Reviews

Reviews over de opleiding Religiewetenschappen aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Religiewetenschappen studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Religiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Religiewetenschappen en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Religiewetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Religiewetenschappen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Religiewetenschappen aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Janneke (22) uit Groningen over Religiewetenschappen aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 22-04-15

In mijn opleiding leer ik over verschillende religieuze tradities en nieuwe religieuze bewegingen. Ik bestudeer het fenomeen religie vanuit verschillende hoeken: vanuit antropologie, sociologie, psych...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Cultuur & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

In mijn opleiding leer ik over verschillende religieuze tradities en nieuwe religieuze bewegingen. Ik bestudeer het fenomeen religie vanuit verschillende hoeken: vanuit antropologie, sociologie, psychologie, filosofie, cultuurgeschiedenis en kunstgeschiedenis. Dit betekent dat het een ontzettend veelzijdige studie is. Niet alleen religie staat centraal, maar vooral ook cultuur en hoe deze twee zich tot elkaar verhouden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt overeen met de verwachtingen die ik had, maar is eigenlijk nog veel meer dan dat. Ik wist niet dat ook zoveel aandacht aan cultuur zou worden besteed, wat ik ontzettend leuk en interessant vind. Ik dacht alleen maar bezig te gaan met religie, maar heb geleerd dat met 'alleen maar religie' je niet tot een totaalplaatje van religie komt. Daarvoor moet je ook de sociale, culturele en politieke context bestuderen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Uitstekend

Toelichting

Als je Religiewetenschappen aan de RUG studeert, mag je aan een van de mooiste faculteiten van Nederland studeren. Het is een kleine faculteit met alleen Religiewetenschappen en Theologie en dat geeft een heel goede sfeer. Met een eigen tuin en zelfs een eigen moestuintje is het in de zomermaanden super fijn studeren aan de faculteit.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

De staf van de faculteit bestaat uit veel verschillende nationaliteiten en veel docenten hebben een interessant onderzoeksgebied dat zij met hun studenten delen. Dat is leuk, want op die manier krijg je veel insides over verschillende specifieke onderwerpen die met religie en cultuur te maken hebben, waar je anders niet zo snel over zou leren.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Anders

Anders namelijk...

Nieuwsgierig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er valt zoveel te ontdekken over religie, veel meer dan je op eerste gezicht zou denken. Daarom is nieuwsgierigheid een belangrijke kwaliteit: met een nieuwsgierige instelling probeer je alles uit de studie te halen wat erin zit.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positieve punten aan de opleiding Religiewetenschappen aan de RUG zijn dat je studeert aan een faculteit met een gezellige, betrokken sfeer. De docenten zijn gedreven en inspirerend en hebben veel kennis van hun vakgebied. Religiewetenschappen is een studie waar veel onderwerpen en thema's samenkomen. Heb je een brede interesse en kun je niet kiezen tussen filosofie, geschiedenis of cultuurstudies, dan zit je hier aan het goede adres.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap