Reviews

Reviews over de opleiding Vormgeving aan HKU

Wil jij Vormgeving studeren in Hilversum? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Vormgeving aan de HKU in Hilversum. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Vormgeving en de HKU in het algemeen.

Studenten over Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Vormgeving aan HKU? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HKU
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Hilversum
  • Aantal reviews: 2

Review van Anne Bras (28) uit Hilversum over Vormgeving aan HKU

  • 13-02-14

Bij "Hier volg(de) ik de opleiding" heb ik voor "Vormgeving" gekozen omdat "Interaction Design" er niet tussen stond en dit daar het dichtste bij in de buurt komt. Na dat gezegd te hebben kan ik me...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2011

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Bij "Hier volg(de) ik de opleiding" heb ik voor "Vormgeving" gekozen omdat "Interaction Design" er niet tussen stond en dit daar het dichtste bij in de buurt komt. Na dat gezegd te hebben kan ik melden dat ik na mijn afstuderen en na een half jaartje als postbezorger te hebben gewerkt ben terecht gekomen bij het bedrijf "Carto Studio". Ik werk nu dus als cartograaf. Dit heeft helaas weinig te maken met "Interaction Design".

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Onvoldoende

Geef hier toelichting op de bovenstaande vraag

Naast het feit dat mijn gehele opleiding en het behalen van mijn Master allemaal erg goed verliep en ik ook het idee heb dat ik een erg goede opgeleid achter de rug heb, was er weinig tot niets genoemd over hoe dit alles aan zou gaan sluiten op de arbeidsmarkt. Er is me verteld om al op tijd te beginnen met het zoeken naar een baan of in elk geval om je heen te kijken naar je mogelijkheden voor als je bent afgestudeerd, maar naar mijn mening kun je dit het beste al tijdens je gehele opleiding doen ipv in het laatste halfjaar.

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Ik heb geen gerelateerde baan

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Als je jezelf niet goed voorbereid hierop dan kan het aanvoelen als een grote lege woestijn waarvan een legende bestaat dat er ergens in deze woestijn een oase is. Zonder goede voorbereiding kun je verwachten dat je een hoop zult gaan solliciteren. En als je dan alle banen hebt gehad die bij je studie passen zul je over moeten gaan op de banen die minder goed bij studie passen om zo in elk geval de huur te kunnen betalen (in mijn geval postbezorger).

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Zorg dat je direct bij het begin van je opleiding al begint aan een mooi portfolio. Laat je talent hier duidelijk uitblinken en laat alleen het werk zien waar je ECHT trots op bent. Werkgevers zien liever in een oogopslag enkele prachtstukken dan een heleboel om doorheen te scrollen met hier en daar een prachtstuk. Als je maar 2 of 3 echt mooie dingen in je portfolio hebt. Zorg dan dat het er meer worden. Dit kun je vooral goed doen door iets bijzonders te maken van de projecten waar je aan werkt tijdens je studie. Dit is namelijk het moment waarbij je je kan onderscheiden van de rest. Maar het aller belangrijkste is om goed te netwerken. Bouw goede vriendschappen en contacten op tijdens je studie. Niet alleen met mede studente uit hetzelfde jaar maar vooral ook met studenten uit hogere jaren. Ze hebben nou eenmaal meer ervaring dan jij en helpen je graag. Ook studenten in lagere jaren zijn handig om contact mee op te bouwen. Het zou heel goed kunnen dat je na het afstuderen nog steeds veel aan ze hebt. Naast het netwerken met studenten is het ook enorm is je voordeel als je al contact opneemt met potentiƫle (stage)bedrijven. Dit kun je heel goed doen als je iemand kent die er al werkt of stage loopt. Gewoon je gezicht laten zien bij het bedrijf kan al heel veel betekenen. Bedrijven onthouden namelijk veel makkelijker een gezicht dan een sollicitatie brief. Ook werkt het enorm in je voordeel als je een stageplaats weet te vinden bij een bedrijf waar je ook daadwerkelijk zou willen gaan werken. Het komt namelijk vaak voor dat een stagebedrijf blij met je is en je graag zouden willen aannemen. Als je echt het idee hebt dat je goed op je plek zit bij dat bedrijf raad ik je persoonlijk ook absoluut aan om gewoon te blijven werken bij dat bedrijf. Zelfs als dit betekend dat je je studie niet kan afronden. De reden dat ik dit zeg is omdat ik weet hoe ongelooflijk moeilijk het tegenwoordig is om een baan te vinden die bij je past, dus als je daadwerkelijk bij een bedrijf kan werken dat bij je past zou ik er absoluut voor gaan. Maak je ook geen zorgen wat betreft je studieschuld. Je hebt met deze baan waarschijnlijk makkelijker de mogelijkheid om alles af te betalen dan dat je zou hebben na het afstuderen. Wel is het enorm aan te raden je studie lening zo laag mogelijk te houden. Het kan je zo 10 jaar kosten voordat je je schuld hebt afbetaald. En geloof me, 10 jaar is een lange tijd. Ik hoop dat in de toekomst de scholen het mogelijk maken dat je na je stage gewoon kan blijven werken bij het bedrijf waar je stage hebt gelopen en dat je daarnaast tevens je diploma nog kan ontvangen. Je hebt immers laten zien dat je geschikt bent voor de arbeidsmarkt. Tot zover mijn verhaal. ;)

Review van Ruwan Heggelman over Vormgeving aan HKU

  • 07-04-14

Het leren regisseren, filmen, monteren en schrijven. In het 2e jaar kies je een richting om te specialiseren. Ik heb voor regie gekozen.

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Vooropleiding

HAVO - Natuur & Gezondheid

Waar gaat je opleiding over?

Het leren regisseren, filmen, monteren en schrijven. In het 2e jaar kies je een richting om te specialiseren. Ik heb voor regie gekozen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en nee. Het is een toffe opleiding. Maar de communicatie is HEEL slecht en dat had ik echt niet verwacht. Ook geen de leraren soms slordig om met de lestijden. Er is weinig uitgedacht/gepland.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Onvoldoende

Toelichting

De organisatie is heel slecht. De faciliteiten zijn outdated. De locatie is prima!

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Matig

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Matig

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Ik vind dat we TE weinig colleges krijgen..

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Creatief, Commercieel, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat de filmindustrie hard en zwaar is. Deze kwaliteiten heb je nodig om te overleven.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Het is een toffe school en er zijn ook hele aardige docenten. Maar de laatste 3 jaar is de opleiding heel erg ingekakt en moeten ze het echt gaan aanpassen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap