Reviews

Reviews over de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim

Wil jij Logistiek en Technische Vervoerskunde studeren in Zwolle? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde en de Christelijke Hogeschool Windesheim in het algemeen.

Studenten over Logistiek en Technische Vervoerskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Christelijke Hogeschool Windesheim
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Zwolle
  • Aantal reviews: 1

Review van Andrea (19) uit Nijverdal over Logistiek en Technische Vervoerskunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim

  • 27-11-14

Het optimaliseren van logistieke processen binnen ketens. Hoe komt iets van A naar B. Dit kan in verschillende richtingen zoals transport, warehousing of productie. Hierbij gaat het om het managen en...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2017

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Het optimaliseren van logistieke processen binnen ketens. Hoe komt iets van A naar B. Dit kan in verschillende richtingen zoals transport, warehousing of productie. Hierbij gaat het om het managen en optimaliseren van interne en externe processen. Tijdens de opleiding leer je hoe je dit allemaal zo efficiƫnt mogelijk doet. Ook hoe je met mensen om moet gaan (HRM) en hoe je samenwerkt in een projectteam. Je loopt veel stage en doet ook veel projecten voor bedrijven.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het is boven verwachting! Ik vind het erg leuk om te zien hoe de processen in werkelijkheid gaan. Daarom is het ook zo leuk om veel in de praktijk te kunnen meekijken. Hier leer je naar mijn idee het meest van.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

25 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie is voor mij precies goed. Ik ga elke morgen met de trein en fiets daarna vanaf het station naar school. Ik heb een stationfiets waarmee ik er binnen 5 minuten ben. De organistie is meestal ook goed.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Alles wordt goed gecommuniceerd en je kunt altijd bij je Studieloopbaanbegeleider terecht met vragen en problemen. De begeleiding is heel persoonlijk. Je bent geen nummer maar echt en persoon. De prijktijkgerichtheid is waarom ik deze opleiding gekozen heb. Deze is uitstekend. We hebben veel projecten, excursies en stages.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik vind dat je voor elke opleiding gemotiveerd moet zijn anders red je het naar mijn idee niet. Ook moet je goed kunnen samenwerken omdat je veel in groepen werkt tijdens projecten. Ook moet je goed zelfstandig aan het werk kunnen en tegen een beetje druk kunnen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: persoonlijke behandeling, goede begeleiding, interessante vakken, goede docenten, sector waar veel werk in is en die altijd blijft. Negatief: soms zijn de roosters niet optimaal (kleine opleiding), weining meiden (in mijn geval maar 2 incl. mijzelf in mijn jaar), verschil tussen mensen met havo of mbo opleiding (havo heeft meer basiskennis voor natuurkunde, wiskunde etc. en mbo meer voorkennis van logistieke processen e.d.)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik ben in het laatste jaar van de havo naar Windesheim geweest voor een meeloopdag. Hierna wist ik dat dit het was wat ik wilde. Op middelbare school verder erg slecht voorgelicht, studierichting niet gestimuleerd, je moest alles maar zelf uitzoeken. Geen studieadvies, geen informatie over logistieke beroepen terwijl dit perfect in het technisch profiel past!
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap