Reviews

Reviews over de opleiding Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht

Wil jij Fysiotherapie studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Fysiotherapie en de Hogeschool Utrecht in het algemeen.

Studenten over Fysiotherapie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Fysiotherapie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Hbo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Hogeschool Utrecht
  • Type opleiding: Hbo Master
  • Plaats: Utrecht
  • Aantal reviews: 1

Review van Joost (22) uit Veenendaal over Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht

  • 29-10-14

Ik ben vanuit mijn senior-stage in een praktijk blijven hangen. Na 5-6 maanden heeft 75% van mijn klas geen baan. Ik kon in deze praktijk voor 6 uur per week werken en moest mijn uren opbouwen. Na 6 m...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Ik ben vanuit mijn senior-stage in een praktijk blijven hangen. Na 5-6 maanden heeft 75% van mijn klas geen baan. Ik kon in deze praktijk voor 6 uur per week werken en moest mijn uren opbouwen. Na 6 maanden niet veel meer uren gekregen en nog steeds 1 dag werkzaam. Na 30 afgewezen vacatures ervoor gekozen te kiezen voor een omscholing, vanwege de slechte baankansen en toekomst perspectieven.

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Onvoldoende

Geef hier toelichting op de bovenstaande vraag

School heeft getracht de overgang naar de praktijk te vergemakkelijken. Echter bleken de meeste stage plekken niet van voldoende kwaliteit en had het geen positieve gevolgen voor het vervolg van je opleiding. Je moest het geluk hebben dat je in een 'goede' praktijk terecht komt en dat ze toevallig een plekje vrij hebben voor je. Vrijheid in het kiezen van een stage plek was nihil.

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

6-12 maanden

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Slechte baankansen. 100 aanmeldingen per vacature. Een werkweek van 8 uur of meer verdeeld over meerdere praktijken. Op de korte termijn is het onmogelijk een full-time week te werken. Er wordt nu flink bezuinigd, waardoor de kansen in de toekomst nog lager uit kunnen vallen. Houd er daarbij rekening mee dat de Bruto inkomens t.o.v. zes jaar geleden al 500 euro omlaag gezakt zijn.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Netwerk erop los! De gun factor speelt heel erg mee binnen fysiotherapie! Daarbij meeloop daagjes doen op dagen dat je vrij bent van school, om jezelf te ontwikkelen, maar tevens ook netwerken. Probeer overal je neus te laten zien en al voordat je klaar bent kaartjes met je persoonlijke gegevens achter te laten!

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Er zijn heel veel zorg-gerelateerde banen. De vraag is wat fysiotherapie gaat doen in de toekomst. Een feit is dat er nu teveel therapeuten zijn en dat er 8 tot 10% werkloos is. Als je per se de opleiding wilt doen, houdt er dan rekening mee dat je misschien geen baan krijgt of minder gaat verdienen dan je in eerste instantie dacht. Er zijn nog andere opties voor fysiotherapeuten, zoals een functie als indicatie steller. Dit kan eventueel een alternatief vormen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap