Reviews

Reviews over de opleiding Lerarenopleiding Scheikunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim

Wil jij Lerarenopleiding Scheikunde studeren in Zwolle? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Lerarenopleiding Scheikunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Lerarenopleiding Scheikunde en de Christelijke Hogeschool Windesheim in het algemeen.

Studenten over Lerarenopleiding Scheikunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Lerarenopleiding Scheikunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Lerarenopleiding Scheikunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Christelijke Hogeschool Windesheim
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Zwolle
  • Aantal reviews: 1

Review van Henny Van Kooij over Lerarenopleiding Scheikunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim

  • 04-07-12

In de opleiding krijg je veel je maken met de praktijk van het vak scheikunde, eveneens als het docent zijn. Er worden veel praktijk vakken aangeboden en je oefent tijdens de lessen veel met het voor...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

In de opleiding krijg je veel je maken met de praktijk van het vak scheikunde, eveneens als het docent zijn. Er worden veel praktijk vakken aangeboden en je oefent tijdens de lessen veel met het voor de klas staan. Ook loop je in het eerste jaar al stage op een middelbare school om te kijken of het docentvak wat voor jou is.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deze opleiding voldeed aan mijn verwachtingen. Het oefenen voor de klas met presentaties is heel nuttig om een beetje van de zenuwen af te komen en je raakt eraan gewend.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie van de school is heel goed. De school is goed te bereiken met het openbaar vervoer doordat er een bus bij de school stopt. Ook stoppen er bussen op het station, waarvan het ongeveer 10 tot 15 minuten lopen is naar de school. Bovendien heeft Zwolle een groot station, waarbij je vanuit verschillende richtingen terecht kan.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

Je hebt veel contact met je docenten bij deze opleiding. De opleiding voor het vak (natuur-) scheikunde is erg klein waardoor je kleine klassen hebt. Dit zorgt ervoor dat je veel contact met iedereen hebt en je een goede band met ze opbouwt.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet een discipline hebben in je huiswerk, want als je achterloopt met verslagen moet je knokken wil je alles op tijd hebben ingeleverd en goedgekeurd hebben. Ook moet je kunnen presenteren omdat je veel voor de klas staat, maar dit leer je ook in de lessen. Het is een opleiding waarvoor je gemotiveerd moet zijn. Je moet echt docent willen worden, maar bovenal erg gemotiveerd zijn voor het vak. Als je dit niet bent, heb je een grote kans om af te vallen en dat gebeurd veel in deze opleiding. Dit komt doordat ze niet genoeg gemotiveerd zijn. Je moet ook een beetje stressbestendig zijn, want je kan soms veel dingen tegelijkertijd te doen hebben en daar moet je dan even doorheen. Dit is vooral aan het eind van een periode.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Een positief punt is zeker het contact met iedereen die met deze opleiding te maken heeft. Een engatief punt is dat er veel mensen afvallen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap