Reviews

Reviews over de opleiding Applied Physics aan TU Delft

Wil jij Applied Physics studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Applied Physics aan de TU Delft in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Applied Physics en de TU Delft in het algemeen.

Studenten over Applied Physics

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Applied Physics studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Applied Physics aan TU Delft? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: TU Delft
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Delft
  • Aantal reviews: 1

Review van wyke huizinga (25) uit Delft over Applied Physics aan TU Delft

  • 08-11-14

In de beginfase van de master krijg je nog een heel wat basis vakken in de wis- en natuurkunde, zoals complex analysis, applied partial differential equations, numerical analsys (wiskundige vakken) en...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2013

Vooropleiding

Technische Natuurkunde

Waar gaat je opleiding over?

In de beginfase van de master krijg je nog een heel wat basis vakken in de wis- en natuurkunde, zoals complex analysis, applied partial differential equations, numerical analsys (wiskundige vakken) en je moet 2 vakken kiezen uit algemene natuurkunde vakken waarvan ik continuum physics en advanced electrodynamics heb gekozen. Deze vakken zijn vrijwel allemaal in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft is flink wat ruimte voor keuzevakken. Hierin moet je vakken kiezen die zullen aansluiten bij je master eindproject, dus het is verstandig om van te voren al te orienteren in welke richting je je master eindproject wilt doen. Ik heb gekozen voor een eindproject in medical imaging en heb dus advanced image processing, medical imaging en radiotherapy gevolgd. Daarnaast heb ik nog een vak gevolgd om mijn programmeerkennis op te vijzelen: international course on computational physics. Verder nog wat vakjes om mijn puntenaantal bij te vullen die in het tweede half jaar te volgen zijn.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de wiskunde vakken waren uitdagend maar ook leuk. Door het vele huiswerk leer je snel een hoop nieuwe technieken, zeker omdat je al een flinke basis hebt vanuit de bachelor. De natuurkunde vakken waren meer een kennisuitbreiding. Uiteraard zaten hier ook utidagende onderwerpen tussen, maar de echte basis is al gelegd in de bachelor. Ik vond het leuk om te ervaren dat de opgedane kennis en kunde in de bachelor van pas kwam.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

25 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

40 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Matig

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

De locatie is goed, maar een betere verbinding met het OV zou handig zijn voor studenten die niet in Delft wonen. Daar wordt momenteel wel aan gewerkt. De faciliteiten zijn ook oke. Qua computer faciliteiten is het wel goed geregeld. In onze faculteit zijn een hoop computers en er is altijd wel een vrij om op te werken. Daarnaast kun je via de universiteit een laptop aanschaffen met de benodigde software. Deze laptop is mijn hele studie meegegaan. Qua sport faciliteiten vind ik dat het beter kan. Sporten is vrij prijzig, want naast een sportkaard van 100 euro per jaar moet je contributie betalen voor je sportclub. Ik zat bij een zwemvereniging, maar het zou een hoop schelen als de universiteit een eigen zwembad had, waar je zo vaak als je wilt kon zwemmen. Voor een cultuurvereniging had je overigens niet eerst een cultuurkaart nodig, dus dan gold alleen de contributie van de vereniging. De organisatie is ook goed. Bij vragen kon ik altijd terecht bij de opleidingscoordinator die instantaan terug mailde.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Toelichting

De sfeer is goed. Er waren altijd groepjes van studenten met dezelfe studiehouding (hard werken of juist niet) en daar hoorde je dan bij. Colleges waren ook erg goed. De docenten die ik had verstonden het vak van doceren en waren altidj bereid om vragen te beantwoorden als je bij ze langs kwam. Zoals bovengenoemd was de opleidingscoordinator ook altijd bereid om al je vragen te beantwoorden en de bachelor sloot prima aan op de master.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet analytisch zijn om de wis- en natuurkundige vraagstukken op te kunnen lossen. Alle colleges worden gegeven in het Engels, dus als je die taal niet beheerst zul je niet veel begrijpen. Motivatie en disipline zijn nodig om de vakken te halen. Als een vak moeilijk is moet je je jezelf motiveren om toch door te bijten. Zelfstandigheid is belangrijk bij het maken van je huiswerk. Je moet je huiswerk echt zelf maken, anders haal je het tentamen niet.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: kwaliteit van colleges en docenten, computerfaciliteiten Negatief: sportfaciliteiten

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Op de middelbare school vond ik de studiekeuze begeleiding maar matig. Er was geen persoonlijk gesprek, van wat ik me kan herinneren, of hij was veel te vroeg, in een stadium waarin je nog niet wist wat je wilde. Ik heb zelf op een gegeven moment besloten om langs de TU te gaan voor een kijkje.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap