deze niet door ons in dit blok afgerond, of überhaupt gestart, kan worden. Dat zegt naar mijn idee genoeg over de organisatie binnen de hogeschool.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De studentenbalie/bedrijfsbureau kan vaak geen antwoord geven op vragen. Ze sturen je naar een ander persoon in de hogeschool, die je vervolgens weer terug stuurt naar het bedrijfsbureau. Zoals ik eerder al aangaf, het van-het-kastje-naar-de-muur verhaal. Het stagebureau heeft in de eerste twee jaar van mijn studieloopbaan niet naar behoren gefunctioneerd. In jaar 1 en 2 van de lerarenopleiding is het de bedoeling dat zij een geschikte stageplaats voor jou vinden. De organisatie binnen dit stagebureau lag overhoop en de medewerkers leken niet goed geschoold. Voor veel studenten kon geen plaats gevonden worden. Ondertussen is er een re-organisatie van het stagebureau gaande, dus we hopen op verbetering.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een ongemotiveerde student haalt het op geen één opleiding. Als Leraar Engels moet je uiteraard een perfecte beheersing van de Engelse taal ontwikkelen. Je moet gedisciplineerd te werk gaan. De opleiding is niet de moeilijkste opleiding, maar het is wel veel. Daarom moet je goed plannen en de discipline kunnen opbrengen om je aan je planning te houden. Dit geeft ook gelijk aan waarom je stressbestendig moet zijn. Niet alleen hierom moet je stressbestendig zijn, deze kwaliteit wordt ook op je stageschool van je verlangd. Voor de klas staan is iedere dag anders en de situatie verschilt altijd. Soms maken leerlingen het je lastig en dan moet je stevig in je schoenen staan. Lesgeven is presenteren, maar het moet geen uit het hoofd geleerd verhaaltje zijn. Je moet nauwkeurig zijn, omdat jij de docent bent. Jij brengt het over naar je leerlingen/studenten en zij moeten er van op aan kunnen dat jij hen de juiste informatie geeft.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: + Docenten doen hun best om je zo goed mogelijk te helpen, ookal kunnen ze niet altijd je vraag beantwoorden Negatief: - Communicatie - Organisatie
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap