Reviews

Reviews over de opleiding Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

Wil jij Voeding en Diëtetiek studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Voeding en Diëtetiek en de Hanzehogeschool Groningen in het algemeen.

Studenten over Voeding en Diëtetiek

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Voeding en Diëtetiek studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hanzehogeschool Groningen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 5

Review van anonieme reviewer over Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

  • 06-12-12

In de opleiding word je opgeleid tot dietist/voedingskundige. Je krijgt theorie over voeding, psychologie, het lichaam (anatomie, pathologie, etc), en...

In de opleiding word je opgeleid tot dietist/voedingskundige. Je krijgt theorie over voeding, psychologie, het lichaam (anatomie, pathologie, etc), en gespreksvoering. Daarnaast zijn er ook veel practica met deze vakken, zodat je ervaart hoe het echt is om het beroep uit te voeren. Je werkt zowel in groepjes samen als individueel. Nadat je de basis hebt geleerd, kies je na 2,5 jaar een uitstroomprofiel. In de richting van de paramedische zorg (dietist in het ziekenhuis/thuiszorg e.d.), preventie (bv. voorlichter voor GGZ, of andere instanties), of bedrijf (voedsel en waren autoriteit, nieuwe producten ontwikkelen etc), of een combinatie hiervan. Zo specialiseer je je en dat vergroot de kans op een baan.

Review van anonieme reviewer over Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

  • 15-10-13

Het is een leuke afwisselende studie en heel anders dan ik van te voren had verwacht! Naast voedingsleer krijgen we fysiologie, pathologie, psychologi...

Het is een leuke afwisselende studie en heel anders dan ik van te voren had verwacht! Naast voedingsleer krijgen we fysiologie, pathologie, psychologie, chemie, communicatie en ga zo maar door. Het is dus een veelomvattende studie wat de roosters veel afwisseling geeft. Naast de interessante theorie bevatte studie ook veel leuke praktijk dingen: zelf koken(bijvoorbeeld glutenvrij), je eigen bloedwaarden bepalen, zelf een natriumarm dieet volgen, je eigen vetpeecentge meten enzovoort etcetera. De studie specialiseerd zich in 3 stromingen; voeding en zorg( werken met patiënten), voeding en vitaliteit(werken met cliënten) en voeding en bedrijf( werken voor de consumenten). Mocht je nou niet helemaal weten wat je wil, is er een vierde stroom: het verbredende profiel, waar je afstudeerde als algemeen diëtist. Het laatste jaar van de studie bestaat uit een halfjaar het maken van de afstudeerscriptie, en een halfjaar het volgen van een praktijkstage.

Review van anonieme reviewer over Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

  • 04-12-14

Ik heb een hele andere indruk van de opleiding dan die ik heb gekregen op de open dagen. Op de open dagen werd erg veel gehamerd op het feit dat er ve...

Ik heb een hele andere indruk van de opleiding dan die ik heb gekregen op de open dagen. Op de open dagen werd erg veel gehamerd op het feit dat er veel chemie in de opleiding zit, en dat dit erg pittig is. Ik vind dat ik met deze informatie bang ben gemaakt. Nu ik de opleiding vol, en mij volledig inzet voor de studie is ook chemie goed te doen, ondanks dat ik van het MBO afkom en nooit chemie of scheikunde heb gehad. We behandelen vele aspecten over voeding, maar ook over bv de overheid en welke regels er zijn voor het produceren van voedsel. Het is een erg brede studie. Je leert er erg veel en er zijn uiteindelijk veel richtingen die je op kan en waarin je je kan specialiseren.

Review van anonieme reviewer over Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

  • 10-04-14

Voornamelijk over voeding en ziektebeelden.

Voornamelijk over voeding en ziektebeelden.

Review van anonieme reviewer over Voeding en Diëtetiek aan Hanzehogeschool Groningen

  • 01-12-14

Behandelen en begeleiden van mensen die een ziekte hebben, verzwakt zijn of overgewicht hebben. Je leert veel over verschillende ziektebeelden ( COPD,...

Behandelen en begeleiden van mensen die een ziekte hebben, verzwakt zijn of overgewicht hebben. Je leert veel over verschillende ziektebeelden ( COPD, diabetes, kanker) en de bijbehorende diëten. Ook leer je wat doorgaans een gezond voedingspatroon is en leer je iemand zijn of haar voeding te berekenen en te evalueren om vervolgens een aangepast dieet passend bij leefstijl/ziekte te maken.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap