Reviews

Reviews over de opleiding Vormgeving aan HKU

Wil jij Vormgeving studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Vormgeving aan de HKU in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Vormgeving en de HKU in het algemeen.

Studenten over Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Vormgeving aan HKU? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: HKU
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 1

Review van Sharon hooper (20) uit vught over Vormgeving aan HKU

  • 13-04-15

ik studeer fashion desing (communication) hier leer ik alles binnen het vak mode van ontwerp tot research. je leert hier coupe het kleding stuk maken. vak ontwerp ruimtelijk denken. moulage kleding vi...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2018

Vooropleiding

Mbo

Waar gaat je opleiding over?

ik studeer fashion desing (communication) hier leer ik alles binnen het vak mode van ontwerp tot research. je leert hier coupe het kleding stuk maken. vak ontwerp ruimtelijk denken. moulage kleding via een pop en lappen stof ontwerpen en maken. mode tekenen. research. kunstgeschiedenis en

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja ik had hiervoor al fashion design in den bosch aan het kw1c gevolgd wat een erg goede voor opleiding was die je al goed klaar stoomd voor het hbo. alleen had ik in het eerste jaar ook meer van communication verwacht wat we nu amper iets van krijgen.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

de faciliteiten in de vorm van werkplaatsen zijn erg goed. alleen de artshop die gevestigd zit in het hku gebouw aan de ibb laan is erg prijzig, en zelfs duurder dan een particulieren artwinkel. ook zijn vaak veel dingen onduidelijk zoals uitleg over projechten voor studie punten.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Matig

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Uitstekend

Toelichting

helaas is de sfeer niet al te goed altijd in de klas maar dat ligt meer aan het feit dat dit een klas vol vrouwen is. En deze elkaar vaak onnodig als concurrent zien. maar dit is vergeleken met andere mode opleiding nog lang niet zo erg. de docenten, tutor en decaan zijn erg ondersteunend en meelevend. als je bijvoorbeeld een lichamelijk probleem hebt word je daar erg goed in ondersteund en worden er goede maatregelen getroffen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Creatief, Commercieel, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Stressbestendig, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een mode opleiding is erg zwaar. de mode wereld is een zware wereld en daar moet je ook echt voor leven. Je kan geen instelling hebben dat je graag van shoppen houdt en daarom deze opleiding wilt volgen. ook moet je een echte doorzetter zijn de leraren zijn kritisch en opzoek naar creativiteit.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Een negatief punt wat ik tot nu toe tegen ben gekomen is dat je word beoordeeld op creativiteit dat is vaak een mening wat per leraar verschilt. En je zo dus word beoordeeld op een mening wat vaak erg lastig is om veel waarde aan te hechten.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap