Reviews

Reviews over de opleiding Muziek aan HKU

Wil jij Muziek studeren in Hilversum? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Muziek aan de HKU in Hilversum. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Muziek en de HKU in het algemeen.

Studenten over Muziek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Muziek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Muziek aan HKU? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HKU
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Hilversum
  • Aantal reviews: 1

Review van Pelle over Muziek aan HKU

  • 06-11-12

Deze studierichting gaat over de technische kant van de muziek en technologie. Je leert hier geen componist zijn, maar richt je specifiek op bijvoorbeeld studiotechnologie, sound design voor films of...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Audio Design

Waar gaat deze studierichting over?

Deze studierichting gaat over de technische kant van de muziek en technologie. Je leert hier geen componist zijn, maar richt je specifiek op bijvoorbeeld studiotechnologie, sound design voor films of games, softwareontwerp of klankontwerp. Hierbij moet studiotechnologie of softwareontwerp je basisvak zijn en dan moet je nog eentje kiezen van de andere drie. Zo leer je onder andere dingen over akoestiek, maar ook over mastering of programmeren in c++ voor muziekdoeleinden. Veel muziektechnologie dus.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De studierichting komt redelijk overeen met wat ik had verwacht. Tot nu toe leer ik met bijvoorbeeld studiotechnologie wel wat ik ervan verwacht had, het is veel zelfstudie en je moet het vooral doen. Misschien had ik wel meer verwacht dat je al "voorgekauwde" stukken informatie zou krijgen en dat weten ook kunnen is. Desondanks leer ik zo goed als alles uiteindelijk wat ik had verwacht.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Uitstekend

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Goed

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Het niveau van de opleiding is wel erg hoog. Stof behandel je in een hoog tempo en docenten schijnen vaak er vanuit te gaan dat je dingen al weet. Ook zijn er veel deadlines op hetzelfde moment, dit heeft er vooral mee te maken dat docenten geen idee hebben over de andere vakken die ook opdrachten geven.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Creatief, Gedisciplineerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je een opleiding in de muziek gaat doen is het wel handig als je creatief bent, laten we dat voorop stellen. Afgezien daarvan kun je het beste aardig gedisciplineerd zijn. Je bent sowieso veel tijd kwijt aan opdrachten en als je ze niet doet loopt je studieachterstand snel uit de klauwen (ja ervaring). Stressbestendig heeft dus ook met bovenstaande te maken. Veel grote opdrachten, die je goed moet plannen anders wordt het nachtwerk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

De studie is goed ingesteld op de toekomst en er hangt een leuke sfeer. De docenten komen allemaal uit het werkveld en weten echt waar ze over praten. Al weet ik zeker dat je er als eerstejaars soms aan twijfelt. De negatieve kant is toch dat de HKU als organisatie in het algemeen nogal rommelig is. Er is veel onduidelijk, deadlines aan de kant van de school worden nogal eens niet gehaald. Ook is de studielast zeker hoger dan dat je denkt, maar laat je daar niet door afschrikken.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Wat je zult merken is dat de hele onderneming van Muziek en Technologie nogal informeel is, je kunt gezellig kletsen met de meeste docenten en veel wordt goed gevonden. Onthoud wel dat het een instelling is met regels, zeker betreft stages etcetera. Dit verlies ik zelf ook nog wel uit het oog.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap