Reviews

Reviews over de opleiding Maritieme Techniek aan TU Delft

Wil jij Maritieme Techniek studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Maritieme Techniek aan de TU Delft in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Maritieme Techniek en de TU Delft in het algemeen.

Studenten over Maritieme Techniek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Maritieme Techniek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Maritieme Techniek aan TU Delft? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: TU Delft
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Delft
  • Aantal reviews: 1

Review van Fenna Houtsma (19) uit Delft over Maritieme Techniek aan TU Delft

  • 12-04-15

Scheepsbouw. Je leert alle krachten om schepen heen. Elke periode in het eerste jaar is opgebouwd uit een project-, natuurkunde- en wiskunde vak. Hierdoor ben je veel bezig met krachten en dingen uitr...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

VWO - Natuur & Techniek

Waar gaat je opleiding over?

Scheepsbouw. Je leert alle krachten om schepen heen. Elke periode in het eerste jaar is opgebouwd uit een project-, natuurkunde- en wiskunde vak. Hierdoor ben je veel bezig met krachten en dingen uitrekenen, in het project leer je dan hoe je dit toe moet passen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het is een zeer technische opleiding met veel wis- en natuurkunde. Dit had ik ook van te voren verwacht. Tevens is het ook een beetje creativiteit, omdat je natuurlijk zelf je schepen kan bouwen. Ik vind het leuk dat je zelf je product kan ontwerpen en daarna ook de mogelijkheid hebt om hem te bouwen (bij bouwkunde kan je bijvoorbeeld wel het huis ontwerpen, maar leer je niet genoeg van krachten om vervolgens uit te rekenen of deze instort of niet).

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

20 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie van de universiteit ligt goed, dichtbij het station/centrum. Goed bereikbaar met de bus en de fiets. Onze faculteit is super chill. Hij heeft een eigen maritieme gang, waar je na college samen kan studeren. Verder zijn de college zalen chill, en kan je altijd je college terugkijken als je deze gemist hebt. De organisatie hangt er heel erg vanaf welk vak. Vooral projecten kunnen erg rommelig en onduidelijk zijn. Dit hangt ook veel af van de hoogleraar natuurlijk. Over het algemeen is de organisatie goed geregeld.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De goedheid van de colleges en docenten hangt erg veel van het vak af (elke periode hebben we drie nieuwe vakken met daarbij drie of meer nieuwe hoogleraren). De projecten zijn meestal het slechts geregeld, en ook de slechtse colleges. Het niveau is erg hoog. Het is ontzettend leuk vind ik, maar je moet er wel hard voor werken en het echt willen. We hebben best veel praktijkvaardigheden, zoals handschetsen, mondeling presenteren. Dit hoort meestal bij project en duurt dus ook maar 1 periode.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ze moeten gemotiveerd, zelfstandig en gedisciplineerd zijn, omdat het een relatief zware opleiding is. Je kan deze alleen afronden als je echt je best doet. Samenwerken is ontzettend handig voor alle vakken. We hebben elke periode een groot project, wat jet met vier of acht mensen doet. Tevens is het heel handig om bij de wis- en natuurkunde vakken samen te werken. Wanneer je er alleen niet uitkomt, kom je er vaak samen wel uit. Nauwkeurig is vooral bij de natuurkunde vakken een must. Je moet vaak hele sommen berekenen, dit kan niet zonder nauwkeurigheid, omdat je ontzettend snel rekenfouten maakt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positief: Wij hebben een ontzettend leuke studievereniging, deze plant ook veel uitjes naar scheepswerven of andere maritiem gerelateerde activiteiten. Dit is ontzettend leuk maar ook heel leerzaam. Dit vind ik echt een heel goed punt, zo kan je ook zien wat je later kan gaan doen, en hoe groot de maritieme wereld wel niet is. Negatief: Sommige hoogleraren vind ik echt niet oke. Ze leggen heel slecht (soms laten ze alleen filmpjes zien). Voor project is het ook niet altijd goed geregeld. Vaak leggen ze slecht uit wat nou eigenlijk de bedoeling is, waardoor je dat samen maar een beetje moet uitvogelen. Ook is de opbouw soms niet goed. Afgelopen periode moesten we opeens veel programmeren in matlab (computerprogramma). Dit was niet goed te doen als je nog niet vaak met matlab had gewerkt, wat voor de meeste mensen gelden.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Mijn opleiding is relatief onbekend, waardoor ik via de middelbare school hier niet ben gekomen. Ik heb zelf veel meeloopdagen gedaan, en via via kwam ik bij deze studie.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap