Reviews

Reviews over de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan NHTV internationaal hoger onderwijs Breda

Wil jij Ruimtelijke Ordening en Planologie studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie en de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda in het algemeen.

Studenten over Ruimtelijke Ordening en Planologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan NHTV internationaal hoger onderwijs Breda? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Breda
  • Aantal reviews: 1

Review van Pascal Kastrop (21) uit Helmond over Ruimtelijke Ordening en Planologie aan NHTV internationaal hoger onderwijs Breda

  • 25-03-13

Ruimtelijke ordening en planologie gaat, even heel simpel uitgelegd, over de manier waarop Nederland ingericht moet worden. Een planoloog is als het ware een 'regisseur van de omgeving'. Je denkt na o...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Waar gaat je opleiding over?

Ruimtelijke ordening en planologie gaat, even heel simpel uitgelegd, over de manier waarop Nederland ingericht moet worden. Een planoloog is als het ware een 'regisseur van de omgeving'. Je denkt na over ruimtelijke problemen, en hoe deze opgelost worden. Je bedenkt hoe en waar nieuwe woningen gebouwd gaan worden en of het nodig is om bijvoorbeeld een nieuwe basisschool te bouwen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding kwam redelijk overeen met wat ik ervan verwacht had. Je bent gewoon heel erg bezig met de inrichting van de ruimte. Ook is het redelijk makkelijk om in het eerste jaar te wisselen binnen de academie, dus als je er achter komt dat je het bijvoorbeeld toch leuker vind om bijvoorbeeld woonwijken echt te ontwerpen, dan kan je alsnog wisselen naar Urban Design.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De school is goed bereikbaar met het OV, en is ook goed te lopen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Laat het duidelijk zijn. Als je Ruimtelijke ordening en Planologie gaat studeren kan je dat het beste aan de NHTV doen! Bij sollicitaties voor een stage heb je echt een streepje voor als je op de NHTV zit, de school heeft een hele goede reputatie en staat hoog aangeschreven. Tijdens de opleiding ben je al vanaf de 2e periode bezig met projecten, dit zijn vaak echte opdrachten die door gemeentes aan de NHTV zijn aangeboden, daar leer je ontzettend veel van!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je bent in projectgroepen en eigenlijk je verdere carrière altijd aan het bemiddelen tussen mensen, samenwerken is dus ontzettend belangrijk. Daarnaast is het handig om analytisch te zijn, omdat je heel goed moet nadenken over de manier waarop je een project aanpakt. Creativiteit is handig omdat je oplossingen moet bedenken voor problemen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

+ De school staat erg hoog aangeschreven en de vakwereld hecht veel waarde aan NHTV studenten + De opleiding sluit heel erg goed aan op de praktijk - Op dit moment is er een overschot aan planologen, en is het erg moeilijk om aan werk te komen, maar toen ik 4 jaar geleden ging studeren waren er juist planologen nodig. Dit kan aan het einde van je studie dus weer helemaal anders zijn.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap