Reviews

Reviews over de opleiding Technische Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Technische Planologie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Technische Planologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Technische Planologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Technische Planologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Technische Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 3

Review van Rianne van Houten over Technische Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 10-05-12

De Premaster is de overgang tussen mijn HBO opleiding Milieukunde en de WO Master Environmental and Infrastructure Planning. Deze Master volgt normaal gesproken op de WO bachelor Technische Planologie...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Mijn opleiding voorafgaand aan deze premaster is:

HBO bachelor Milieukunde

Wat kun je vertellen over het instroomprogramma?

De Premaster is de overgang tussen mijn HBO opleiding Milieukunde en de WO Master Environmental and Infrastructure Planning. Deze Master volgt normaal gesproken op de WO bachelor Technische Planologie en daarom bestaat mijn Premaster uit 12 vakken uit de Bachelor Technische Planologie. Het gaat om vakken uit alle jaren en is op maat samengesteld. De Premaster duurt één jaar. (60EC)

In hoeverre sluit je premaster opleiding aan op je voorgaande opleiding?

De vakken in de Premaster hebben ongeveer hetzelfde niveau als de vakken in het HBO. Zeker de 1e jaars vakken zijn na een 4jarige HBO opleiding erg makkelijk. Het academisch denken wordt wel belangrijker in de premaster vakken. In het HBO was een oplossing voor een situatie voldoende. Nu ga je opzoek naar de waarom? De derde jaars vakken gaan iets dieper in op de stof dan de HBO vakken, maar het verschil is nihil.

Wat is je mening over het verschil in onderwijs tussen het HBO en WO?

Matig

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Matig

Wat vind je van de docenten?

Goed

De begeleiding van studenten tijdens de premaster?

Matig

Toelichting

De colleges zijn interessant, de docenten kunnen de stof goed overbrengen en de begeleiding is prima. De premaster wordt voor iedereen op maat gemaakt en bij overlappende vakken worden opties aangeboden om alle vakken toch te kunnen doen, zoals mondeling examen. Er is één vak, Methoden van wetenschappelijk onderzoek, dat echt totaal niet bijdraagt aan de scholing van schakelstudenten. Hier is veel kritiek op geuit. Na een vierjarige HBO opleiding is dit vak echt waardeloos, omdat het volledig herhaling is en erg veel tijd kost.

Is jouw overstap van HBO naar WO gegaan zoals je had verwacht? Waarom wel of niet?

Het is makkelijker dan gedacht. Dit komt vooral omdat het niveau van de bachelor vakken hetzelfde is als op het HBO en mijn vooropleiding goed aansluit. Veel herhaling dus, met wat academische verdieping eriin. Een goede voorbereiding op de Master denk ik.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze premaster succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het zijn 60 EC en er is de Harde Knip. Alles moet dus in een keer gehaald worden (met 1 herkansing mogelijk). Ook kunnen vakken overlappen omdat je vakken uit drie verschillende jaren doet. Hierdoor moet je goed plannen en soms zelfs een vak zonder colleges etc doen. Je kan dan mondeling examen doen en dient dus zelf de literatuur te behandelen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van een overstap van HBO naar WO bij deze universitei

Positief is dat het een kleine faculteit is en dat je dus de mogelijkheid krijgt om te schuiven met vakken als deze elkaar overlappen. Vakken worden maar 1x per jaar gegeven en door de harde knip kan het dus gebeuren dat je een jaar moet wachten totdat je een vak kan afsluiten als deze niet in een keer behaald is. Dit is verspilde tijd en brengt ook kosten met zich mee. Een negatief punt.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Het is een interessante studie met veel interactie en goede docenten. De premaster geeft een goede indruk van de Master, maar er is wel een zeker niveauverschil tussen de premaster en master

Review van Marc (20) uit Groningen over Technische Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 16-11-14

Technische planologie heeft betrekking op de ruimtelijke ordening en planning, zowel op kleine schaal (een nieuwe weg of nieuw park) als op grotere schaal (nieuwe woonwijken of zelfs complete steden)....

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

Technische planologie heeft betrekking op de ruimtelijke ordening en planning, zowel op kleine schaal (een nieuwe weg of nieuw park) als op grotere schaal (nieuwe woonwijken of zelfs complete steden). Een planoloog zoekt oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken en houdt hierbij rekening met verschillende belangen. Daarnaast heeft de opleiding een technische invalshoek, waarbij het gaat om enig rekenwerk wat betreft ondergrond, waterhuishouding en milieu. De opleiding is erg veelzijdig, wat terugkomt in de verscheidenheid aan vakken. Naast planologische vakken komen ook economische, aardrijkskundige, licht natuurkundige, sociologische, wiskundige, verkeerskundige, en historische vakken aan bod.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Eerlijk gezegd heb ik nooit een bepaalde verwachting van de opleiding gehad. Ik heb deze gekozen omdat ik een studie moest kiezen (het was inmiddels halverwege augustus), en nadat ik de meeste vakken aan de RUG al bekeken had kwam ik toevallig langs Technische Planologie. De informatie op de site sprak me aan en ik besloot me in te schrijven. In mijn geval denk ik niet dat ik een betere studie had kunnen kiezen. Juist door de veelzijdigheid blijft het interessant. Daarnaast was het voor mij een vakgebied waar ik nauwelijks wat vanaf wist. Ik lieg als ik zeg dat alle vakken even leuk zijn. Daarom is het ook niet een geschikte opleiding voor iemand die graag voornamelijk met één onderwerp bezig is. Een van de dingen die mij vooral aanspreekt is het

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Hoewel de locatie (Zernike) voor het gevoel vrij ver lijkt te zijn van de binnenstad, valt het eigenlijk erg mee. Vanaf het centrum is het 10 minuten met de fiets/bus. Wat faciliteiten betreft is het prima geregeld aangezien de RUG door heel Groningen is verspreid en dus overal toegankelijk is voor studenten.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Sfeer is zeer goed, mede door de faculteitsvereniging. Colleges zijn goed te volgen, hoewel niet alle docenten even goed zijn (over algemeen voldoende). De opleiding is niet per se moeilijk, maar daagt wel voldoende uit. Daarnaast zeer praktijkgericht, niet in de vorm van stages, maar in de vorm van projecten/opdrachten/casussen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Anders

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Zonder motivatie is niks leuk, studeren dus ook niet. De opleiding verandert langzaam (of is inmiddels veranderd) van Nederlandstalig naar Engelstalig, waarvoor beheersing van de Engelse taal dus wel van belang is. Veel opdrachten en dergelijke zijn in groepsverband, en een deel van die opdrachten vereisen een presentatie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: Naast het feit dat de opleiding veelzijdig en praktijkgericht is, is het heel tastbaar. Het vakgebied bevind zich overal om je heen en is met blote ogen te zien en te begrijpen. Negatief: Door de veelzijdigheid zijn er sowieso vakken die minder leuk zijn. Niet elke docent spreekt even goed Engels (of Nederlands).

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Heb op de middelbare school voldoende voorlichtingsmogelijkheden gekregen, waar ik tevens gebruik van heb gemaakt. Echter niet voor deze opleiding. Ik kan dus niets zeggen over de voorlichtingen over deze opleiding.

Review van Tim (20) uit Groningen over Technische Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 24-11-14

Mijn opleiding gaat over ruimtelijke ordening. Het is een erg praktische studie. Bij deze studie kom je veel buiten en ben je veel aan het tekenen in vergelijking met andere WO-opleidingen. Je leert r...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

VWO - Economie & Maatschappij

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding gaat over ruimtelijke ordening. Het is een erg praktische studie. Bij deze studie kom je veel buiten en ben je veel aan het tekenen in vergelijking met andere WO-opleidingen. Je leert ruimtelijke vraagstukken analyseren en oplossingen te bedenken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het komt goed overeen met wat ik had verwacht. De meeloopdag heeft daar aan meegeholpen. Daardoor had ik al een aardig goed beeld van de opleiding.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

25 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Mijn opleiding (Technische Planologie) is aan de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Dit betekent dat het op het Zernike-complex is. Dit is vanuit de zuidelijke delen van de stad een behoorlijk eind.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Mijn opleiding (Technische Planologie) is er praktijkgericht. Je gaat meerdere keren tijdens de opleiding met echte ruimtelijke vraagstukken aan de gang onder begeleiding van ambtenaren, ontwerpers, etc.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Kunnen presenteren, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een studie waar je behoorlijk veel moet samenwerken, problemen moet analyseren en creatieve oplossingen moet bedenken en presenteren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De begeleiding voor mensen met dyslexie, is erg matig op de universiteit. Voor de rest is alles wel goed geregeld. De opleiding is erg praktisch, kleinschalig en dus ook persoonlijk. Dat maakt de opleiding extra geschikt voor mensen die écht een passie hebben voor het vakgebied.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik ben voldoende begeleid in mijn studiekeuze. Ik heb een meeloopdag bijgewoond, en aan de hand daarvan heb ik gekozen voor deze studie.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap