Reviews

Reviews over de opleiding Business Economics aan Universiteit van Amsterdam

Wil jij Business Economics studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Business Economics aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Business Economics en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Studenten over Business Economics

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Business Economics studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Business Economics aan Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Universiteit van Amsterdam
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Amsterdam
  • Aantal reviews: 1

Review van Jeroen Grasveld over Business Economics aan Universiteit van Amsterdam

  • 19-11-12

Mijn masteropleiding ging over verschillende vraagstukken over hoe bedrijven georganiseerd zijn en dan met name de waarom vraag; Is outcourcing wel of niet nuttig? Hoe worden werknemers gemotiveerd? H...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2012

Vooropleiding

Financiering en Organisatie

Waar gaat je opleiding over?

Mijn masteropleiding ging over verschillende vraagstukken over hoe bedrijven georganiseerd zijn en dan met name de waarom vraag; Is outcourcing wel of niet nuttig? Hoe worden werknemers gemotiveerd? Hoe kan de werkgever haar werknemers controleren? Wat maakt iemand een goede ondernemer? Deze vraagstukken werden behandeld aan de hand van belangrijke literatuur, waarbij werd ingezoomed op de verschillende 'effecten'. Ook Indien je cijfers ook interessant vond, kwam dit ook goed aan bod. Vele vraagstukken konden cijfermatig onderbouwd worden en o.a. via het keuze vak, Corporate Finance, kreeg je een goed inzicht hoe de financiƫle stromingen binnen een bedrijf lopen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de verwachten kwamen overeen. Ik had verwacht een mix van theorie en cijfers te krijgen. Beiden aspecten zijn naar voren gekomen in mijn master.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

n/a

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

n/a

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Nauwkeurig, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Aankomende studenten moeten naar mijn idee over deze eigenschappen beschikken, aangezien ze allemaal aanbod komen tijdens je Master. Met name de beheersing van Engelse taal is belangrijk. Ik had hier zelf moeite mee. Daarnaast zal je af en toe een presentatie moeten geven. Nauwkeurigheid en analytisch vermogen zijn handig, aangezien je dikwijls een eigen mening moeten vormen over de materie. Vraag ook feedback over deze eigenschappen van je docenten. Tijdens je Master Scriptie moet je heel analytische en nauwkeurig te werk gaan! De overige eigenschappen, zullen je met name helpen om een goed resultaat neer te zetten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: de zelfstandigheid (jij bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat), feedback docenten als je er om vraagt, samenwerken, ontwikkelen van een kritische blik t.o.v. de literatuur, locatie colleges en structuur tijdens de colleges. Negatief: lange nakijken van tentamens, presentaties zonder veel feedback (werd door mij af en toe gezien als een verplicht nummer en daardoor minder enthoussiast/ gemotiveerd), feedback van docenten uit zichzelf.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

n/a
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap