Reviews

Reviews over de opleiding Theologie (joint degree) aan Protestantse Theologische Universiteit

Wil jij Theologie (joint degree) studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theologie (joint degree) aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie (joint degree) en de Protestantse Theologische Universiteit in het algemeen.

Studenten over Theologie (joint degree)

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theologie (joint degree) studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theologie (joint degree) aan Protestantse Theologische Universiteit? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Protestantse Theologische Universiteit
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Amsterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Michel (24) uit Barendrecht over Theologie (joint degree) aan Protestantse Theologische Universiteit

  • 17-01-14

De opleiding richt zich in het kort op de (theoretische) grondbeginselen van de christelijke theologie. Hiermee leg je de basis voor je onderzoeksmaster of de predikantsmaster. Je maakt kennis met de...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding richt zich in het kort op de (theoretische) grondbeginselen van de christelijke theologie. Hiermee leg je de basis voor je onderzoeksmaster of de predikantsmaster. Je maakt kennis met de achtergronden van het Oude en Nieuwe Testament, leert de grondtalen van de Bijbel en zet de eerste stappen bij het uitleggen van teksten. Daarnaast kom je in aanraking met de filosofie en de dogmatiek, ethiek en de systematische theologie (waarin allerlei geloofsvraagstukken als schepping of verzoening aan bod komen).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met wat ik had verwacht; mij is verteld dat ze pittig is en dat klopt. Ik had aanvankelijk wel verwacht dat we in dit eerste jaar al kennis zouden maken met het Nieuwe Testament, maar door wijzigingen in het curriculum gebeurt dit pas in het derde jaar.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

De VU is gelegen op een handige locatie op de Zuidas in Amsterdam, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Daarnaast stoppen ook tram en metro voor de deur. De PThU heeft uitstekende faciliteiten. Het is er kleinschalig, er zijn ruime kluisjes en je kunt er zowel 'loungen' als studeren. De wisselwerking tussen PThU en VU vind ik soms wat wazig.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Mijn antwoord op de laatste vraag is geen waardeoordeel. De BA theologie is een grotendeels theoretische opleiding. De grondbeginselen van het predikantschap zul je er nog niet leren.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als predikant of algemeen theoloog zul je kritisch naar geloof, wetenschap en samenleving moeten leren kijken en daarover kunnen nadenken. Motivatie is een vereiste; de opleiding bestaat grotendeels uit stapelmodules waarbij je vervolgvakken uit een bepaalde module (bijvoorbeeld Kerkgeschiedenis of Oude Testament) niet kunt volgen zonder eerdere vakken uit die module gehaald te hebben. Daarnaast vergt het verkrijgen van elementaire kennis van het Hebreeuws en Grieks de nodige inspanning (ook voor mij als taalkundig ingesteld type) en zul je straks als theoloog over veel parate kennis moeten beschikken. Dat vraagt om heel wat uren studie. Voldoende beheersing van het Engels (als ook later Duits) is handig, omdat veel literatuur in die talen wordt gelezen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief is de kleinschaligheid van de PThU. Je leert elkaar snel kennen en maakt snel onderdeel uit van een- of de groep.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap