Reviews

Reviews over de opleiding Human Movement Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Human Movement Sciences studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Human Movement Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Human Movement Sciences en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Human Movement Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Human Movement Sciences studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Human Movement Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Janco Nolles over Human Movement Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 23-08-12

In het begin behoorlijk rommelig omdat niet precies duidelijk was hoe het rooster werkte. En toen dat bekend was bleek dat sommige vakken mogelijk overlappende contacturen hadden. Het was van belang v...

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Mijn opleiding voorafgaand aan deze premaster is:

ALO

Wat kun je vertellen over het instroomprogramma?

In het begin behoorlijk rommelig omdat niet precies duidelijk was hoe het rooster werkte. En toen dat bekend was bleek dat sommige vakken mogelijk overlappende contacturen hadden. Het was van belang vooral zelf goed op te letten dat de vakken naast elkaar te combineren waren. De docenten waren zeer gewillig om hierbij te helpen en bij het indelen van werkcollege's of practicum groepen was er altijd een aparte schakelaarsgroep. De vakken van het programma waren goed gekozen en vormden een mooi programma. De kennis van de docenten was bij bijna alle docenten ruim voldoende, maar de didactische vaardigheden waren regelmatig zwaar onvoldoende. De werkvormen bij alle vakken hielpen om de kennis eigen te maken en de tentamens sloten prima aan op de aangeboden stof.

In hoeverre sluit je premaster opleiding aan op je voorgaande opleiding?

Het WO lijkt veel beter georganiseerd. Alles is veel duidelijker weggezet. De moeilijkheidsgraad ligt gelukkig een stuk hoger. Docenten zijn meer gericht op één onderdeel maar weten hier alles van.

Wat is je mening over het verschil in onderwijs tussen het HBO en WO?

Goed

Wat vind je van de kwaliteit van de colleges?

Matig

Wat vind je van de docenten?

Goed

De begeleiding van studenten tijdens de premaster?

Matig

Toelichting

De docenten weten heel veel over hun vak maar kunnen dit niet altijd over brengen en lijken zich niet af te vragen of het wel bij de studenten over komt. Bij sommige docenten vond ik de lesgeefkwaliteiten onvoldoende, zodat je na een college minder over een onderwerp wist dan daarvoor.

Is jouw overstap van HBO naar WO gegaan zoals je had verwacht? Waarom wel of niet?

Die is gegaan zoals ik verwachtte. Het niveau was gelukkig een stuk hoger dan het HBO en ik moest hard werken om hier bij aan te sluiten maar dit lukte wel.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze premaster succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat er weinig persoonlijke begeleiding is en het programma opgebouwd is uit vakken van verschillende jaren waardoor er veel planning nodig is om alles af te krijgen. Daarnaast is het niveau van sommig vakken vrij hoog waardoor het hard werken is om het voldoende af te ronden. Door de harde knip maatregel is het geen optie meer om vakkan open te laten voor de Master en ligt er meer druk op om het schakeljaar in één jaar af te ronden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van een overstap van HBO naar WO bij deze universitei

Positief: Niveau, organisatie van onderwijs, uitdaging, diepgang. Negatief: Lesgeefkwaliteit docenten
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap