Reviews

Reviews over de opleiding Notarieel Recht aan Universiteit van Amsterdam

Wil jij Notarieel Recht studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Notarieel Recht en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Studenten over Notarieel Recht

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Notarieel Recht studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Notarieel Recht aan Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit van Amsterdam
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Amsterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Lars Zonnebeld (21) uit Amsterdam over Notarieel Recht aan Universiteit van Amsterdam

  • 28-10-13

De opleiding is heel logisch opgezet. Alle vakken zijn onderling met elkaar verbonden. De stof die je in het ene vak heb geleerd heb je weer nodig voor het andere vak. Met de opleiding notarieel recht...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is heel logisch opgezet. Alle vakken zijn onderling met elkaar verbonden. De stof die je in het ene vak heb geleerd heb je weer nodig voor het andere vak. Met de opleiding notarieel recht verdiep je je sterk in het private recht, het burgerlijke recht, in plaats van het bestuurlijke, het internationale recht of grondrechten. Daarbij heeft het ook een paar fiscale vakken in de bachelor, in tegenstelling tot Rechtsgeleerdheid.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De vakken komen goed overeen met de beschrijvingen te vinden op www.studiegids.uva.nl. Echter had ik niet verwacht dat de opleidingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een heel hoog tempo hebben. Het 884-systeem houdt in dat er na 8 weken les, direct een tentamen volgt, nogmaals na 8 weken, en na 4 weken les een tentamen. Er is geen vrije studieweek voor het tentamen. Dit kan betekenen dat je donderdag de laatste colleges hebt, en maandag direct tentamen van dat vak.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

Het aanmelden voor vakken en tentamens moet digitaal. Het programma daarvoor is erg onduidelijk, traag, en er is weinig instructie te vinden. Indien het aanmelden mislukt, en je bent niet op tijd binnen de gestelde deadline, dan moet de onderwijsbalie op locatie dit herstellen, en wordt er een boete van 40 euro in rekening gebracht.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Erg intelligente, inspirerende en duidelijke sprekende hoogleraren en docenten tijdens colleges. Erg bekwaam. De opleiding is echter niet zo praktijkgericht. Veel studiestof is moeilijk te begrijpen zonder praktische voorbeelden omdat het anders zo ontastbaar blijft.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het beantwoorden van de tentamenvragen moet erg analytisch gebeuren. Zo kan men met een open vraag punt C en D niet noemen als A en B niet is genoemd. Stap voor stap dient de casus te worden uitgelegd aan de hand van de wet. Nauwkeurigheid is daarbij dus erg belangrijk, omdat het om minieme verschillen kan gaan. Verder zijn er weinig contacturen, dus veel zelfstudie is geboden. Omdat de blokken van 8 en 4 weken logisch zijn opgebouwd, is het belangrijk elke week bij te houden, omdat de laatste weken niet te begrijpen zijn zonder de kennis van de eerste weken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Zie toelichting op organisatie van de UvA.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Er wordt op de UvA niet uitgelegd, of verteld hoe men het beste kan studeren, en wat het nut van de studiestof bijhouden is. Ook is er weinig voorlichting voor vakkenkeuze tijdens de opleiding.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap