Reviews

Reviews over de opleiding Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam

Wil jij Watermanagement studeren in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Watermanagement en de Hogeschool Rotterdam in het algemeen.

Studenten over Watermanagement

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Watermanagement studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Rotterdam
  • Type opleiding: Hbo Bachelor
  • Plaats: Rotterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Student Watermanagement (20) uit Alphen aan den Rijn over Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam

  • 28-03-13

Watermanagement is een actuele opleiding over de waterproblematiek die nu in Nederland en de wereld speelt. Ik zeg altijd dat het een combinatie van civiele techniek en Ruimtelijke ordening en planolo...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Waar gaat je opleiding over?

Watermanagement is een actuele opleiding over de waterproblematiek die nu in Nederland en de wereld speelt. Ik zeg altijd dat het een combinatie van civiele techniek en Ruimtelijke ordening en planologie is, maar dan gericht op water. We krijgen technische vakken waarin krachten op damwanden en waterstromen worden berekend, ontwerpvakken waarbij (water)woonwijken ontworpen worden en veel projectgestuurde vakken waarin geleerd wordt hoe je in een goede projectvorm werkt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik wilde altijd iets met aardrijkskunde. Op het HBO kom je niet heel ver. Binnen de opleiding kan je je zelf profileren waardoor je zelf stuurt welke kant je op wilt. Hierdoor kan je min of meer je eigen verwachtingen waar maken. Als je op zoek bent naar een technische studie moet je de opleiding niet kiezen. Wel als je een affiniteit hebt met water, sociaal ingesteld bent en het leuk vind om goed in projectvorm te leren werken.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Met de metro zit je vanaf deze mooie locatie aan het water binnen 10 minuutjes in de stad. Verder zijn er veel fijne ruimtes in de school, zowel om te ontspannen en te relaxen als om lekker door te werken. Omdat de opleiding vrij nieuw is veranderd het curriculum nog wel eens, dit komt wat rommelig over, maar komt de opleiding uiteindelijk wel ten goede.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Goed

Toelichting

Binnen deze kleinschalige opleiding is er mede door een studievereniging veel contact tussen de verschillende studenten. De sfeer is goed en docenten zijn altijd bereikbaar en erg vriendelijk en behulpzaam. Ze staan dicht bij je, en een student is hier echt geen nummertje. Het niveau is erg hoog. Het is echt een opleiding die inspeelt op de vraag van de markt, en zeker qua projectmanagement niveau ver uitsteekt ten opzichte van vergelijkbare opleiding.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat er veel gewerkt wordt zoals in de praktijk, in projectvorm, zullen de studenten goed moeten kunnen samenwerken. Er wordt veel aandacht besteed aan het op een goede manier presenteren. Daarnaast moet een student gedisciplineerd kunnen werken om alle te maken uren naast de contacturen te kunnen maken. Vaak wordt er ook dan veel samengewerkt met mede studenten. Dit is echter niet verplicht. Samenwerken en presenteren word ook als vak gegeven, Je kunt dit immers leren!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De opleiding speelt in op de vraag naar de markt en betrekt studenten echt bij het gehele opleidingsproces. Hierdoor ondervinden zij een hogere binding met de opleiding. Omdat de opleiding nieuw is zijn er hier en daar wel verbeterpunten en wordt er nog gesleuteld aan sommige vakken. Dit leverd soms verwarring op, maar zorgt uiteindelijk voor een hogere waarde van je diploma!
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap