Reviews

Reviews over de opleiding Vormgeving aan Hanzehogeschool Groningen

Wil jij Vormgeving studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Vormgeving aan de Hanzehogeschool Groningen in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Vormgeving en de Hanzehogeschool Groningen in het algemeen.

Studenten over Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Vormgeving aan Hanzehogeschool Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hanzehogeschool Groningen
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Leeuwarden
  • Aantal reviews: 1

Review van Melanie (22) uit Utrecht over Vormgeving aan Hanzehogeschool Groningen

  • 09-10-13

Aan de Academie voor Popcultuur wordt je opgeleid tot popartiest, vormgeving of muziek. Het fijne aan deze opleiding is is dat de school een hulpmiddel is om de wereld in te gaan in plaats van 4 jaar...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Aan de Academie voor Popcultuur wordt je opgeleid tot popartiest, vormgeving of muziek. Het fijne aan deze opleiding is is dat de school een hulpmiddel is om de wereld in te gaan in plaats van 4 jaar lang blokken en dan in het diepe gegooid worden. De Academie voor Popcultuur support artiesten om al die wijde wereld in te gaan en houdt dan nog vier jaar liefkozend je hand vast en vertelt hoe je dit het beste kan doen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee, ik kwam van de kunstacademie af en dit was ineens heel vrij omdat jij jezelf opdrachten geeft in plaats van dat je opvolgt wat de school wil dat je doet. Nu had ik ineens alle vrijheid om bezig te gaan met wat ik het liefste doe in plaats van vakken doen die mij eigenlijk niet interesseren.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Leeuwarden is niet mijn favoriete stad, maar de school zit dichtbij het station en centrum, alles is te lopen. Ook is er voor iedereen wat wils, oefenruimtes, een fotostudio en bijna alles is te leen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

Deze opleiding is bijna volledig praktijkgericht. En dat is fijn, dan kan je tijdens je schooltijd al bezig met wat je uiteindelijk wil doen en is de kans dat je al een baan hebt voor je afstudeert heel groot. Ook staan alle neuzen van studenten zo'n beetje dezelfde kant op, dus de sfeer is altijd goed. Het is een selecter publiek en dat maakt de school gezellig.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Creatief, Commercieel, Ondernemend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bij deze opleiding moet je het zelf doen. Als jij eigenlijk een stok achter de deur nodig hebt is dit misschien niet de juiste opleiding. Weet je al wel wat je wil doen in de creatieve wereld en wil je daarnaast nog dingen bij leren, dan is deze school perfect.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Voordeel: veel ruimte, genoeg begeleiding, praktijkgericht Nadeel: geen stok achter de deur, geen begeleiding als je er niet om vraagt, geen vaste lessen.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik vond de brochure wel wat misleidend want ik begreep dat er vaste lessen als illustratie en animatie gegeven zouden worden. Dat is niet het geval, maar deze lessen kunnen wel aangevraagd worden. In plaats van vaste lessen zijn er regelmatig gastcolleges en workshops, waarbij je bijvoorbeeld in een week kunt leren VJ'en.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap