Reviews

Reviews over de opleiding Wiskunde aan Universiteit van Amsterdam

Wil jij Wiskunde studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Wiskunde en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Studenten over Wiskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Wiskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Wiskunde aan Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit van Amsterdam
  • Type opleiding: Wo Bachelor
  • Plaats: Amsterdam
  • Aantal reviews: 3

Review van Anne over Wiskunde aan Universiteit van Amsterdam

  • 22-09-12

Deze opleiding gaat over de wiskunde. Zowel de beginselen, als het bewijzen van allerlei verschillende stellingen. Ook krijg je stochastiek, dat is kansrekening met statistiek gemengd. Zo krijg je in...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Wiskunde bachelor.

Waar gaat deze studierichting over?

Deze opleiding gaat over de wiskunde. Zowel de beginselen, als het bewijzen van allerlei verschillende stellingen. Ook krijg je stochastiek, dat is kansrekening met statistiek gemengd. Zo krijg je in je eerste jaar veel verschillende vakken en zie je veel verschillende takken van de wiskunde.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik ben pas dit jaar begonnen met de opleiding aan de UvA, vorig jaar studeerde ik aan de HvA. Wat ik tot nu toe vind van mijn overstap is dat ik al een goede basis heb, heel veel dingen die je op het VWO niet krijgt en op het HBO wel, worden daar in sneltrein vaart erdoorheen gegooid. Dit maakt het niet minder leuk, alleen voor mij was het de eerste twee weken vrij rustig, terwijl andere studenten er hard voor moesten werken. Ik had verwacht dat het niveau hoger zou liggen dan van het HBO. DIt is ook wel zo, alleen nu nog niet. In het eerste jaar krijg je veel dingen waar je op het HBO 4 jaar overdoet, dit maakt het niveau net iets hoger, maar vooral gaan ze hier heel snel met de stof. Het is dus belangrijk om je studie goed bij te houden.

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Goed

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Matig

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

Ik vind de aansluiting op je opleiding matig, omdat als je van het VWO komt, je erg in het diepe wordt gegooid met heel veel nieuwe stof, en die stof gaat ook nog eens snel.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet aan veel kwaliteiten voldoen, al is het niet nodig om van alle kwaliteiten evenveel te beschikken. Zo ben ik zelf niet zo goed in Engels, alleen je boeken zijn in het Engels, dus mocht je vragen hebben, kun je die gewoon in het Nederlands stellen. Je moet wel zelf gedisciplineerd en gemotiveerd zijn. Het eerste blok wordt er nog achter je aan gezeten, maar daarna laten ze je los en is het aan jou om het zelf te doen. Samenwerken is belangrijk in verband met projecten die je moet gaan doen in de loop van je studie. En nauwkeurig is handig bij toetsen, omdat daar op elk puntje heel precies wordt gelet.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: Het is heel gezellig, er heerst een goede sfeer en ze hebben de lessen goed ingedeeld. Qua werkcollege en hoorcollege. Negatief: Het is niet heel negatief, maar het gaat allemaal erg snel.

Review van Nora Schinkel (19) uit Amsterdam over Wiskunde aan Universiteit van Amsterdam

  • 09-10-13

Bij wiskunde op het VWO denk je aan afgeleides uitrekenen, integreren en af en toe wat meetkunde. Maar wat wij hier doen, is laten zien wat een afgeleide eigenlijk is en waarom. Kan je sommige functie...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2016

Waar gaat je opleiding over?

Bij wiskunde op het VWO denk je aan afgeleides uitrekenen, integreren en af en toe wat meetkunde. Maar wat wij hier doen, is laten zien wat een afgeleide eigenlijk is en waarom. Kan je sommige functies eigenlijk wel afleiden? Je bent veel bezig met het bekijken en bewijzen van de wiskundige begrippen die je voor lief neemt. Hoe ze nou eigenlijk werken, waarom 2+2 4 is, en hoe, als je de getallen op een andere manier bekijkt 2+2 ook 1 kan zijn.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik ben niet naar open dagen of meeloop dagen geweest, dus misschien heb ik een verkeerd beeld gehad. Maar onderschat het niet. Wiskunde is erg leuk, maar je moet er wel wat voor doen. Ik zit nu in jaar 2, maar moet veel eerstejaars vakken overdoen omdat ik een luie student ben. Ik zeg dus niet dat het onmogelijk is, maar als je hard werkt kan het je in 3 jaar lukken

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

10 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Matig

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De studie speelt zich voornamelijk af op science park. Veel computers, bibliotheek, prima kantine, alleen ligt het, in tegenstelling tot de andere UvA-faculteiten, ver buiten het centrum. Dat heb ik altijd zeer jammer gevonden.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Matig

Toelichting

Het is altijd erg gezellig in de colleges, soms zelfs te gezellig. Omdat het zo'n kleine studie is, ken je binnen een paar weken iedereen uit je jaar. De colleges zijn prima, in het begin gaat het wat snel, maar daar wen je snel aan. Je moet wel. De studie is niet bepaald praktijkgericht, maar wat verwacht je anders van een studie wiskunde.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een van de eerste boeken die je gebruikt is in het Engels. Het is dus handig als je dat beheerst. Verder is het erg handig om samen te werken, hoe verder je in de opleiding komt, hoe moeilijker de problemen worden. Als je elkaar af en toe een vraag stelt wordt er een hoop duidelijker. En je hebt natuurlijk de discipline en motivatie nodig om de opdrachten uberhaupt te gaan maken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Het niveau ligt erg hoog, er vallen binnen een jaar dus al veel mensen af. Ik ken weinig mensen die al hun vakken hebben gehaald het eerste jaar. Maar als je een liefde voor wiskunde hebt zie je al snel erg veel positieve punten. De vakken zijn namelijk erg tof.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ze zeggen dat je je studiekeuze niet van de ene op de andere dag moet maken, dat je er goed en lang over na moet denken. Soms is dat niet zo. In sommige gevallen is een keuze snel gemaakt. Als jij morgen wakker wordt en denkt: ik wil wiskunde gaan studeren. Doe het dan, misschien zie ik je binnenkort op science park rondlopen.

Review van Anne (19) uit Maarssen over Wiskunde aan Universiteit van Amsterdam

  • 10-02-14

Mijn opleiding gaat over, zoals de naam als zegt, wiskunde. Tijdens de bachelor verdiep je je in verschillende kanten van de wiskunde, bijvoorbeeld algebra, stochastiek en analyse. Het is een theoreti...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2015

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding gaat over, zoals de naam als zegt, wiskunde. Tijdens de bachelor verdiep je je in verschillende kanten van de wiskunde, bijvoorbeeld algebra, stochastiek en analyse. Het is een theoretische studie en er wordt dus altijd abstract gewerkt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met wat ik verwacht had. Het werd gepresenteerd door de studieadviseur en docenten als hele moeilijke opleiding. Het is hard werken, maar zeker niet onmogelijk!

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

15 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie is Science Park. Deze locatie is goed te bereiken met het OV. Je hebt er verder alleen niks in de buurt. Onze faculteit wordt te klein voor het aantal mensen wat er studeert. Daarom zijn de studieplekken vaak bezet, vooral de twee weken voor de tentamenperiode.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Onvoldoende

Toelichting

Omdat wij een theoretische studie zijn, is er vrij weinig aandacht voor de praktijk. In je tweede jaar kom je een klein beetje in aanraking met het bedrijfsleven, maar lang niet voldoende. De docenten staan altijd voor je klaar. Ze zijn altijd bereikbaar via mail en je kunt ook altijd even langslopen bij hun kantoor.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gemotiveerd, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er is analytisch denken vereist om de analyse vakken succesvol af te ronden. De studie is in het Nederlands, maar veel boeken zijn in het Engels en sommige docenten komen uit het buitenland en spreken dus ook alleen Engels. Verder is wiskunde een vak dat je samen doet en heel precies moet uitoefenen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

De positieve kant is de sfeer onder studenten en docenten. Wat de studie bevorderd. Het nadeel is de geringe maten van computers en andere studieplekken.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap