Reviews

Reviews over de opleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences aan TU Delft

Wil jij Architecture, Urbanism and Building Sciences studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences aan de TU Delft in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences en de TU Delft in het algemeen.

Studenten over Architecture, Urbanism and Building Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Architecture, Urbanism and Building Sciences aan TU Delft? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: TU Delft
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Delft
  • Aantal reviews: 1

Review van loran mynett (23) uit Delft over Architecture, Urbanism and Building Sciences aan TU Delft

  • 11-10-13

Bij building technology gaat het over het technische aspect van het ontwerpen. Met deze master wordt je geen architect maar ingenieur. Wel wordt er nog veel aandacht gegeven aan het ontwerpen maar de...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is:

Building technology (BT)

Waar gaat deze studierichting over?

Bij building technology gaat het over het technische aspect van het ontwerpen. Met deze master wordt je geen architect maar ingenieur. Wel wordt er nog veel aandacht gegeven aan het ontwerpen maar de nadruk en specialisatie ligt op een ander vak gebied. Zo wordt er minder aandacht gegeven aan de vraag waarom? en meer aan de vraag hoe? (Not why but how)

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het komt volledig overeen met wat ik had verwacht. De docenten zijn nog steeds erg goed begeleidend op het gebied van ontwerpen alleen wordt de vraag anders aan je opgelegd, waardoor je veel meer rekening houdt met het realiseren ervan (feaseble)

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Goed

Wat vind je van de docenten?

Uitstekend

Hoe sluit deze studierichting aan op je opleiding?

Matig

Wat is het niveau van deze studierichting?

Hoog

Toelichting

In de bachelor fase wordt zeer brede stof aangeboden over alle mogelijke vakgebieden. Real estate, urbanisme en architecture krijgen evenveel of meer ruimte en tijd dan building technology, hierdoor ontstaat er soms een gebrek aan kennis op een bepaald gebied waar je pas in je master achterkomt. Deze achterstand is prima in te halen door veel literatuur te raadplegen

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Samenwerkend, Stressbestendig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dit zijn de belangrijkste kwaliteiten als een aankomende student zich wilt wagen aan de zeer stressvolle studie bouwkunde aan de universiteit. Hard werken en doorpakken voor een deadline is een vereiste. Je gaat in deze opleiding meemaken dat je even alles links moet laten en je 100% moet geven voor 1 project. De voldoening en ontlading na het behalen van zo'n project is onbeschrijfelijk. Het gevoel als je faalt na zo veel inzet ook trouwens.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: Goede docenten op Building technology afdeling. Vriendelijk en professioneel. Erg veel kennis op dit vakgebied is te vinden op deze universiteit Negatief: veel keuzes zijn tijdens de opleiding niet duidelijk. Zo zijn de voorlichtingen voor de Minor, master, inschrijvingen en jaaragenda erg onduidelijk en zul je hier helemaal zelf achter moeten komen. Praat veel met mede studenten (Tip!)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ga er bij het beginnen van deze studie niet vanuit dat je architect wordt. Slechts enkele zullen een eigen zaak openen en als architect aan de slag. Tijdens je opleiding kom je er achter dat je heel veel verschillende kanten op kan met deze studie. van landschapsontwerper, tot stedenbouwkundige, tot vastgoed handelaar tot constructeur of bouw consultant. Er is ook nog een hele tak om duurzaam af te studeren en als docent of consultant te werk te kunnen gaan op het gebied van klimaat (veranderingen) en comfort.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap