Reviews

Reviews over de opleiding Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

Wil jij Toegepaste Psychologie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Toegepaste Psychologie en de Hanzehogeschool Groningen in het algemeen.

Studenten over Toegepaste Psychologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Toegepaste Psychologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hanzehogeschool Groningen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 5

Review van anonieme reviewer over Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

  • 05-07-12

De opleiding Toegepaste Psychologie is ontzettend interessant. In Groningen heb je ook elk blok een project, waar je met een groepje leerlingen uit je...

De opleiding Toegepaste Psychologie is ontzettend interessant. In Groningen heb je ook elk blok een project, waar je met een groepje leerlingen uit je klas aan werkt. Niet alleen leer je je klasgenoten daardoor beter kennen, maar je leert ook goed samenwerken. De vakken die ik heb gehad in jaar 1 waren allemaal erg interessant.

Review van anonieme reviewer over Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

  • 09-12-12

Toegepaste psychologie (TP) is qua theorie te vergelijken met psychologie op WO niveau. Wel is het zo dat er bij TP minder diep op de stof in wordt ge...

Toegepaste psychologie (TP) is qua theorie te vergelijken met psychologie op WO niveau. Wel is het zo dat er bij TP minder diep op de stof in wordt gegaan. Een groot deel van de tijd wordt namelijk besteed aan de praktijk. Het is heel leuk dat je de geleerde theorie gelijk kan toepassen. Ik leer hier veel meer van dan alleen maar lezen in boeken. In het eerste en in het tweede jaar krijg je vakken uit verschillende gebieden van de psychologie. Je leert onder andere wat psychologie nou eigenlijk is, je leert hoe het is om een opdracht te doen voor een echte opdrachtgever, je leert presenteren, verschillende gesprekstechnieken en nog veel meer! In het eerste half jaar van het derde jaar mag je een specialisatie kiezen. Je kan dan kiezen uit 'jongerenpsychologie', 'arbeids- en organisatiepsychologie' of 'gezondheidspsychologie'. Zelf heb ik 'gezondheidspsychologie' gekozen en ik heb hier geen spijt van. Ik heb vakken als 'positieve psychologie' 'hersenen en gedrag' en 'stress reductie'. Het zijn stuk voor stuk super interessante vakken en ook over de andere specialisaties hoor ik positieve verhalen. Het tweede half jaar van het derde jaar mag je zelf invullen. Je kan een minor gaan doen of stage gaan lopen. Als je een minor doet, kies dan wel een die op de een of andere manier te maken heeft met TP. Je studeert dan eigenlijk een half jaar eventjes biij een andere studie! Het eerste half jaar van het vierde jaar is eigenlijk hetzelfde principe. Als je in je derde jaar een minor hebt gedaan, ga je nu op stage en visa versa. Tot slot ga je afstuderen. Ook zijn er een aantal studiepunten die je moet halen door eigen invulling. De zogenaamde 'vrije uren'.

Review van anonieme reviewer over Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

  • 28-10-17

Tja..

Tja..

Review van anonieme reviewer over Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

  • 16-04-16

De studie gaat over het menselijke gedrag. Het is dus een heel brede studie. In het eerste jaar leer je een stuk of 6 dikke boeken die een inleiding g...

De studie gaat over het menselijke gedrag. Het is dus een heel brede studie. In het eerste jaar leer je een stuk of 6 dikke boeken die een inleiding geven in een deelonderwerp in de psychologie. Enkele voorbeelden hiervan zijn sociale, cross-culturele, gezondheid en arbeid en organisatie -psychologie. Naast deze theorievakken doe je per blok een project met een groep en doe je vaardigheidsvakken zoals gespreksvoering waarbij je jezelf gedrag aan en af leert. In het derde jaar mag je je gaan specialiseren en daarna mag je volledig je eigen plan trekken.

Review van anonieme reviewer over Toegepaste Psychologie aan Hanzehogeschool Groningen

  • 29-12-14

Je leert bij toegepaste psychologie alles onvolledig. Je krijgt een inleiding in verschillende takken van de psychologie maar je zult geen enkele tak...

Je leert bij toegepaste psychologie alles onvolledig. Je krijgt een inleiding in verschillende takken van de psychologie maar je zult geen enkele tak echt beheersen aangezien het de opleiding aan diepte ontbreekt. Ook in de specialisatie is elk vak een inleiding.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap